Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracuje za grosze.Wstyd

Polecane posty

Gość gość
muzułmanie przynajmniej walczą o coś, a MY ? już dawno się poddaliśmy ŻYDOM

Gość gośćdod
niestety nie ty jedna ,a jak większość,taki kraj ,że pracodawcy zawsze będą wykorzystywać,od wielkich korporacji po małych przedsiębiorców,ktoś napisał otworzyć własny biznes ,uhm ,też to przerobiłam ,prawda taka ,że np ja jako z kwalifikacjami i już doświadczona w pracy ,postanowiłam otworzyć swój biznesik,(dosyć miałam wykorzystywania i pracy na innych,i też wiecznie um. zlec ) ,co będzie, to będzie,może się uda..rok przerobiłam,ale tak to jest jak ludzie nie mają pieniędzy ,i muszą każdy grosz oszczędzać,to automatycznie ja też nie zarabiam i mimo ,że nie zawsze jest 100% marży, ,nigdy się nie zarobi idąc tylko po kosztach ..na dzień dzisiejszy pozostało zadłużenie i towar ,dorabiam w weekendy i ogólnie mam wszystko już w d...e ,koniec spinania się i tak zapewne do emeryturki się nie dociągnie,albo może miesiąc luzu styrana życiem i sfrustrowana i szlag i tak trafi...oj wszyscy musieli by wreszcie wyjść na ulicę i protestować,a nie tylko pielęgniarki ,górnicy ,rolnicy,matki dzieci upośledzonych,nauczyciele...a co z resztą, też jesteśmy częścią społeczeństwa...można tylko wypluć czasem swoje frustracje na forum

Gość do Czarna Pantera 24
ty się leczysz gdzieś ? bo niewiem czy wiesz ale k'orwinizm jest uleczalny, wystarczy jak się zatrudnić u przeciętnego polskiego kapitalisty, owszem, powinno znieść się podatki od pracy lub je drastycznie obniżyć, tyle tylko że ty drogi k'orwinisto naiwnie myślisz że wtedy taki nowobogacki polski "przedsiębiorca" co pierwszy milion ukradł lub dostał w spadku podwyższy Ci pensje ?? o nie drogi kolego, on zamiast mercedesa kupi sobie bugatti - TAK WYGLĄDA KAPITALIZM W WYDANIU POLSKIM, światowym zresztą też, gdzie liczy się tylko zysk, zysk i jeszcze raz zysk, a "człowiek" jest w tym wszystkim gdzieś na szarym końcu tej machinerii, przykłady ? w Bangladeszu za grosze małe dzieci szyją po 12 godzin ubrania dla wielkich znanych marek jak choćby H&M, a później te znane marki sprzedają te uszyte ubrania za 100 razy więcej, i Ty drogi K'orwinisto uważasz że jest to ok prawda ?

Gość gość
Zamiast narzekać niech kazdy zacznie od siebie. Na zjednoczenie ludzi we wspólnym protescie nie ma co liczyc. Jedyną drogą jest , że każdy człowiek pomysli na jakich warunkach chce pracować i choćby miał chodzic na zupki do caritasu , nie podejmie pracy na smieciówce i za grosze. To ludzie podejmujace takie prace psuja rynek, gdyby pracodawcy wiedzieli , że nie znajdą pracownika za mniej niż 2000 netto i do tego na zlecenie , to mieli by wybór zamknąć firmę lub zacząć godnie wynagradzać pracowników. Nie patrzcie na rząd , nie patrzcie na innych , tylko odmawiajcie pracy za grosze , to jedyna droga do poprawy

Gość gośćula
ja pamietam ten temat,to było wczoraj,nie wiem dlaczego został usuniety ,tematy o jakimś nowym który rzekomo gwałci dzieci trzymają się na głównej po parę dni ,a normalne życiowe polemiki kasują. Oj kafeterio,zaświecisz ty pustkami.

Gość do_wyżej
tak... odmawiajcie... i umierajcie z głodu

Gość gość
nikt nie umrze z głodu , bo nawet mops daje z 250 zł tym co nie maja pracy i zasiłu dla bezrobotnych , innej drogi nie ma zeby wymusic na pracodawcach normalne umowy i godna płacę. Co ma do stracenia człowiek któremu nie wystarcza pensji na podstawowe potrzeby , kiedy zaciaga pozyczki , zeby przezyć , a niezapłacone faktury rosną , czy moze byc gorzej ?

Gość gość
250 zł socjalu od Państwa na przeżycie, lekarstwa, opłaty to rzeczywiście sporo k'orwinisto...

