Gość gość Napisano Styczeń 2, 2016 Fajnie się gotuje, polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Angella_987 Napisano Styczeń 3, 2016 Juz mialam postanowienie rok temu bo mamy Vulkana żeby zaczać diete jejść co lubie tylko z umiarem i na Vulkanie oststnio przez 4 miesiace diety dalam RADE 9 KG bez meczarni i wysiłku .... Od jutra Dieta z Vulkana POlecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Angella_987 Napisano Styczeń 3, 2016 Juz mialam postanowienie rok temu bo mamy Vulkana żeby zaczać diete jejść co lubie tylko z umiarem i na Vulkanie oststnio przez 4 miesiace diety dalam RADE 9 KG bez meczarni i wysiłku .... Od jutra Dieta z Vulkana POlecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 6, 2016 od wczoraj mamy, myślę że będzie ok. Na pokazie prezentowały się możliwości całkiem całkiem. Czas pokaże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 13, 2016 Mieliśmy wczoraj pokaz, kupiliśmy, czas pokaże czy dobrze. Fakt że sprzęcik robi wrażenie. Mięso pierwsza klasa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Stefkann Napisano Styczeń 17, 2016 Na początku myślałam to jakis gril teraz używam 3 miesiace i składamy sie z rodzinką na corki na wesele super prezent na start Polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 17, 2016 KUCHNIA ROSYJSKA Mięso mielone po rosyjsku Składnik 600g mięso mielone wieprzowo-wołowe 1 papryka czerwona, żółta 1 por 2 cebule, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 150 g kwaśnej śmietany 18%, 300ml bulionu, 1-2 łyżeczki ostrej musztardy, 1 łyżeczka suszonego, sól, pieprz słodka i ostra papryka olej do smażenia, Sposób przygotowania papryki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w paski. Cebule kroimy w kostkę, a pora w krążki w brytfannie rozgrzanej do 200*C (poz,4) na oleju smażymy mięso mielone przez 10 min do mięsa dodajemy warzywa i smażymy razem 2 min kolejno dodajemy koncentrat, musztardę bulion i majeranek dusimy pod przykryciem 5-10 minut, aż warzywa zmiękną, ale nie będą się rozpadać danie doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką do smaku. Po tym czasie dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i gotowe tak przygotowane mięso podajemy z bagietką lub makaronem Rassolnik czyli zupa ogórkowa po rosyjska Składniki: 0,5kg karkówki, 2 l wody 4 średnie ogórki kiszone, 1 duża marchewka, 1 cebula, 2 duże ziemniaki 1/2 szklanki kaszy pęczak 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 liście laurowe, kulki ziela angielskiego sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: mięso myjemy i osuszamy. Zalewamy je zimną wodą, dodajemy liście laurowe i ziela angielskie i gotujemy w brytfannie 40 min w temperaturze 150*C (poz, 3) po tym czasie mięso wyjmujemy, lekko studzimy i za pomocą widelca lub rękoma dzielimy ja na mniejsze kawałki (wzdłuż włókien) ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, a ogórki drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, następnie dodajemy marchewkę i smażymy 3-4 minuty. Dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy warzywa przekładamy do wywaru mięsnego. Dodajemy również pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pęczak i gotujemy 10 min przed końcem dodajemy pokrojone ogórki wraz z sokiem, rozdrobnione mięso zupę doprawiamy do smaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 18, 2016 Wczoraj piekłam serniik według swojego przepisu troche za baredzo wyrosł wiec radze na początku używać przepisow z ksiazki zrobie na środe z książki bo koleżanka robiła i był super POlecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość_radzionków Napisano Styczeń 19, 2016 Był wczoraj Pan u nas i nas zaczarował... jakością i szybkością posiłków które się przygotowuje na co dzień. Karczek, takiego w życiu nie jadłem. Dla tego smaku warto się zdecydować na zakup. Cenna "lekko" za wysoka. Po za tym polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Malgosia_zabrze Napisano Styczeń 20, 2016 Urzadzenie wspaniale tylko obawiam sie czy bede tego tak czesto uzywala jak sprawdze sie pochwale Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośka1606 Napisano Styczeń 21, 2016 Fajny ten Vulkan, polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KarolinaZabrze Napisano Styczeń 21, 2016 Jak chcesz to se kup tak mi maz powiedział mam okaże sie co. Będzie dalej obiad zrobiłam dzis w 10minut bajka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 22, 2016 Witam miałem Vulcan około 4 dni użyłem go 2 razy po pierwszym "gotowaniu" w brytfanie odeszła to coś co nazywają odporne na zarysowania czy powłoka która jest na płycie grzewczej i jedno gotowanie kosztowało mnie 3 kWh praca na tym trwała 1:30 min pan Robert.S przedstawiciel firmy zapewniał mnie ze mam 14 dni na wzrot towaru bez jakichkolwiek kosztów za użytkowanie, na górnej części