Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hity i tzw zbieracze kurzu

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamusie co Wam ułatwiło opiekę nad maluszkiem zwłaszcza na początku a co kompletnie się nie przydało? Jestem w 5 miesiący i kompletuję wyprawkę dla malucha.

Gość gość
bujaczek z wibracja od ok 3 miesiaca mata edukacyjna u mnie tylko 2/3 mies ale potrafila zajac dziecko to akurat mialam pozyczone dziecko 5< mies krzeslko do karmienia fisher price - forest cos tam...sluzy juz prawie rok od 7 mies jak juz stabilnie siedzi nie wiem o co dokladnie pytasz czy o zabawki przyrzady zajmujace dziecko czy o wszystkie gadzety

Gość gość
raczej przede wszystkim o te wszystkie gadżety potrzebne na poczatku jak jeszcze maluszek jest malutki

Gość gość
przewijak recznik z kapturkiem oilatum ( wystarczy nalac do wanienki bez zbednych pieniacych plynow do kapieli dla takiego malucha to nie potrzebne) frida do nosa plus woda morska w spraeyu lezaczek bujaczek

Gość gość
karuzela z pozytywka do lozeczka. tylko patrz na regulowana glosnosc. moze byc jakas kolyska/bujaczek. u mnie nosidlo,bo mloda anty-wozkowa. i na poczatek to chyba tyle. w2-3msc to juz jakas zawieszka na wozek,jakies grzechotki. misie to zbieracze kurzu ale polecam jakas szmatke misia do macania. na sam poczatek pieluszka. nie wiem co w tym jest ale dzieci lubia sie nia bawic. moja zanim dostala pieluche,a pozniej misia bawila sie paluszkami i tak bylo mi jej szkoda.....

Gość gość
Mi na poczatku przydala sie poduszka do karmienia. Jezeli nie bedziesz karmic piersia podgrzewacz do butelek. Nieoceniony w nocy. Maly ma ponad rok i nadal go uzywam. Mata edukacyjna.Moj maly ja uwielbial.Ogolnie to te wszystkie gadzety sa raczej na chwile i potem zalegaja w domu bez sensu.Takie malenstwo nie potrzebuje wiele.

Gość gość
a z kosmetykow to sudokrem,plyn do kapieli z hippa choc takiego malucha mozesz kapac w samej wodzie. balsam do ciala tez z hippa. sa hipoalergiczne. u nas przewijak sie nie sprawdzil,wygodniej bylo mi przebierac na lozku.

Gość gość
Hit: Monitor oddechu z niania, przewijak na łóżeczko, wózek jedo fyn memo, pieluchy tetrowe w ilościach hurtowych, ubranka ubierane nie przez głowę, leżaczek bujaczek, wanna z Ikei, butelki avent, chusteczki babydream, śpiworki do spania(!!). Kit: Chusta do noszenia (dziecko nie chciało w niej siedzieć, był jeden wielki wrzask), leżaczek do kąpieli (używaliśmy go tylko do czasu odpadnięcia pępka czyli ok 2 tygodni), usztywniany rożek, pościel do łóżeczka i zabezpieczenia na szczebelki (sprzyjają śmierci łóżeczkowej).

Gość gość
Bo ja coś takiego w necie znalazłam CIUSZKI W ROZMIARZE 56: - body kopertowe długi rękaw 4x - body kopertowe krótki rękaw 4x - śpiochy 4x - body 4x - koszulka 6x - pajacyk 4x - pajacyk piżamka 4x - półśpiochy 4x - czapeczka 4x CIUSZKI W ROMIARZE 56/62: - okrycie kąpielowe 4x - rajstopki 4x - rękawiczki niedrapki 4x - skarpetki bawełniane 4x - skarpetki frotte 4x CIUSZKI W ROZMIARZE 62: - śpiochy 9x - body długi rękaw 6x - body krótki rekaw 6x - body 6x - koszulka kopertowa 6x - pajacyk 6x - pajacyk piżamka 4x - spodenki 6x - półśpiochy 6x - sweterek 4x - bawełniana czapeczka 3x - śpiworek do spania 2x INNE - kombinezonik 2x - czapeczka bawełniana 2x - cieplejsza czapeczka 2x - rękawiczki 3x INNE - wanienka 1x - bawełniane myjki 2x - płatki kosmetyczne 2x - szczoteczka + grzebyczek 1x - patyczki 1x - gaziki jałowe - aspirator do noska typu katarek 1x - proszek do prania białych ciuszków 1x - proszek do prania kolorowych ciuszków 1x - sudecrem 1x - krem na każdą pogodę 1x - krem przeci odparzeniom 3x - oliwka 1x - szampon 1x - mleczko nawilżające 1x - chusteczki do pupy 1x - żel do mycia 1x - bepanthen 1x - pampersy nie mam zielonego pojęcia jakiej firmy - woreczki na brudne pieluszki typu paklanki 3x - pieluchy flanela 15x - pieluchy tetra 20x - kosz na brudne pieluch + wkłady 2x - łóżeczko 1x - materac 1x - moskitiera + stelaż 1x - łóżeczko turystyczne 1x - komoda 1x - szafa z półkami 2x - przewijak 1x - wózek 1x - torba do wózka 1x - termometr 1x - sterylizator 1x - 4x butelka 125 ml - 4x butelka 250 ml - termoopakowanie podwójne 1x - termoopakowanie pojedyncze 1x - elektryczny podgrzewacz 1x - szczoteczka do mycia butelek 1x - pojemniki na smoczki 2x - łańcuszki do smoczków 3x - pokrowiec na przewijak 4x - becik 2x - pozytywka z karuzelą 1x - podkład do przewijania 6x - mata edukacyjna 1x - leżaczek bujaczek 1x - moskietiera do wózka 1x - folia przeciw deszczowa do wózka chyba już w komplecie z wózkiem - foteliki do samochodu 1x - kocyk 3x w różnych grubościach