Gość gość
gość dziś >>>>czyli religia katolicka dobija ten kraj, a muzułmanie walczą, chyba czas religie zmienić

Gość gość
@ gość 10:54 mama zrobiła kanapki ?

Gość gość
gość dziś nikt nie umrze z głodu , bo nawet mops daje z 250 zł tym co nie maja pracy i zasiłu dla bezrobotnych , innej drogi nie ma zeby wymusic na pracodawcach normalne umowy i godna płacę. Co ma do stracenia człowiek któremu nie wystarcza pensji na podstawowe potrzeby , kiedy zaciaga pozyczki , zeby przezyć , a niezapłacone faktury rosną , czy moze byc gorzej ? x Niestety ale to nic nie da i jest niemożliwe do przeprowadzenia. Nic nie da, bo liczą się fakty na rynku pracy, które są po stronie pracodawcy, czyli wysoki popyt na pracę i niska jej podaż (pomijam pewne stosunkowo wąskie branże). Jest niemożliwe dlatego, że taki zakres solidarności społecznej nie wystąpi, aby ludzie przez wiele miesięcy, na skalę całego kraju odmawiali przyjmowania pracy za niegodziwą płacę. I dalej! A co po pół roku? Roku? Pracy jak nie było, tak nie będzie, bo najistotniejszym czynnikiem jest jej PODAŻ i popyt na nią. Praca za przyzwoite pieniądze, jest w Polsce dobrem rzadkim. Trzeba mieć świadomość, że to wynika z określonych czynników gospodarczych, politycznych... Po prostu, gdy ktoś mówi, że Polska się rozwija, to należy ten rozwój Porównać do tego co dzieje się w krajach latynoskich. Owszem, nie stoją one w miejscu. Rosną budynki, ludzie mają nowe samochody, ale wysokie bezrobocie, slamsy, powszechna bieda, nędza. Bo tylko taka skala i struktura wzrostu gospodarczego, która wystąpiła, została zorganizowana w latach 50 i 60 w Niemczech, Japonii, później w Korei, sprawia, że ogół danego narodu jest objęty skutkami tego wzrostu, czyli przede wszystkim wysoka podażą przyzwoicie płatnej pracy. Po prostu pracodawca jest zmuszony przede wszystkim sytuacją ekonomiczną, do tego, by płacić więcej, bo tak bardzo potrzebuje pracowników. Swoją drogą, państwo od góry organizuje przedsiębiorcy/kapitaliście całą sferę prawną, ekonomiczną, kwestię stałości rozmaitych czynników, które leżą w gestii państwa. Poczytać o tym, jak to zrobiono w Niemczech, Japoni, Korei i wielu innych krajach. U nas robi się odwrotnie, bo uzyskaliśmy na skutek głupoty i zdrady wielu politekierów, status kolonii, głównie Niemiec, ale generalnie UE.

do Czarna Pantera 24 dziś nie nazywaj mnie k***inistom, brzydzę się poglądów tego człowieka, najpierw przeczytaj ze zrozumieniem a potem się wypowiadaj, bo ja nigdzie o obniżeniu podatków nie wspominałem, sam sobie taką ideologię dopowiedziałeś ja właśnie pisałem o czymś przeciwnym niż ty pisałeś, my po prostu bezbronnie weszliśmy w kapitalizm i staliśmy się jak przedmówca powiedział kolonią Niemiec, a należało jeszcze kilka lat ciągnąć gospodarkę centralnie planowaną, abyśmy poznali kapitalizm i wtedy nie dalibyśmy się wykorzystywać tym bogaczom, a tak to Polacy nie mieli szans tego się nauczyć właśnie głupota i zdrada polityków, nie znalazł się nikt ogarnięty, który widziałby jak to rozegrać, a teraz się nie da bo jesteśmy związani masą umów

Gość wbory wybory
Największy i najbardziej wiarygodny sondaż prezydencki. Liczba głosujących osób na dzień 11 kwietnia 2015 75527 osoby http://www.sondaze.tradovium.eu/ 1. Duda - 27,93% 2. Kukiz -24,77% 3. Komorowski - 15,78% 4. Korwin - 13,47% 5. Ogórek -7,05% 6. Braun - 3,67% 7. Palikot - 2.25% 8. Wilk - 1,81% 9. Tanajno - 1,31% 10. Jarubas - 1,03% 11. Kowalski - 0,92%

Gość gość
Jestem lekarzem . Mam 1760 netto.

