Gość Tyszanka46 Napisano Październik 30, 2015 Jak narazie od poł roku używamy Vulcana jeszcze nam sie nie znudziło ... najważniejsze ze córka je z nami nie muszę mieć osobnej patelni i garnka bo nie je mięsa a w Vulcanie nie przechodzi wogole zapach polecam mama ma garnki Zeptera i nam mówiła ze będziemy tyle lat co ona tez zadowoleni POLECAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ornontowice Napisano Listopad 1, 2015 Wczoraj był u Nas z tym urządzeniem, zrobiło na Nas pozytywne wrażenie. Zdecydowaliśmy się na zakup, moi znajomi już mają dłuższy czas i dla tego że są zadowoleni także kupiliśmy Vulcana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość_Vulcan Napisano Listopad 1, 2015 Pręga Wołowa Duszona w Winie Składniki 1 kg. pręgi wołowej tłuszcz do smażenia (masło klarowane) mąka ziemniaczana (do obtoczenia kawałków mięsa) 150 ml wina czerwonego (półsłodkie) 3 cebule (pokroić w piórka) 4 ząbki czosnku (pokroić w plastry) słodka papryka (mielona) przyprawy: sól / czarny pieprz Sposób przygotowania Pręgę umyć, osuszyć, oddzielić od kości i podzielić na duże gulaszowe kawałki. Mięso lekko przyprawić solą, pieprzem, papryką i obtoczyć lekko w mące ziemniaczanej. Urządzenie VULCAN rozgrzać do 200*C (poz.4) zeszklić cebulę i czosnek na nie wielkiej ilości masła, wyjąć z brytfanny i odłożyć na bok. Włożyć mięso i mocno podsmażyć na maśle klarowanym z obydwu stron, dodać cebulę z czosnkiem i zalać wodą, aby całkowicie zakryła mięso. Dusić pod przykryciem zmierzając temperaturę do 150*C (poz.3), prze około 60 min, następnie podlać winem i dalej dusić do zupełnej miękkości mięsa, Po odparowaniu wody uzupełnić ją na tyle, aby uzyskać odpowiednią ilość sosu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość_kkkk Napisano Listopad 3, 2015 mamy już kilka miesiecy jeszcze nie potrafimy do końca uzywac bo czasem sie garnkow używa ale polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość_Vulcan Napisano Listopad 7, 2015 Placki z piersi kurczaka i serem Składniki Pierś kurczaka: 1 podwójna Ser żółty 0,2 kg Magii 3-4 łyżki Mąka ziemniaczana 4 łyżki Jajka 4szt Zioła (według uznania) Olej do smażenia Sposób przygotowania ser żółty tarty na tarce ( dość drobno ) pierś kurczaka pokrój w kostkę jajka roztrzep w misce dodaj magii i mąkę, następnie dodaj ser, piersi i wszystko wymieszaj, przykryj folią i włóż do lodówki na 1h ( możesz również dodać pieczarki bądź inne warzywa, które lubisz) po 1h wyjmij z lodówki, ponownie wymieszaj. rozgrzej VULCAN przesmaruj płyty olejem i smaż jak placki ziemniaczane. 1,5 min. z jednej i 1,5 min. z drugiej strony z zastosowaniem ramki dystansowej można do tego dania podać również sos czosnkowy. pyszne na ciepło i na zimno. SMACZNEGO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gola_Opole Napisano Listopad 8, 2015 Sprzęt się sprawdza, jest tak jak na prezentacji, my jesteśmy na TAK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 9, 2015 Gril jak gril te dodatki fajnie sie sprawują ale czy bedziemy to tylko wykorzystywać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość z Mikołów Napisano Listopad 13, 2015 Wczoraj mieliśmy prezentacje Vulkana, przyznam że razem z Kaziem byliśmy zaskoczeni jego możliwościami. Jakoś mięsa i ryby w panierce nas przekonała . Jesteśmy na tak, kupiliśmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 14, 2015 Wczoraj robiłam placki z piersi kurczaka z serem, z stromy internetowej Vulcana, są rewelacyjne. Polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Markus11 Napisano Listopad 14, 2015 Znalazlem mnostwo przepisow na www.vulcanpolska.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość_Vulkan Napisano Listopad 17, 2015 Duszona kapustą, z boczkiem i kiełbasą(19) Składniki: 1/2 kg kiszonej kapusty 9 średnich ziemniaków 20 dag wędzonego boczku łyżeczka olej 50 dag krótkich kiełbasek typu śląska, każda pocięta na 3 części duża cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka nasion kminku kilka nasion jałowca pieprz, sól duże, twarde kwaśne jabłko 3/4 szklanki białego wytrawnego wina 2 łyżki posiekanej natki pietruszki l musztarda Sposób przygotowania: Kapustę delikatnie odciskamy i siekamy; jeśli jest za kwaśna, można na krótko namoczyć Ziemniaki obieramy i w całości gotujemy przez 10 min w osolonej wodzie, ostrożnie odcedzamy, aby się nie rozpadły, (można w garnku) Boczek kroimy w grube kawałki Do rozgrzanej brytfanny (225*C poz.4-5) dodajemy łyżkę oleju, obsmażamy boczek i kiełbaski Gdy zaczną się brązowić, dodajemy pociętą w grube piórka cebulę, posiekany czosnek, kminek, jałowiec, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy, aż cebula się ze złoci. Dodajemy cząstki jabłka (ze skórką), dusimy razem 2–3 min. Dokładamy kapustę, wino i 1/2 szklanki ciepłej wody, mieszamy, przykrywamy i dusimy 10 min. Dokładamy ziemniaki, trzymamy pod przykryciem jeszcze chwilę, żeby się zagrzały Przed podaniem posypujemy natką. Podajemy z musztardą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 17, 2015 smacznego :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 19, 2015 Urzadzenie jak urzadzenie czesto to co na prezentacji fajnie wyglada ale vulkan sie jak narazie sprawdza tym bardziej ze nie lubie gotowac a musze codziennie dziecia i mezowi to robic polecam na szybkie i konkretne obiady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość_ROW Napisano Listopad 22, 2015 U nas była miła Pani z urządzeniem i przyznać muszę że kupiliśmy bo zrobiło na nas wrażenie, a na dodatek ma mój brat o jakiegoś czasu jest użytkownikiem i sobie chwali, "cuda" tam gotuje . Fakt, trzeba przyznać że ryba w panierce jest pierwsza klasa. Polecamy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Asernah Napisano Listopad 25, 2015 Polecam urządzenie kuchenne zastępujące wiele drobnych AGD w jednym, pozwala na błyskawiczne przygotowanie wielu dań w kilka, kilkanaście minut dzięki obróbce cieplnej z dwóch stron jednocześnie, pozwala na gotowanie, smażenie, pieczenie, parowanie, duszenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 30, 2015 Jakość na pierwszym miejscu, lepiej kupić raz i mieć na lata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość_SAMANTA Napisano Grudzień 3, 2015 Ja kupiłam sobie Vulkana w ubiegłym roku i jestem bardzo zadowolona. Smarze na nim, pieke rożnego rodzaju potrawy, mięsa, ciasta, ryby i wiele innych potraw. Ja jestem bardzo zadowolona z posiadania Vulkana! Gorąco polecam innym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 3, 2015 My z żoną używamy Vulkana od 2miesięcy i jesteśmy bardzo zadowoleni.Takich potraw jak w tym urządzeniu to nigdy by mi się nie udało zrobić tradycyjnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 8, 2015 Jakieś dwa tygodnie temu kupiłam to urządzenie, jest genialne. już nie gotuję normalnie tylko w nim, zaoszczędzam bardzo dużo czasu a jedzenie jest lepsze niż tradycyjnie robione. Najbardziej lubię kotleciki z kurczaka i sera. Wyśmienite! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 10, 2015 Placki kartoflane można smażyć bez tłuszczu, nie trzeba ich obracać, bo urządzenie grzeje z dołu i z góry i w ciągu 2 minut gotowych jest kilka placków. Mnie się to podoba, bo nie cierpię stać przy garach, a lubię placki. Bardzo rzadko je smażę, bo jednak wolę nie jeść niż smażyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 16, 2015 Mam i polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość_Agnieszka Napisano Grudzień 18, 2015 Pół nocy spać nie mogłam, wczoraj kupiliśmy ten Vulkan, Pan nas tak zachęcał że się zdecydowaliśmy. Mam nadzieję że się sprawdzi w codziennym życiu. Przyznam że mięso z indyka w panierce smażone wraz z rybą Nas przekonało. Nie wspomnę o expresowym czasie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość_smakosz Napisano Grudzień 18, 2015 CZULENT Składniki: 800 g mięsa wołowego (karkówka, pręga, goleń) 2 puszki białej fasoli 2 ząbki czosnku 2 średnie cebule 2 marchewki ziele angielskie, liść laurowy, papryka ostra i łagodna, kminek rzymski 3 łyżki masła klarowanego 1,5 szklanki kaszy pęczak Sposób przygotowania: Urządzenie VULCAN rozgrzewamy wraz z brytfanną do 250*C (poz.5) Wkładamy masło klarowane, pokrojone mięso w kostkę 1,5x1.5 cm oraz cebulę pokrojoną w kosteczkę smażymy około 5-6 minut do zrumienienia się mięsa i cebuli następnie zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielski i dusimy na temperaturze 150*C (poz. 3) przez około 45 min. do miękkiego mięsa dodajemy posiekany czosnek, marchew pokrojoną w plastry i gotujemy aż marchew będzie miękka dodajemy fasolę, doprawiamy do smaku kaszę gotujemy w osobnym garnku według zaleceń producenta podajemy CZULENT wraz z kaszą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 19, 2015 polecam pyszne golabki, sprzet warty swojej ceny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 22, 2015 Tefal to najlepsze garnki, Vulkany to są z lawą a nie do gotowania. Świry!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ryszard i Zosia Napisano Grudzień 26, 2015 Kupiliśmy sprzęt krótko przed świętami, na Wigilię Ryszard zrobił Karpia na maśle klarowanym, 4 minuty wyszedł wyśmienicie, Dziś ja zrobiłam rolady w brytfannie, wyszły super i do tego 35 minut. Polecamy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 27, 2015 Przydał się na świąteczne gotowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Andrzejw Napisano Grudzień 27, 2015 Super sprzęt, polecam. Szybko i zdrowo to było to co zdecydowało. pozdrawiam. Andrzej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość PierkowskiJan Napisano Grudzień 28, 2015 Na mnie tam wrażenia nie zrobił. Na patelni też można usmażyć. Jak się trochę przypali mi nie przeszkadza, ja tam lubię takie. Będę się martwić potem. Mnie nie stać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 29, 2015 Bardzo dobrze smakuje schabik ze śliweczką.Moja żona robi też wegetarjańskie potrawy ostatnio zrobiła zapiekankę makaronową z pieczarkami i tartą brokułową.Ja wolę mięsko ale jest OK! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach