Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

No i się zaczęło. Pierwsza uwaga dotycząca braku czapki u córki.

Polecane posty

Gość gość
A ja na uwagę dotyczącą zbyt lekkiego ubioru moich dzieci, w tym także braku czapki- odpowiadam zawsze jedno: "dzięki takiemu ubieraniu moje dzieci nie chorują" i to jest prawda- podczas, gdy dzieci koleżanek w okresie jesienno-zimowym łapią infekcję za infekcją, moje dzieci są w 100% zdrowe. Jak były mniejsze, to sąsiadki co rusz wtrącały swoje dwa słowa, że za lekko ubrane, ale dzieci mają już 4 lata, sąsiedzi w zimie codziennie widzą nas na dworze i sądzę, że ten fakt daje im do myślenia, że jednak lżejszy ubiór ma odbicie w stanie zdrowia:)

Gość gość
wczoraj wszystkie dzieci jakie widzialam lataly w czapkach przy 15 stopniach sloncu i bez wiatru, najlepsza byla babcia z wnuczka na oko 5 lat,babcia w rozpietej kurtce bo cieplo a wnuczka okutana po sama szyje w welnianej czapce :/

Gość gość
Ten mój mały (znaczy wyglądający na młodszego) dwulatek właśnie śmiga po działce w spodniach i koszulce z krótkim rękawem..

Gość gość
Ja mieszkam w uk jak widzę jak tutaj hartują dzieci to aż mnie robi sie zimno, niemowlak kilkudniowy bez czapeczki gdy na dworze max 5stopni i wiatr. Ja nie raz zapieta pod sama szyje czapka a dzieciaki śpik u nosa i porozpinane bez czapek, teraz przyszla wiosna,jest ok.15 stopni i juz wszyscy chodza w bluzkach na ramiączkach,sukienkach bez rajstop,krotki rękaw,jaonki sandałki..a dzieci w szczególności.

Gość gość
Może nie chorują.. jak pisałam mój dziś na działce w koszulce z krótkim rękawem, a starszy o rok sąsiad w bluzie, apaszce i czapce. Ale ja to z tych "zmarźlaków".. przynajmniej tak było przed ciążą.. teraz jak gdyby to się zmieniło.. ale odkąd pamiętam, zawsze ubierałam się cieplej od innych, aczkolwiek czapki nie chciałam nosić.. ;) Pamiętam, że w drugiej połowie marca byłam w Hiszpanii, miałam jakieś 15 lat... było chyba ze 20-25 stopni..fajnie na fotkach to wygląda..ja długie spodnie, bluza dresowa, czasem bluzka z krótkim rękawem.. a reszta krótkie spodenki, krótki rękaw ;) ale lepsze było "tło", bo mieszkańcy chodzili wtedy w ciepłych kurtkach. My kąpaliśmy się w morzu, a oni patrzyli na nas "przerażeniem". Więc wszystko zależy od tego, kto w jakim klimacie wychowany.. ponoć Polaków łatwo poznać w Norwegii.. tam dzieciaki porozpinane, bez czapek, dodatkowych rajstop itp. a "nasze" opatulone jak eskimosy, bo trochę deszczyku, a temperatura spadła poniżej 18 stopni..

Gość gość
też mieszkałam w UK i tam było przegięcie w drugą stronę, niemowlaki z gołymi nóżkami przy 5 stopniach i zimnym wietrze, oni wogole maja cos z tymi stopami,bo przy 5-10 stopniach lataja w japonkach :D

Gość gość
To prawda przy 5 stopniach japonki a w lato chodza w tych butach typu emu z futrem.

Gość gość
mysle ze to ubieranie dzieci ponad miare to juz przesada. syberyjskie zimy juz dawno minely.

Gość Babcia 1
Jestem nie tylko babcią, ale zostałam prababcią.Widzę jak moja wnuczka ubiera swoje półroczne dzieciątko.Od początku wychodziła na spacer z tygodniowym maluszkiem, a teraz ubiera na cebulkę.Nie wtrącam sie jak ubiera swoje dziecko.Tymbardziej nie interesuja mnie obce dzieci jak sa ubrane; z czapką, lub bez:D

Gość gość
Córka 9 msc dziś była w legginsach/getrach, body bez rękawów, bluzeczka z krótkim rękawem i cienka bluza, do tego cieniutka czapka. Widziałm dziecko w podobnym wieku w kombinezonie i opatulone kocem. Masakra w ogóle :/

Gość dziś było 20stC
A ja dziś byłam ubrana w rurki i krótki rękaw, i było mi ciepło. Przegrzewacie te dzieci.

Gość gość
ja wczoraj synkowi (10 mies.) założyłam bodziaka z dł. rękawem i spodnie materiałowe. żadnych czapek :))