płyty grzewczej tez zostały ślady 2 małe kropki gdzie odeszła farba, w Mikołowie w firmie okazało się że muszę zapłacić za szkody czyli 800 zł za płytę grzewczą, to urządzenie można kupić jako Kochfeld,Kochlex i Bemilex za 800 zł, to czyli znaczy ze maja produkt za 800 zł sprzedają za 3990.Nie polecam tej firmy Lecker M&G Mikołów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmarylkoa Napisano Styczeń 22, 2016 Urządzenie warte polecenia wiele zmieniło się w naszym codziennym gotowaniu , stało się przyjemne codzienne gotowanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 22, 2016 ZUPA KRUPNIK Z GROCHEM Składniki: 2 l bulionu wołowego 1 cebula 2 marchewki 1 pietruszka 10 dag kasz jęczmienna 4 łyż grochu łuskanego 4 ziemniaki 1 łyż siekanego koperku sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy 1 łyż oliwy Sposób przygotowania: jarzyny potrzeć na grubych oczkach, cebulę drobno posiekać w brytfannie rozgrzanej do 150*C (poz.3) dodać olej i przesmażyć warzywa wraz z cebulą następnie wlać bulion, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz przyprawy po zagotowaniu dodać kaszę oraz groch i gotować do miękkości. Na koniec dodać kopru i przyprawiamy do smaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 22, 2016 ZUPA OGÓRKOWA PO ROSYJSKU Składniki: 0,5kg karkówki, 2 l wody, 4 średnie ogórki kiszone, 1 duża marchewka, 1 cebula, 2 duże ziemniaki 1/2 szklanki kaszy pęczak 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz 2 łyżki oleju do smażenia Sposób przygotowania: mięso myjemy i osuszamy, zalewamy je zimną wodą, dodajemy liście laurowe i ziela angielskie i gotujemy około 30 min w brytfannie w temperaturze około 150*C (poz. 3) po tym czasie mięso wyjmujemy, lekko studzimy i za pomocą widelca lub rękoma dzielimy ja na mniejsze kawałki (wzdłuż włókien) do wywaru dodajemy pęczak gotujemy 5 minut krócej niż podany czas na opakowaniu ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, a ogórki drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, następnie dodajemy marchewkę i smażymy 3-4 minuty. Dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy i warzywa przekładamy do wywaru mięsnego dodajemy również pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. 5 minut przed końcem dodajemy pokrojone ogórki wraz z sokiem, rozdrobnione mięso i pęczak. Zupę doprawiamy do smaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 22, 2016 ZAPIEKANKA WARZYWNA Z POLENDWICĄ WIEPRZOWĄ Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 duży por 2 papryki czerwone czerwone 1 duża marchewka 10 pomidorków koktajlowych 100 ml śmietany30% 10 dag żółtego sera 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki wędzonej 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżka ostrego keczupu sól pieprz do smaku Sposób przygotowania: polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę (jeśli jest potrzeba oczyszczamy z błon). Smażymy na płytach VULCAN w temperaturze 225*C (poz.4-5) około 3 min gotową przekładamy do brytfanny. Na mięso rozrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, wykładamy 3/4 posiekanego pora, następnie 3/4 pokrojonych w kostkę papryk układamy połówki pomidorków koktajlowych i rozsypujemy pozostały por i paprykę. dodajemy śmietanę, przyprawy i keczup łączymy ze startym na drobnych oczkach serem żółtym i mieszanką zalewamy zapiekankę pieczemy w 180 stopniach (poz.3-4) około 15 minut (aż ser ładnie się zrumieni) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 22, 2016 ZAPIEKANKA Z MAKARONU I ŁOSOSIA Składniki: 350 g makaronu rurki 500 g świeżego łososia bez skóry 150 ml kwaśnej śmietany18 % 100 ml wody 3 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz 1 łyżka maki 2 kulka mozzarelli starty ser żółty masło do posmarowania brytfanny Sposób przygotowania: makaron ugotować al'dente łososia pokroić w kostkę i oprószyć solą i pieprzem śmietaną wymieszać z wodą, mąką i koperkiem, do smaku dodać sól i pieprz ugotowany makaron, pokrojonego łososia i śmietanę wymieszać w dużej misce. Dodać garść startego sera i ponownie wymieszać brytfannę do zapiekania posmarować masłem i przełożyć wymieszane składniki. Na wierzchu posypać startym serem. Wstawić do urządzenia VULCAN nagrzanego do180*C (poz.4-5) Gdy ser się rozpuści (po ok 15 minutach) i lekko zarumieni na wierzchu ułożyć kawałki porwanej mozzarelli i zapiekać jeszcze ok 10 minut aż mozzarella się rozpuści Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 22, 2016 Szukam takiego urządzenia czy to jest coś podobne do termomiksa bo mamy termomiksa a tam się super szybko łatwo gotuje, a znajoma ciągle w pracy chwali się o super który robi wszystko czy to ten wulkan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 22, 2016 Mięso mielone po rosyjsku Składnik 600g mięso mielone wieprzowo-wołowe 1 papryka czerwona, żółta 1 por 2 