Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opieka nad dziecmi a cv

Polecane posty

Gość gość

Do 25 roku zycia podczas studiow pracowalam jako referent i kasjer w prywatnej firmie. Po 4 latach pracy nastapila redukcja etatow i zostalam zwolniona. Przez dlugi okres nie moglam znalezc pracy w miescie z ktorego pochodze i wyjechalam do duzego miasta pracowac jako opiekunka do dzieci w domu prywatnym, trwalo to 2 lata. Przez ten czas chodzilam na kurs francuskiego i angielskiego (wczesniej juz znalam te jezyki) po 2 latach doszlam do poziomu zaawansowanego. Teraz szukam pracy w logistyce/obsludze klienta z jezykami obcymi. Problem w tym, ze nie wiem jak zapisac to w cv bo opieka nad dziecmi ma sie nijak do pracy jako spedytor czy doradca klienta. Myslalam, ze wpisze prace dorywcze. Co najlepiej wpisac w cv?

Gość gość
W ogóle tego nie wpisuj. Bez sensu zupełnie wpisywać coś, co nijak się ma do aplikowania na nowe stanowisko. Możesz wpisać te kursy a nie to, że byłaś nianią

Gość gość
Czy wtedy pracodawca nie pomysli sobie, ze sie obijalam?

Gość gość
w cv wpisuje się to, co się robiło i nieważne, czy jest to zgodne z aplikowaniem na dane stanowisko, czy też nie, Autorko jak najbardziej wpisz to, czym się zajmowałaś

Gość gość
kolezanka miala w cv wpisana prace jako nianka, aplikowala do banku. podczas rozmowy kwalifikacyjnej zostala zrownana z ziemia, ze takie cos nie powinno sie znalezc w cv.

Gość gość
jasne...lepiej będzie wyglądać dwuletnia przerwa w cv????

Gość gość
widocznie trafiła na jakiegoś debila, skoro zrównał ją z ziemią z takiego powodu,nie pozostałabym dłużna w swojej odpowiedzi

Gość gość
No to po co ja zapraszali skoro potem zrownywali ja z ziemia. Nigdy tego nie zrozumiem. A tak na marginesie to ja bym tego nie wpisywala bo w CV trzeba ujac tylko istotne rzeczy wobec stanowiska na ktore aplikujesz. Jak najmniej zbednych informacji.

Gość gość
ktoś, kto zrównał z ziemią osobę, która wpisała do CV pracę jako niania był absolutnie niekompetentny i nie powinien zajmować się rekrutacją. CV to informacja co do tej pory robiłaś i gdzie pracowałaś. Wiadomo, że nie wpisujemy każdej pierdoły (np. 2 mies. jako hostessa, 1 tydz jako barmanka, 2 tyg jako kasjer), bo nie o to chodzi. Ale jeśli od 2 lat, regularnie pracujesz jako niania, to powinnaś to wpisać. I owszem, lepiej zajmować się czymkolwiek, niż niczym. Luka w postaci 2 lat bez pracy słabiej wygląda, niż jakakolwiek praca.

Gość gość
Do osoby ktora pytala czemu ja zapraszali: Byl to drugi etap, kobiecie z 2go etapu to nie odpowiadalo. 1 szy etap miala z kims innym.

Gość gość
Wg mnie praca jako nianka z zamieszkaniem u rodziny, swiadczy o tym, ze dana osoba potrafi sie podporzadkowac, jest dobrze zorganizowana itd.

Gość gość
a gdybyś przez 2 lata pracowala jako sprzątaczka albo babcia iblowa i aplikowała na sekretarke prezesa to tez bys to wpisala w cv? Pracodawcy wisi czy sie obijalas czy nie, ważne jakie masz podstawy i przygotowanie do przyszlej pracy. Zaraz sie jeszcze okaze ze praca niani byla na czarno i wtedy dopiero sie zacznie Bo nie wierze, zebys miala umowe z rodzicami i placila podatki

Gość gość
mialam umowe, ubezp itd

Gość gość
Oczywiście ze wpisz w cv prace niani . Opieka nad dzieckiem to jest praca.

Gość gość
menadzer domu :)

Gość gość
Pracuje 8 lat w rekrutacji.Praca niani a nawet sprzataczki wyglada w cv lepiej niz dwuletnia dziura w zyciorysie. Na rozmowie kwalifikacyjnej i tak kazdy potencjalny pracodawca zapyta o te dwa lata wiec lepiej wpisac to w cv. Po prostu rozbuduj ta pozycje w ten spodob aby byla Twoim atutem,napisz ze w tym okresie zycia postawilas na doksztalcanie jezykow,realizowanie pasji i ta praca Ci to umozliwila itp.Dobre cv to podstawa i musisz nim "sprzedac" sama siebie zeby w ogole dostac sie na rozmowe wiec nie wypisuj tylko pozycji w zyciorysie ale na kazde zajecie poswiec kilka pragrafow i rozwin je,jakie nabylas umiejetnosci itp.Grunt to pewnosc siebie :)

Gość gość
ok dziekuje za wpis. Wydawalo mi sie, ze nie nalezy sie zbytnio rozpisywac w cv, no ale widac zdania sa podzielone.