Gość gość
Jesli masz pietrowy dom niania z monitorem

Gość gość
Bo ja coś takiego znalazłam CIUSZKI W ROZMIARZE 56: - body kopertowe długi rękaw 4x - body kopertowe krótki rękaw 4x - śpiochy 4x - body 4x - koszulka 6x - pajacyk 4x - pajacyk piżamka 4x - półśpiochy 4x - czapeczka 4x CIUSZKI W ROMIARZE 56/62: - okrycie kąpielowe 4x - rajstopki 4x - rękawiczki niedrapki 4x - skarpetki bawełniane 4x - skarpetki frotte 4x CIUSZKI W ROZMIARZE 62: - śpiochy 9x - body długi rękaw 6x - body krótki rekaw 6x - body 6x - koszulka kopertowa 6x - pajacyk 6x - pajacyk piżamka 4x - spodenki 6x - półśpiochy 6x - sweterek 4x - bawełniana czapeczka 3x - śpiworek do spania 2x INNE - kombinezonik 2x - czapeczka bawełniana 2x - cieplejsza czapeczka 2x - rękawiczki 3x INNE - wanienka 1x - bawełniane myjki 2x - płatki kosmetyczne 2x - szczoteczka + grzebyczek 1x - patyczki 1x - gaziki jałowe - aspirator do noska typu katarek 1x - proszek do prania białych ciuszków 1x - proszek do prania kolorowych ciuszków 1x - sudecrem 1x - krem na każdą pogodę 1x - krem przeci odparzeniom 3x - oliwka 1x - szampon 1x - mleczko nawilżające 1x - chusteczki do pupy 1x - żel do mycia 1x - bepanthen 1x - pampersy nie mam zielonego pojęcia jakiej firmy - woreczki na brudne pieluszki typu paklanki 3x - pieluchy flanela 15x - pieluchy tetra 20x - kosz na brudne pieluch + wkłady 2x - łóżeczko 1x - materac 1x - moskitiera + stelaż 1x - łóżeczko turystyczne 1x - komoda 1x - szafa z półkami 2x - przewijak 1x - wózek 1x - torba do wózka 1x - termometr 1x - sterylizator 1x - 4x butelka 125 ml - 4x butelka 250 ml - termoopakowanie podwójne 1x - termoopakowanie pojedyncze 1x - elektryczny podgrzewacz 1x - szczoteczka do mycia butelek 1x - pojemniki na smoczki 2x - łańcuszki do smoczków 3x - pokrowiec na przewijak 4x - becik 2x - pozytywka z karuzelą 1x - podkład do przewijania 6x - mata edukacyjna 1x - leżaczek bujaczek 1x - moskietiera do wózka 1x - folia przeciw deszczowa do wózka chyba już w komplecie z wózkiem - foteliki do samochodu 1x - kocyk 3x w różnych grubościach

Gość gość
Połowę z tego co na liście wrzucone bym wykreślona przynajmniej na początku.....

Gość gość
Dokladnie,wiecej niz polowa jest zbedna

Gość gość
Moje hity: wózek Bugaboo karuzela do łóżeczka Fisher Price leżaczek Nuna śpiworek i dekoracje do pokoju Papillon-shop Nie uzywałam natomiast wcale podgrzewacza do butelek i stosu ubranek.

Tona ubrań to wydatek bez sensu - wystarczy 7 kompletów w danym rozmiarze (komplet to np pajacyk lub body + spodenki) do tego kilka par skarpetek, jakiś wyjściowy komplecik, sweterek, ze dwie czapeczki itp Grunt by ubranka nie były zakładane przez głowę (a jeśli już to by miały zapięcie a nie zakładki przy szyi). W życiu nie ubierałam dziecku ani kaftanika, ani śpiochów. Przydaje się huśtawka lub leżaczek bujaczek no i mata edukacyjna. Reszta "zabawek" tylko leży przekładana z kąta w kąt. Z kosmetyków starczy oilatum i krem do pupy (np bepanthen).