Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobietka211

pessar

Polecane posty

Gość Kobietka211

Witam Mam termin porodu na 11 lipca wiec jeszcze cale trzy miesiace, w dniu wczorajszym zalozyli mi pessar na skracajaca aie szyjke, czy znajdzie sie ktos tu z podobnym problemem?

Gość gość
też miałam założony pessar (28 tyg) do tego leżenie do końca ciąży, jeśli masz jakieś pytania to pisz, odpisze z własnego dośwadczenia. Pozdrawiam.

Gość Kobietka211
A na jaka dlugosc szyjki mialas zalozony krazek? I czy przy wkladaniu globulek dopochwowych wyczuwalas go palcem?

Gość anku333
Witam. Ja mam założony pessar od 22tc . Już w 20 skrocila mi się szyjka do 23 mm. Przy wkładanie globulek oczywiście to da się wyczuć. Na początku bałam się trochę tam grzebać żeby nic nie naruszyć i nie popsuc a globulki brałam codziennie. Później się już przyzwyczaiłam w wsadzam jak najgłębiej bo inaczej wszystko od razu wylatuje. Mama termin na koniec lipca wiec teraz jest 28 tc i jak na razie wynik moczu wyszedl ok a wymaz bede mmieć dopiero pobierany za tydzień wiec mam nadzieje ze póki co rzadna infekcja mnie nie dopadla. Od miesiaca biore zapobiegawczo jakiś antybiotyk doochwowo co 2 lub 3 dni. Wcześniej brałam luteine ale zmieniła lekarza a on zmienił mi lęk. Staram się oszczędzać leżeć jak najwięcej. Spacery tylko chwilowe po podwórku :)