Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlgierdaMama

Częstochowa : wymiana doświadczeń Mam przyszłych i obecnych

Polecane posty

Kajka-> o kurcze to faktycznie masz nie wesoło. Oby to lekarz jakiś naprawił! Gg-> mowi się że jak pojawia się młodsze to starsze się cofa i u mnie to samo, każe się karmić, ubierać nie potrafi sama sprzątać i ciągle na ręce chce:/ mam nadzieję że kiedyś jej przejdzie. Dobrze że Lena przy niej szybko do przodu idzie bo Majka to najlepszy obraz dla niej, cały czas się na nią patrzy. U mnie Majka też wysoka. Jak przyjdzie z przeszkola to postaram się ją zważyć też ma 2 lata i 7 miesięcy skończone dam wynik )

Kajka-> o kurcze to faktycznie masz nie wesoło. Oby to lekarz jakiś naprawił! Gg-> mowi się że jak pojawia się młodsze to starsze się cofa i u mnie to samo, każe się karmić, ubierać nie potrafi sama sprzątać i ciągle na ręce chce:/ mam nadzieję że kiedyś jej przejdzie. Dobrze że Lena przy niej szybko do przodu idzie bo Majka to najlepszy obraz dla niej, cały czas się na nią patrzy. U mnie Majka też wysoka. Jak przyjdzie z przeszkola to postaram się ją zważyć też ma 2 lata i 7 miesięcy skończone dam wynik )

Dziewczyny dajecie swoim dzieciom tran möller baby? Bo zastanawiam się, wit c jej dodatkowo daje ale co z d?

Gość 28marzec
hej dziewczyny piszę ku przestrodze tym które być może kupiły, albo zamierzają kupić dzieciom huśtawkę do domu. Nie wieszajcie jej "metalowymi" kółkami na "metalowych" hakach. Nas spotkało to nie szczęście, że podczas huśtania metalowe opiłki wbiły się córce w oko. Porobiły jej się erozje, na szczęście oczko się goi, ale w ostatnich dniach przeżyliśmy horror.

Gość gg1986
Zdrówka dla córci niech się szybko zagoi oczko a wam współczuje przeżyć niestety nie wszystko możemy przewidzieć.Mamusie moja mała zaraz skonczy 3 miesiące jest na cycu i karmimy sie co 2 godziny czasami nawet nie wytrzyma w nocy jest dłuższa przerwaale nie zawsze kiedy to się u was unormowało/?

Gość 28marzec
hej dziewczyny macie może nr telefonu komórkowego do dr Rezy Fakhari??

Gość gość
608 416 059

Gość gość
Co do przedszkola, to raczej jest ciężko. Mieszkam na Północy - u mnie w okolicy większość rodziców nie dostało miejsca, nawet mimo tego, że oboje z rodziców pracują. Dziwne to było. Akurat dobrze się stało bo nasza córka trafiła do językowej Sowy i z perpektywy czasu, tego co dzieje się w przedszkolach publicznych, wiem że dobrze wyszło.

Gość gość
Na północy z przedszkolami jest faktycznie masakra. Przerabiałam ten temat - nawet jeśli pracujesz to ciężko. Dzieci bardzo dużo, losowania, albo wejściówki po znajomości. Ale nie ma się do czego pchać. W przedszkolach prywatnych poziom jest zdecydowanie wyższy.

Gość gość
A to spodziewacie się, że z przedszkolami będzie lepiej? Nie będzie. W tym roku było tak samo - mnóstwo moich koleżanek nie dostało miejsca. Mało tego - w dobrych prywatnych również nie ma tego miejsca od dawna, co już mocniej pokazuje, jak wygląda sytuacja.

Gość gość
Uwierzcie mi, że poziom w dobrych prywatnych jest o wiele wyższy, niż w państwowych. Zresztą... wszyscy pamiętają, jak dzieci poszły z prywatnych do szkoły ze znajomością czytania, a dzieci z publicznych bez znajomości literek. Masakra, którą ciężko komentować.

Gość gość
Z tym nauczaniem literek to był rzeczywiście dramat. Kolejne testy polityków na naszych dzieciach. Przepisy po zmianach powinny być zawsze na dłuższy czas zamrażane, tak żeby faktycznie kolejne partie po wyborach nie miały możliwości rozwalania systemu.

Gość Gosiaszulllc
Ja też uważam, że poziom nauczania w szkołach, przedszkolach jest coraz gorszy... chyba najlepiej jest inwestować w jakies zajęcia poza szkołą, prawda?

Gość Inga811
Oczywiście, że warto. Ja właśnie szukam czegoś odpowiedniego dla mojej córki... Trafiłam ostanio na fb na szkolę Brainobrain, które otwiera się w Częstochowie. Sprawdźcie sobie, bo widzę, że niedługo będą prowadzone zajęcia pokazowe, na pewno wybiorę się z moją Julką. Z tego co czytałam to zajęcia w tej szkole rozwijają sprawnośc całego mózgu u dziecka. Chyba dobra inwestycja w przyszłość malucha :)

Gość gość
Na czym polega ta szkoła i kiedy są zajęcia pokazowe? Dla dzieci w jakim wieku to jest

Gość Karolinka8000
Ja bym chciała zapisać moja Julkę na jakieś dodatkowe zajęcia, ale chodzi juz na piłkę nożna poza szkoła, bo z niej jest niezła chłopczyca i nie chce jej za duzo dorzucać...

Gość Karolinka8000
Też chcę iśc na te zajęcia pokazowe, kiedy będą? Trzeba sie jakoś zapisywać?

Gość IwonaGulak
Sprawdź sobie na ich fb, ja też tam oglądałam. Jest informacja, że zajęcia pokazowe będą w grudniu. Pewnie więcej informacji o tym pojawi się wkrótce :)

Gość jessicawu
a gdzie można znaleźć więcej informacji o ich metodach?

Gość gość
Przecież dzieci takich rzeczy ucza sie w szkole, nie lepiej wysłać je na jakis dodatkowy język? Albo na zajęcia fizyczne?

Gość Gebauer
A dla jakich dzieci jest to brainobrain? Dla dzieci w szkole czy przeczkolu?

Gość Iwona Gular
Program jest przeznaczony do dzieci w wieku od 7 do 14 lat

Gość gość
i co byliscie juz na tych zajeciach pokazowych? jak wrażenia? opłaca sie isc?

Gość polscina
Jeszcze nie było zajęć pokazowych, czekamy na informacje :)