Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracuje za grosze.Wstyd

Polecane posty

Gość gość

Witam ponownie. Moj temat został skasowany jestem ciekawa dlaczego i komu nie pasowało ?Czyżby ktoś z wyższych 'kierowników 'z Warszawy czytal i mu nie pasuje ?niech wszyscy znają prawdę jakie grosze płacą.

Gość gość
nie czytałam twojego tematu ale taka prawda jest że ludzie pracują za grosze a pracodawcy jeszcze pracowników wykorzystują a ci się boją poskarżyć bo stracą pracę masakra normalnie

Gość aautoorka
no temat zaczął się rozwijać i dziwnym trafem został skasowany. Komu nie pasowała prawda. To że jedną z największych firm telekomunikacjyjnych plci swoim pracownikóm obsługi klienta np. 3,65 netto na godzinę. Oczywiście umowa zlecenie. Przedłużana w nieskończoność umowa o prace nikt jeszcze nie dostał.Wstyd. Jak można tak ludźmi pomiatać

Gość gość
Miej jaja i wyjedź za granice, europa lub za ocean.

Gość gość
czy wy jestescie normalni za 3,65netto pracowac???? To sprzatajac lepiej zarobisz :o

Gość gość
tak jak 90% polaków

Gość gość
za tyle to się nie opłaca rano wstawać do pracy

Gość gość
ja zarabiam 1200. to jest polska

Gość gość
u nas tak samo jak u niemcow nainiższa za godzinę wina być 8,5 euro, wypierdolić ten nasz rząd i zabrać im te majątki co zagrabili, wałęsie też, bo to przez niego cierpimy biedę.

Gość gość
ja w warszawie pracowałam za 1200 w biurze i jeszcze szef myślał, że skoro daje mi tak świetnie zarobić na umowie zleceniu to mnie przeleci! :o rzuciłam to bo już miałam dosyć i znalazłam coś (przynajmniej teoretycznie lepszego). idę tam w poniedziałek i boję się co tam mnie zastanie. zwłaszcza po przebojach w poprzedniej firmie krzak :o

Dlaczego jest jedna z największych ?, bo wykorzystuje ludzi i sytuację na rynku pracy. Wszystko to przez ruskich i ich komunę. Hamowali nas rozwój (np. nie rozwijaliśmy technologii ciała stałego, głównie krzemu, na którym bazuje cała obecna technologia - moglibyśmy wtedy gospodarczo Niemcom dorównać) a gdy wprowadzono wolny rynek to byliśmy zacofani, wtedy wielu ludzi porobiło fortuny i teraz takie firmy nas wykorzystują. Zachód nas wykorzystuje, bo zawsze bogaty wykorzysta biednego. Rząd też nas wykorzystuje, bo stołka będą się trzymać rękoma i nogami, wprowadzając do układu swoje rodziny i tym samym powiększając grono urzędników. Nie dziwię im się, bo gdzie tacy historycy i politolodzy znajdą lepszą robotę.Niemcy po wojnie aby dźwignąć swoją gospodarkę to umierali z głodu, ale na nich nikt nie pasożytował, więc się rozwinęli. Dlaczego nasza gospodarka jest mało konkurencyjna? Mamy- mamy bardzo wysokie ceny energii. Co więc musimy robić - oszczędzać na sile roboczej. Jeszcze UE wprowadza nam pakiety klimatyczne, które totalnie nas pogrążą, aby mogli bogaci nas nadal wykorzystywać. Ale ja tam jestem za UE. Po prostu po okrągłym stole nikt nie pomyślał jak ma się rozwijać państwo, od razu demokracja, wolność, hurra, rzucono nas na głęboką wodę, gdzie grasowały rekiny. A przejście od gospodarki centralnie planowanej do wolnorynkowej powinni być bardziej rozłożone w czasie aby uchronić nas przed tymi rekinami. Teraz już za późno, musimy to przeżyć, może kiedyś będzie lepiej. Jak to mówią- mądry Polak ale po szkodzie.

