Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubranka dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Hej kobietki :) jestem w 5 miesiącu ciąży-zaczynamy kompletować ciuszki.Pomożecie?Co jest potrzebne?Jaki rozmiar kupować,56?Czy od razu też troszkę większe?

Gość gość
Kupuj 56 i 62, moja córka miała 1,5 miesiąca i zaczęła nosić 68 ale to sobie możesz później dokupić. Poza tym rozmiar rozmiarowi nierówny. Do tego co potrzeba - ja miałam bardzo dużo ubranek ale mała tak ulewała, że prałam codziennie. Myślę, że musisz mieć po ok. 5 sztuk na początek kaftaników, śpiochów, pół śpiochów. Body i pajacyki to bym kupiła w ciut większej ilości - ok. 8 sztuk. Też zależy co ci podpasuje - ja wolałam założyć body, kaftanik i śpiochy albo body i pajacyk, moje bratowe za to najczęściej zakładały pół śpiochy.

Gość gość
no oczywiscie ze tak ale to tylko jak sie wie jak 333 www.youtube.com/watch?v=Ppy6mJsIwxA

Gość gość
a po co kaftanik na body w domu? po to żeby dziecko przegrzać? Bodziak + półśpiochy. Do spania pajac. Ja miałam 3 pajace, 7 bodziaków i 7 półśpiochów, 2 bluzy.

Gość Marinta
Fajne są również takie ubranka dla niemowlaka jakie mają tutaj - http://minichic.pl/ . Osobiście lubię czasem kupić takie trochę ekskluzywne ubranka dzieciom. Szczególnie na jakąś większą okazję. Wszyscy się zachwycają, jak ładnie dziecko wygląda w takim ubranku. :)

Gość gość
OMG!!!! JAkie ceny!!!! W życiu bym nic tam nie kupiła! Może i ładne, ale uważam że można upolować takie ciuchy dużo taniej w innych sklepach i nie za takie pieniądze

Gość Mama małej Kasi
Ceny jak z kosmosu.O wiele tańsze kupie w innym sklepie i na pewno nie gorsze od tych które pokazujesz.Makabra! Chyba bym na głowę upadła gdybym w takiej cenie kupiła cichy dla dziecka😡

Gość mama dobra rada
Oczywiście już się rzuciły linki, typu KUP MNIE! :/ Jestem w 27 tygodniu i mnie napadło na ciuszki ;). Jako, że nie wiem jak duża będzie córa gdy się urodzi, nie kupowałam rozmiarów mniejszych niż 56 - postawiłam na 56 i 62, z czego ubranek w rozmiarze 5 mam zdecydowanie mniej - bo szybciej wyrośnie, a w razie baku zawsze można ubrać w te większe :) Przy małym rozmiarze postawiłam na komfort ubierania malucha, czyli takie "kopertowe" ubranka i z rozpinanym kroczem, żeby łatwo było pieluchę zmienić. Ubranka kupuję bardziej jesienne mniejsze i jesiennozimowe większe, bo poród mam na wrzesień. Z rozmiaru 56 mam kupione w przybliżeniu: - 2 szt body z krótkim rękawkiem - 4 szt. body z długim rękawkiem - 2 szt. kaftaników - 2 pajacyki na długi rękawek i nogawkę - 1 pajacyk bez rękawków - 1 pajacyk ciepły na szelkach (czyli nogawki długie bez rękawków) Z rozmiaru 62: - 4 lub 5 body na krótki rękaw - 4 body na długi rękaw - 2 - 3 pajacyki na długi rękaw i nogawki - 1 ciepły pajacyk (z grubszego materiału) - 2 kaftaniki - 1 spodenki (jedne, bo nie wiem jak to się będzie miało do praktyki przebierania dziecka, czy to wygodne?) - 1 sukienka bez rękawków - nie mogłam się powstrzymać! ;) - wizytowa do babć i cioć Do tego kupiłam śpiworek ciepły na rozmiar 68 oraz oczywiście kilka skarpetek, czapeczek i rękawiczki-niedrapki, po ok 2 pary Teraz są ciekawe promocje w sklepach na wiosenną odzież niemowlęcą, dlatego się szarpnęłam na zakupy, bo we wrześni ceny będą wysokie - jak to w sezonie. Powiem Wam jeszcze, że przedwczoraj byliśmy w zwykłym Auchan i też dokupiłam kilka bodziaków i pajacyków, bo takie śliczne i przede wszystkim - tanie! A z bawełny przewiewnej... To tak na start, a po narodzinach się zobaczy czego brakuje i na bieżąco się dokupi...