Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spłaszczony pecherzyk ciazowy

Polecane posty

Gość gość

Czy któras z Was miała spłaszczony pecherzyk ciazowy... Troche mnie to niepokoi:( wczoraj bylam na USG jestem w 7t4d a według usg jest to 7t0d.... wiem, ze duphaston pomaga ale ja juz go biore od poczatku ciazy

Gość gość
nikt nic?

Gość gość
google.pl ciągle działa

Gość Justa2704
Tygodniem ciazy sie nie przejmuj, bo moglas miec pozniej owulacje. Ja mialam okres 14.02., a wielkosc ciazy i termin porodu sa takie, jakbym miala go 16.02. Moze masz nieregularne cykle? Lub dlugie? Albo cos spowodowalo przesuniecie owulacji. Takze te 4 dni nie robi duzej roznicy :) A co do splaszczonwgo pecherzyka to sie niestety nie wypowiem. A co ci gin mowil?

Gość gość
Tylko pęcherzyk? Bez zarodka?

Gość gość
Nie, zarodek jest ma 9,59mm serduszko bije ladnie:-) wlasnie cykle mam regularne. Ogólnie lekarz mowil ze tygodniem ciazy mam się nie denerwowac bo dzieci różnie rosną może teraz ma 7tyg a za chwile urosnie szybciej i nie będzie tej różnicy. Na ta chwile wszystko jest ok tylko ten pecherzyk jest splaszczony i powiedzial mi tylko ze mam się oszczedzac bo to może prowadzić do poronienia. Myslalam ze ktoś tu mial podobna sytuacje i mimo takiego pęcherzyka donosil ciążę. Biorę leki na podtrzymanie i luteine100 i duphaston i zastrzyki w brzuch od poczatku ciąży bo parę razy poronilam. Jedyne co mi zostalo modlic się do Boga żeby teraz juz bylo dobrze.

Gość Justa2704
Gdyby lekarz widzial duze zagrozenie, to polozylby cie zapewne na oddzial :) Na pewno mial juz wiele takich przypadkow i wie, co robi. Rob tak, jak powiedzial, duzo lez, nie dzwigaj, nie wysilaj sie i nie przemeczaj, bierz leki i powinno byc wszystko w porzadku :) Nie martw sie na zapas, bo to tez szkodzi :)

Gość gość
Justa bo widzę ze jesteś w podobnym okresie ciąży co ja:-) ile twój maluszek ma juz cm? Bo w sumie gdzieś tam przeczytalam ze dziecko rośnie mm dziennie ale to chyba tak nie jest przynajmniej u mnie się nie sprawdza;-)

Gość gość
u mnie tez był spłaszczony pęcherzyk i taki nieregularny w kształcie półksiężyca,z 1 usg wyszło,że 5 tydzień dostałam luteinę dopochwowo i kazał mi przyjść za 3 tygodnie, na 2 usg wyszło że 9tyd i 4 dzień,serduszko już biło i wszystko było ok,synek ma teraz 14 miesięcy

Gość Justa2704
Gosciu na USG bylam dwa dni temu, wiek ciazy to 7 t 3 d i wielkosc dzidzi bylo 11,2 mm :)

Gość gość
Judyta trochę si uspokoilam bo to znaczy że mój ma jak na 7tydzień prawidłowy rozmiar. Ja się materiałami bo w sumiew ciągu 8 dni urósł mi tylko 5,59mm a wszędzie piszą ze mm dziennie przyrasta

Gość gość
Justa miało być:-) sorki

Gość Justa2704
Ciesze sie, ze moglam pomoc :) Ja bylam na wizycie 1.04., w koncowce 6 tygodnia i byl jeszcze tylko sam pecherzyk, a juz 9.04. byl wlasnie ten zarodeczek z bijacym serduszkiem :) Takze nie ma co martwic sie na zapas, bo kazda ciaza jest inna i moze sie troszeczke inaczej rozwijac :)