Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeszcze nie dostałam zwrotu, zaczynam się martwić. Minęło 1.5 miesiąca.

Polecane posty

Gość gość

Ludzie przecież tyle nie czekają :o Mam własną działalność. Może zadzwonić i zapytać czy wszystko ok? Powiedzą mi coś przez telefon? Jak myślicie?

Gość gość
komornik c***ewnie zabrał :)

Gość gość
zwrotu czego? Podatku? Na to US ma 3 miesiące od złożenia deklaracji.

Gość gość
no podatku.. Wiem, że mają 3 miesiące ale znacie kogoś, kto tyle faktycznie czekał?? Wszyscy mówią, że dostali po miesiącu, kilku tygodniach.. Ja składałam 27 lutego (dopiero wtedy przyszedł mi pit z zusu) i do tej pory cisza (składałam przez www). Wypełniała mi to księgowa, więc raczej wszystko jest dobrze.. ALe kto to wie. Myślicie, że wygłupię się bardzo jeśli tam zadzwonię? Nie chcę robić z siebei kretynki :D Ale kasa się przyda, trochę tego jest..

Gość gość
ja w tym roku dostałem bardzo szybko w poniedziałek złożyłem PIT a w piątek już listonosz przyniósł mi zwrot podatku !!! :P :D

Gość gość
Dzięki, ale jakoś mnie to nie pociesza :D :D

Gość gość
ja tez jeszcze nie dostalam a tez minelo juz na pewno 1,5 miesiaca spokojnie

Gość gość
Najlepiej składać jak najwcześniej np. w styczniu, to wtedy się szybko dostaje. Ja składałem na początku lutego i przyszło chyba po 2 tygodniach. Później wszyscy składają i urzędy w takim momencie nie wyrabiają, więc pewnie dopiero po kilku miesiącach będziesz na kolejce. Poza tym możesz zadzwonić, bo jeżeli byłaś już rozpatrzona, to pewnie ci powiedzą gdzie poszły pieniądze, a jak będziesz jeszcze czekać w kolejce, to pewnie się zbytnio nic nie dowiesz.

Gość gość
ja składałam 27 lutego i dalej nic :((

Gość gość
nie każdy dostaje pit tak wcześnie u nas połowa lutego

Gość gość
Jak nie dostajesz wcześnie pit, to możesz spróbować porozmawiać z pracodawcą żeby ci dał wcześniej. Oni chyba do końca stycznia rozliczają firmę, więc już mają praktycznie gotowe pity. Normalnie mają czas do końca lutego i większość pod koniec lutego daje pracownikom i wtedy wszyscy składają pit do urzędu i czekają kilka miesięcy na kasę.

Gość gość
Ok, ale autorka ma własną działalność, a wtedy dostaje się pit z zusu i nie masz wpływu kiedy on do ciebie przyjdzie :o :o

Gość gość
Jak tak, to z polskimi urzędami nie ma rady ZUS, US oznacza czekanie. Rada na US jest taka, że trzeba złożyć pit koniec stycznia, początek lutego, to wtedy jest kasa w ciągu miesiąca.

Gość gość
Chociaż może ktoś próbował na podstawie kwot z innych dokumentów wypełnić pit? Może by tak można zrobić i potem tylko sprawdzić czy się zgadza z kwotami w tego pit-u, który się dostanie, a zawsze chyba można zrobić korektę w razie czego.

Gość gość
POLSKA. U mnie to samo, czekam 1.5 miesiąca.