Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patrycja2022

Komornik

Polecane posty

Witam moja bardzo dobra koleżanka ma problem otóż ma dług i komornika nie pracuje zajmuje się 2 letnim dzieckiem tylko partner jej pracuje i tu moje pytanie czy komornik może jej zająć zasiłek i rodzinne i czy jak komornik nie ma z czego ściągnąć długo to po jakimś czasie dług ulega przedawnieniu czy jak to tam się nazywa? Chce jej pomóc ale nie wiem jak.

Gość gość
A ja mam następujące pytania. Czy to jesteś ty, na tej fotce? I dlaczego jesteś taka ładna? Co to są za książki w niebieskich okładkach na tej półce za tobą? I dlaczego są tak bardzo ciekawe?

Gość gość
ściągnie od męża

Gość gość
Nie wiesz jak jej pomóc? Zaplac jej dług i po sprawie. Niby zasilku nie moze zabrac ale slyszalam ze komornicy łamią przepisy i próbują jednak zabrac. Jesli z partnerem nie ma slubu to nie ma wspolnosci majatkowej wiec z partnera nie moze ściągnąć. Nie wiem za co jest dlug ale są przypadki gdzie kobiecie odbierają dziecko a ona idzie do odsuadki. Wszystko zależy od tego za co dlug i jaki komornik. Najlepiej sie dogadac i splacic w ratach bo dlug caly czas rosnie i teraz zeby sie nie przedawnil to firmy odkupuja dlug aby przerwac okreslony czas. Wiec od wykupienia znowu livzy się np pięć lat jesli tej firmie nie udaje się sciagnac to kolejna firma wykupuje dlug przed upływem pieciu lat i znowu maja kolejne piec aby ściągnąć. Nalezy pamietac ze ten dlug cały czas rośnie. Dzis czutalam na forum ze dziewczyna miala 120 zl dlugu a po 11 latach przyszlo do zaplaty 780 zl. Lepiej z nimi nie zaczynac bo można miec powazne kłopoty. To ze dzis nie mają z czego zabrac nie oznacza ze za kilka lat nie odbiorą tylko duzooo więcej

Gość gość
Egzekucję komornik rozpoczyna zazwyczaj od zablokowania wynagrodzenia za pracę, która obejmuje nie tylko kwoty otrzymywane z tytułu wykonywania umowy o pracę, ale także z tytułu umowy zlecenia, mianowania czy powołania. Równie efektywne jak zajęcie pensji jest wejście na rachunek bankowy lub egzekucja ze świadczeń emerytalno-rentowych ZUS.

Gość gość
Może warto pomyśleć o ugodzie i spłatach do wierzyciela.

Gość gośkaami
Oj wiem ,że z komornikiem to trzeba umieć rozmawiać i znać procedury prawne.

Gość gość
A jeśli chodzi o lokaty i konta powiernicze ?

Gość gość
Środki pieniężne znajdujące się na rachunkach oszczędnościowych, oszczędnościowo-rozliczeniowych i terminowych lokat oszczędnościowych należących do dłużnika są wolne od zajęcia do wysokości trzykrotnego przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw ogłaszanego przez Prezesa GUS za okres bezpośrednio poprzedzający dzień wystawienia tytułu wykonawczego.

Gość gość
Egzekucja komornicz jest zleceniem działania przez sąd. Czy można się od tego odwołać ?

Gość gość
pewnie komornik zajmie konto albo ściągnie wyplate meża. Nie jestem pewna, ale możesz skontaktowac się z jakims komornikiem i się dowiedzieć. Mojej siostrze pomogl kiedys w podobnej sprawie komornik z Łodzi www.jkrukkomornik.pl. Na jego stronie sa wzory wnioskow egzekucyjnych , w tym wniosek o umorzenie postepowania egzekucyjnego.

Gość gość
w odpowiedzi na pierwszą odpowiedź tego tematu: ONA NIE JEST ŁADNA!

Gość gość
na przedawnienie to niech kolezanka nie czeka bo tylko odestki będą rosły, a komornik nie zapomina o zaległościach. Jeśli chcesz się dowiedziec wiecej o sprawach dlugów i ich ściąganiu przez komornika to możesz zapytac u źródła http://www.komornikbytom.eu/ . na pewno dowiesz się co robic.