Gość gość
Ja jestem lekarzem, mam 1760 na reke. Zastanawiam sie nad zmiana zawodu.

Gość gość
Księgowa. Masa pracy i odpowiedzialności a "na rękę" 1600 zł. Ten kraj to porażka

Gość gość
Lekarz 1700zl? Kpisz! Niedawno bylo w telewizi ze wjakims szpitalu zarabiali po 12 tys i zlozyli wymowienie lub zarzadali podwyzki ponoć 100%. Biedaki!

Gość gość
przecież teraz to przynajmniej 2-2,5 tys. netto winna być najniższa, zgroza co oni z nami wyczyniają, ludziska wyjdźmy na ulicę, bo to się nie da nawet wegetować

Gość gość
Nie zarobki ważne a proporcja ich do cen, i z tym w Polsce jest masakra. Ceny do dochodów 25% najmniej zarabiających to jakaś pomyłka, nie wiem jak ci ludzie są w stanie przeżyć, tylko cudem chyba.

Gość gość
"gość dziś Księgowa. Masa pracy i odpowiedzialności a "na rękę" 1600 zł. Ten kraj to porażka " a na jakie masz potrącenia np. z tytułu pożyczek w pkzp lub zfm a poza jaki wymiar etatu? jaki staż pracy?

Gość Janusz K0RWIN MIKKE
:D WITAMY W KAPITALIŹMIE :D

Gość JKM na prezydenta
załóżcie własne firmy a nie narzekajcie

Gość gość
Pamiętajcie o jednym: to że za komuny nic nie było na półkach to była "zagrywka polityczna" - popytajcie rodziców, poczytajcie o tym, a dopiero potem psioczcie na komunę, która de facto nie była taka zła jak myślicie. Była trochę wypaczona jak dzisiejszy kapitalizm.

Gość gość
właśnie kapitalizm,cwaniacy,krętacze oraz poplecznicy tych co trzymają się stołków,nieźle przędą a cała reszta niech zapyla za najmarniejsze grosze,,,,wracam czassami b późno z pracy,,,,i widzę osoby które grzebią w śmietnikach za jedzeniem,a niektórzy zbierają puszki,,,, takie to przykre,,:(..bywa,że są to starsze osoby,nie menele,,,czyli ich emerytura nie starcza na życie.....

Gość gość
pytanie jest dlaczego polacy nie wyjdą na ulice jak araby i murzyni i nie palą całych dzielnic jak im tak źle? Widocznie jeszcze za te minumum daja rade przeżyć.

Gość gość
bo mają inną mentalność niestety, widzisz ONI nie nadstawiają drugiego policzka jak my, ONI sami wymierzają "sprawiedliwość"

Gość gość
bo tak jesteśmy nauczeni,że w każdych warunkach "mamy" przeżyć i pokornie znosić wszystko

Gość gość
jak by muzułmanom obniżyli socjal w Anglii to na drugi dzień by płonęły samochody i była rewolta, a jak polakowi zabierzesz to on siedzi cicho jak mysz pod miotłą albo ucieka z tonącego okrętu ( emigranci )

Gość o_l_i_w_i_a
I za to cenię muzułmanów, bo jacy są to są, ale przynajmniej trzymają się razem w tej Anglii, Szwecji, Belgii itp. A Polak za granicą to jedynie patrzy jak wydymać rodaka i to mi się w Nas bardzo nie podoba.

Gość gość
gość dziś bo tak jesteśmy nauczeni,że w każdych warunkach "mamy" przeżyć i pokornie znosić wszystko xxx to trzeba było na religię nie chodzić!!!

Gość gość
do JKM na prezydenta dziś jak ci tak ciężko jako właścicielowi to zlikwiduj swoja firmę i zatrudnij się jako pracownik w innej, wtedy będziesz miał sielankę za 1200 zł

Gość gość
@GOŚĆ 09:08 nawet jakby by umierali z głodu to nic by nie zrobili tylko po prostu umarli, odeszli po cichu, taką mają mentalność...