Gość gość
powinni zlikwidować umowę zlecenie umowę. A jeśli miałaby już być to przynajmniej z godnym minimum a nie jak ja w tej nędznej firmie telekomunikacyjnej nędzne grosze 700-800zl gdzie za to wyżyć ?gdybym była sama musiałabym jeść chyba sam chleb z smalcem .

Gość gość
my po prostu bezbronnie weszliśmy w kapitalizm i staliśmy się jak przedmówca powiedział kolonią Niemiec, a należało jeszcze kilka lat ciągnąć gospodarkę centralnie planowaną, abyśmy poznali kapitalizm i wtedy nie dalibyśmy się wykorzystywać tym bogaczom x To jeszcze raz ja, od tego elaboratu powyżej. Oczywiście, że kluczem do dobrobytu jest wolny rynek/kapitalizm. To nie podlega dyskusji. Ale do tego wolnego rynku dochodzi się z pewnych pozycji wyjściowych. Anglia zaczęła tę drogę, przeszła wszystkie jej etapy i to dotyczy całej Europy zachodniej z USA na czele. Właściwie zręby powszechnego dobrobytu, to już lata 20 i 30 (oczywiście był kryzys) w krajach zachodu, czyli od Niemiec, przez Francję, UK i oczywiście US. Po wojnie nastąpił gwałtowny rozwój wielu krajów, takich jak Niemcy, Japonia, potem Korea. Oczywiście reszta jak USA, UK, Francja, Włochy, Hong-Kong, Taiwan i inne, też nie próżnowała. Reszta poszła pod but sowiecki i w niewolę absurdalnego systemu społecznego i gospodarczego, który do pewnego stopnia przyniósł jakiś poziom względnego dobrobytu, jeśli porównać poziom życia z lat 30 w Polsce i lat 60/70, ale już nie w Czechach, które już przed wojną były w czołówce rozwiniętych krajów, jakiś wielki rozwój nie nastąpił. I teraz, końcem lat 80 są kraje mocne, zamożne, dysponujące i kapitałem i wiedzą. Nagle na ten rynek wyskakują spod sowieckiego buta, nowe kraje w tym Polska. Są biedne w porównaniu do zachodu, ale na przykład Polska ma duży potencjał przemysłowy, nie tylko czysto produkcyjny, ale i myśli technicznej. Owszem produkujemy dużo przestarzałych rzeczy, ale... Ale wystarczy nam z 10 lat na dofinansowanie wartościowych gałęzi przemysłu (np: włókiennictwo, przetwórstwo rolno-spożywcze, pewne działy elektroniki użytkowej, przemysł maszynowy, stocznie, przem. lotniczy, także motoryzacyjny...) ochrony własnego rynku i stajemy się małym tygrysem, bo produkujemy wciąż taniej, niż zachód, ciągle modernizujemy własną produkcję i jesteśmy przerażająco blisko, czyli transport towaru jest śmiesznie tani, nie to co z Chin, które właśnie, mniej więcej w ten sposób zrobiły karierę z tą różnicą, że oni nie mieli żadnego potencjału intelektualnego i przemysłowego w większości dziedzin. Niemcy, zachodnia Europa, była przerażona (mówię o specjalistach w branży) wizją tego, co by się stało, gdyby Polska, Czechy, Węgry, Rumunia... zaczęły produkować tanio, dobrze i dużo. TO byłaby zagłada dla wielu przedsiębiorstw i branż na zachodzie. Po prostu zostaliśmy okradzeni z wielkiego bogactwa. Wprowadzono model zupełnie dewastujący gospodarkę, czyli prywatyzacje, które nie służyły w większości wypadków wzmocnieniu danego zakładu, branży, ale jej eliminacji z rynku, jako konkurenta. Osobom, które myślą, że bredzę, radzę poczytać o tym, jakimi metodami restrykcji celnych, administracyjnych nakazów rozwoju i ograniczeń poszczególnych działów produkcji, branż, zbudowano potęgę gospodarczą Japonii. Oczywiście, wszystko to było zanurzone w sosie kapitalizmu i wolnego rynku, ale sterowanego, tak aby obca konkurencja nie zadziobała jeszcze słabej gospodarki.

Gość gość
u nas balcerowicz sprzedał wszystko ( sprywatyzował - eufemizm ) teraz g***o mamy, żadnej liczącej się marki na świecie, balcerowicz zniszczył ten kraj !

Miałam ten sam problem, do czasu aż moja znajoma poleciła mi żebym poszukała czegoś innego i podesłała mi stronę z ofertami pracy. rekrutacyjna rewolucja. pl , szybko znalazłam pracę i jestem zadowolona :)