Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rezygnacja ze studiów

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestrem aktualnie na 1 roku studiów mechanika i budowa maszyn na agh. Miały to być super studia a ja od pół roku się męczę niemiłosiernie. Dodam, że nie pochodze z Krakowa a a z Kielc i miałem iść tam na studia ale ostatecznie wybrałem kraków. Teraz bardzo tego żałuję. Wracam do domu cotydzień bo tęskno mi za domem. Z dnia na dzień ejst coraz gorzej jezeli chodzi o te studia. W ogóle mnie to nie kręci. Nie mam czasu kompletnie na nic. Dziś w taką piękną pogodę musze się uczyć bo trzeba jeszcze jakoś dojechać do Krk a w pon kolosy i to 2. Jak widzę prostych ludzi, którzy mają już pracę i sobie fajnie żyją to jest mi tak zazdrość. Mieszkanie mam spisane do lipca więc nie mogę tak o rzucić studiów. Już sam nie wiem co robić... Olaboga.

Gość gość
a jesteś w stanie nie mając wykształcenia znaleźć sobie teraz taką pracę, żeby sobie tak fajnie żyć jak ci prości ludzie, o których wspominasz?

Gość gość
a czy masz jakies hobby bo to wazne jest w zyciu 333 www.youtube.com/watch?v=Ppy6mJsIwxA

Gość gość
to rzuć i znajdz coś w kielcach. Jeden rok to i nic strasznego. Po kij sie tak męczyć

Gość gość
To jedź na zmywak do Anglii, jak zrobisz fajne studia, to możesz coś z tego mieć.

Gość gość
mam wątpliwości czy w ogóle skończyłeś gimbaze

Gość gość
Jejku ale marudzisz. Ja właśnie mam przerwę w pisaniu sprawka na laborki z fizyki, jeszcze do napisana dwa z materiałów konstrukcyjnych, jedno z mechaniki i chemii. W przyszłym tygodniu kolokwium z mechaniki, kolejno matma i wytrzymałość materiałów. A i kartkówka z elektrotechniki w poniedziałek. Czyli lajtwo jak zawsze :P Studia nie są mają największą pasją, ale mam nadzieję, że później będzie ciekawiej i liczę na konkretną pracę. Bo cóż ja mogę po LO? Jedyne co potrafię to piec ciasteczka i dobrze gotować(to w sumie moja pasja po za sportem). Rób co uważasz, ale co tak naprawdę byś chciał robić? Czego się spodziewałeś po tych studiach? Pierwszy rok d**y nie urywa, nigdy :P

Gość gość
Jak widzę prostych ludzi, którzy mają już pracę i sobie fajnie żyją to jest mi tak zazdrość. x prości ludzie? ty za to jesteś uczony, a nawet nie umiesz poprawnie zdania napisać :D idź z*********j do roboty jak ci PROŚCI ludzie i też będzie ci tak fajnie:D zresztą, muszę cie zasmucić ale po studiach najprawdopodobniej i tak będziesz robił to co oni :D

Gość Anka Klamka
To może warto rozpatrzyć zmianę studiów? Ja swoje zmieniłam po roku uczęszczania na inne i nie żałuję. Teraz jestem na czwartym roku zarządzania projektami: http://www.wszop.edu.pl/kandydaci/zarzadzanie-ii-stopnia/zarzadzanie-projektami,2,2,4279,54,4269 ;) a jest to dziedzina zajmująca się efektywnym osiąganiem celów danego projektu przy jednoczesnej neutralizacji wpływu istniejących ograniczeń i ryzyka, jak również jest dziedziną zajmującą się budowaniem motywacji zespołu projektowego i właściwą komunikacją pomiędzy uczestnikami tego projektu.