cebule, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 150 g kwaśnej śmietany 18%, 300ml bulionu, 1-2 łyżeczki ostrej musztardy, 1 łyżeczka suszonego, sól, pieprz słodka i ostra papryka olej do smażenia, Sposób przygotowania papryki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w paski. Cebule kroimy w kostkę, a pora w krążki w brytfannie rozgrzanej do 200*C (poz,4) na oleju smażymy mięso mielone przez 10 min do mięsa dodajemy warzywa i smażymy razem 2 min kolejno dodajemy koncentrat, musztardę bulion i majeranek dusimy pod przykryciem 5-10 minut, aż warzywa zmiękną, ale nie będą się rozpadać danie doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką do smaku. Po tym czasie dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i gotowe tak przygotowane mięso podajemy z bagietką lub makaronem Rassolnik czyli zupa ogórkowa po rosyjska Składniki: 0,5kg karkówki, 2 l wody 4 średnie ogórki kiszone, 1 duża marchewka, 1 cebula, 2 duże ziemniaki 1/2 szklanki kaszy pęczak 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 liście laurowe, kulki ziela angielskiego sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: mięso myjemy i osuszamy. Zalewamy je zimną wodą, dodajemy liście laurowe i ziela angielskie i gotujemy w brytfannie 40 min w temperaturze 150*C (poz, 3) po tym czasie mięso wyjmujemy, lekko studzimy i za pomocą widelca lub rękoma dzielimy ja na mniejsze kawałki (wzdłuż włókien) ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, a ogórki drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, następnie dodajemy marchewkę i smażymy 3-4 minuty. Dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy warzywa przekładamy do wywaru mięsnego. Dodajemy również pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pęczak i gotujemy 10 min przed końcem dodajemy pokrojone ogórki wraz z sokiem, rozdrobnione mięso zupę doprawiamy do smaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N_B Napisano Styczeń 23, 2016 zobaczyłam, kupiłam, używam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 24, 2016 Mamy ten sprzęt od trzech dni, ogólnie jest ok, tylko szarlotka mi nie wyszło, a zawsze w piekarniku wychodziło. A miało wszystko wychodzić. Mięso za to wyszło rewelacyjnie, stek z karczku w 2,5 minuty zrobiliśmy na 250*C był idealny. Dla smakoszy mięsa polecam Vulkana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 26, 2016 Najpierw Zepter potem Termomiks teraz to urządzenie jesteśmy zadowoleni Nie ważne ile masz urządzeń polecam wulkana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ASAM_Wiech Napisano Styczeń 31, 2016 własnie zakupiłam ów vulkana,dzisiaj go testowałam,musze przyznac przy zakupie kierowałam sie opiniami klientów i sie niie zawiodłam,naprawde super sprzet,godny polecenia najbardziej wymagajacym.duża powiezchnia do gotowania z smażeniem,wykonanie bardzo dobre,łatwy i wygodny sposób do zmywania :_),brak jakichkolwiek minusów,kurczak wyszedł wyborny,krótki czas pieczenia.polecam z czystym sumieniem wart tych pieniedzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aldona_ Napisano Luty 2, 2016 Mieliśmy wiele prezentacji ale urządzenie Wulkan który pokazał nam przemiły pan jest niesamowita bardzo ciekawa jestem czy tak samo jest w domu jak na prezentacji Szkoda że troszkę za późno przyszedł pan od dwóch miesięcy mamy zestaw garnków Philipiak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alizeea Napisano Luty 4, 2016 Używam codziennie lub co drugi dzień. Nie psuje się,zawsze do usług i spełnia moje wymagania. Może nie spawdziłam jeszcze wszystkich funkcji ,ale jest bardzo przydatny i zadowalający. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 6, 2016 Mieliśmy prezentację tego urządzenia ale jakoś nie przekonało nas to co pan pokazywał do tej pory gotowanie w garnkach na grillu zupełnie inna Ciekawe czy się można szybko nauczyć tego ogólnie spoko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Estera_45 Napisano Luty 10, 2016 Urządzenie naprawdę dobre! Bardzo skraca czas przygotowania potraw a przy tym niezwykle wielofunkcyjne. Korzystamy z niego każdego dnia :) Każdy kto chce jeść smaczne, zdrowo, szybko powinien mieć Vulkana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anastazja_Bielsko_Biała Napisano Luty 10, 2016 Mieliśmy wczoraj prezentacje tego Vulkana, przyznam że przy Naszej diecie urządzenie się idealnie wpisuje w nasze potrzeby. Cena jest według mnie za wysoka, ale się zdecydowaliśmy. Mamy tylko nadzieje że będzie się sprawdzać na co dzień. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość EGON_Zabrze Napisano Luty 16, 2016 Super ten sprzet. Od kad go kupiła moja żona to ja teraz gotuje. Troche drogi, byłem przeciwny i zrobiłem żonie awanture. Ale teraz widze ze to był dobry zakup. Gołąbki palce lizać . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach