Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o tych którzy skończyli 30. lat i mieszkają NA WYNAJMIE albo U MAMY?

Polecane posty

Gość gość
po za tym nie jestem gosciem. Jestem kobieta. Jesli wzielas mieszkanie na kredyt to twoja sprawa ale dodaj , ze mieszkanie na kredyt wzielas w Polsce bo nie wierze, ze ktos jest tak glupi i bierze kredyt na mieszkanie w Niemczech. Ja nigdy zadnego kredytu nie mialam bo to sa dlugi . Nie potrzebuje takiej petli na szyje.

Gość gość
Moze nie kupiliśmy willi z basenem ale 3 pokojowe mieszkanie z balkonem do remontu. Maz prawie wszystko zrobił sam w mieszkaniu i mamy nasze piękne wymarzone gniazdko w pięknym miejscu ;) dodam, ze mieszkamy w de niecałe 4 lata i mamy roczne dziecko ;) pozdrawiam zazdrośników ;)

Gość gość
do 12.09 dokladnie szope na polu kupili i mi sie beda wymadrzac, ze jestem glupia bo wle wynajac przez pare lat, odlozyc kase i kupic cos porzadnego. tyle , ze w Niemczech i bez kredytu.

Gość brak pomysluuu
To co oni robili przez 12 lat od uzyskania pełnoletności? >>masz problem z matematyka pracujac 12 lat za srednia krajowa trzeba nic nie jest aby w wiekszym miescie kupic mieszkanie. wiekszosc ludzi zwlaszcza w tym wieku tej sredniej nie zarabia a i wiekszosc nawet wcale nie pracuje. masz klopot z mysleniem wiec wielu rzeczy na pewno nie rozumiesz. to nie sztuka wziac kredyt do konca zycia i pozniej stac z banerem bangsterzy mnie okradli, wiec bynajmniej nie jest to powod do wywyzszania sie. tak wiec calkiem normalne ze wiekszosc ludzie sama takiego mieszkania w wieku 30 lat nie kupila.

Gość gość
4 lata w Niemczech i kredyt dostalas ??? Buhahaaaa :D idz bajkopisarko ty :D myslisz, ze tak latwo kredyt w Niemczech dostaniesz.W koziej doopie jestes a nie w Niemczech i tyle w temacie.

Gość gość
Powiem wam ze przyjechaliśmy tu z myślą o zarobieniu i przede wszystkim Odkładaniu kredyt mamy tu w niemieckim banku, dużo mieliśmy odłożone praca na stałe wiec nie było problemu mieliśmy tez szczęście, bo mieszkania w naszej okolicy sa bardzo drogie a nam sie udało znaleźć tanie do remontu. To kup sobie KOBIETO ten dom, a nie tylko marzysz ;)

Gość gość
12.17 zapraszam w takim razie do Hannoveru to ci mina zrzednie hahaha ;)

Gość gość
mam 37 lat i mieszkam "na wynajmie", jak to określasz żeby było ciekawe - mam też swoje, ale jest za małe, więc wolę na tamtym zarabiać i mieszkać w bardziej komfortowym

Gość gość
I nie mam powodu zeby pisać bajki ;) wisi mi co myślicie chciałam wam tylko pokazać ze to jest możliwe ;) przykro ze tak jadem plujecie, ale co sie dziwić większość co pracuje i mieszka za granica gowno ma ;)

Gość gość
hahaaaa i po co tu ludziom kit wciskasz debilko??? 4 lata w Niemczech i stala praca??? Buhahaa :D no oczywiste :D w Niemczech wieszkosc ma umowy na prace tymczasowe. Te czasy minely. Po za tym przypadkowo orientuje sie w cenach nieruchomosci i wiem, ze zadnego kredytu ci tutaj niemiecki bank nie da po 4 latach pobytu. ale marz sobie dalej :D a o mnie sie nie martw. Juz ja sobie ten moh domek kupie.

Gość gość
Chętnie bym ci udowodniła ze to co pisze jest prawda, ale szkoda mi czasu na taka denna dyskusje ;)

Gość gość
Widać ze mało wiesz o kredytach w Niemczech radzę zorientować sie w temacie a potem głupoty pisać ;) właściwie kredyt dostaliśmy po 3 latach mieszkania tutaj, bo rok juz prawie jesteśmy na swoim haha. To dopiero szok co nie ;)

Gość gość
po za tym zaden normalny czlowiek nie bierze kredytu w Niemczech na mieszkanie. Jak juz to sie robi Mietkauf. Placisz czynsz i ta oplata jednoczesnie splacasz mieszkanie na raty u wlasciciela. Zadnego kredytu z banku do tego nie trzeba. Ja moge od mojego wlasciciela kupic to mieszkanie w ktorym mieszkam. Musze zaplacic 30 % wartosci a reszte moge mu splacac miesiecznie na raty. BEZ KREDYTU. widze gowno wiesz o kupowaniu mieszkan w Niemczech. Siedzisz gdzies na wsi w PL i se marzysz :D :D :D

Gość gość
Już mówiłam zapraszam do Niedersachsen to byśmy sobie porozmawialy o mieszkaniach ;) to zrób ten mietkauf a nie tylko d**e zawracasz ;)

Gość gość
Wole miec kredyt na 15 lat niz mieszkać z rodzicami albo teściami jak jakis nieudacznik. Czas dorosnąć i wyfrunąć z gniazda w takim wieku, nasi rodzice sie wynosili z rodzinnych domów duzo wczesniej ale teraz kazdy woli wygodę. Wstyd sie przyznać ze z takimi zarobkami żaden bank kredytu nie da?? Zawsze jak sie mieszka na kupie" to sa jakieś zgrzyty a ja wole swobodę i miec zrobione pod siebie. Na wynajmowanie mieszkania ludzie którzy brali kredyty maja czas gdyby im sie noga powinela i nie dali rady spłacać rat to wynająć mogą zawsze. Wole inwestować pieniądze w swoje niz cudze i stresować sie czy czasem nie będę musiała sie wynosić w następnym miesiącu i pytać szanownego właściciela o wszystko. Jak juz sobie spłacę mieszkanie to wezmę drugi kredyt+wkład własny i yepne se dom.

Gość gość
a ja zawsze powtarzam tym co twierdzą ,że maja swoje mieszkanie,które kupili na długoterminowy kredyt,że to mieszkanie nie jest ich własnością , tylko własnością banku.

Gość gość
tak tak. W Niedersachsen jest zupelnie inaczej niz w reszcie Niemiec :D jasna sprawa. To ty debilko zawracasz ludziom doope bo bajeczki opowiadasz. I tak jak ktos pisal tutaj. Kredyt to sa dlugi a mieszkanie jest woje jak ten kredyt splacisz. a wiec gowno masz kolezanko a nie wlasne mieszkanie w De. Po za tym w Niemczech zaden bank nie daje kredytu na 30 lat. To tylko w Polsce was tak w konia robia. Niemcy nie sa takimi idiotami :D niby mialas oszczednosci i z banku kredyt na mieszkanie dostalas tak? a czemu nie splacasz wlasciecielowi na raty co???Wolisz banku odsetki splacac tak ???? Bo po to jest Mietkauf zeby odsetek nie splacac. Taka madra jestes :D Buhahaaa :D dobre sobie. od razu przyznaj , ze na socjalu siedzisz w De i stul sie juz bo mnie mdli od tych bredni twoich :-O

Gość gość
Mamy kredyt na 20 lat. nie wyzywaj mnie od debilek ;) zreszta możesz wyzywać to tylko potwierdza poziom jaki sobą reprezentujesz ;) stara a głupia hahaha :) co do mietkauf szczerze nie wiedziałam ze jest taka możliwość, poza tym nie każdy właściciel chyba musi sie na to zgodzić.

Gość gość
Ja mam 34 lata i mieszkam z rodzicami. Mamy duży dom pod Warszawą i nie widzę powodu, aby się wyprowadzać. Nie obchodzą mnie inni, mi jest tak dobrze. Zresztą chcę się nacieszyć moimi staruszkami jak najdłużej :)

Gość gość
Zastanów sie co piszesz: najpierw ze pisze z jakiejś polskiej wsi a teraz ze na socjalu w de siedzę ;) żenujące... Aż trudno uwierzyć ze masz 40 lat i taka pustkę w głowie, ja jak 18 lat miałam nie zachowywałam sie tak żałośnie

Gość gość
jeszcze raz DEBILKO ja mieszkam od 25 lat w Niemczech, od 22 lat wynajmuje. Mam pokonczone szkoly ,studia i pracuje . Ty mi nie bedziesz mowic co i jak dziala w DE i jak sie kupuje mieszkania. nie wiedzialas, ze jest Mietkauf ? A no to bardzo mnie to dziwi madralo i tylko potwierdza moje przypuszczenie, ze nie masz o niczym zielonego pojecia. I ty masz stala prace w DE jak najwyrazniej nawet niemieckiego nie znasz ? i kredyt dostalas po 3 latac pobytu, kiedy rodzony Niemiec ma problem dostac kilka tysiecy kredytu tak??? :D :D :D a dalej bez odbioru DEBILKO. z glupimi nieukami i klamczuchami nie rozmawiam bo nie mam o czym. niom...:D

Gość gość
Kredyt na 20 lat na 3 pokojowe meszkanie w Niemczech ??? No teraz sie wsypalas :D :D :D :D nie ma kredytow na mieszkanie na 20 lat w DE i napewno pierwszy lepszy, ktory ledwo be i me po niemiecku powiedziec umie dostanie kredyt na 20 lat. A co to za chata 3 pkojowa co ? :D 200 metrow kwadratowych ? chata do remontu i 20 lat bedziecie ja splacac ??? :D :D :D :D Buahaaaaaa :D wiedzialam, ze jestes debilka :D :D :D

Gość gość
Ależ ty jesteś szalenie uprzejma ;) fajnie traktujesz i plujesz na polaków w de. Niemiecki znam, nie zamartwiaj sie o to inaczej bym przecież nie załatwila tego niemożliwego kredytu prawda ;) jak już mówiłam stara i głupia jak bucior..

Gość gość
Wolę spłacać kredyt do końca życia i zostawić dziecku mieszkanie w spadku, niż napychać kabzę komuś i mieć g****o z tego. Wolę jednak mieszkać u siebie.

Gość gość
pluje na idiotow, takich jak ty. gwono masz a nie wlasne mieszkanie. Pewnie w Polsce wzielas kredyt na 20 lat na 3 pokojowe mieszkanie do remontu a wiec zycze duzo powodzenia w splacaniu dlugow i w finansowaniu remontu :D :D :D Za 20 lat bedzie TWOJE :D to ci pogratuluje i pozazdroszcze :D obiecuje :D w Niemczech jest to po prostu niemozliwe :D zaden normalny czlwoeik o zdrowych zmyslach nie bierze kredytu na mieszkanie do remontu na 20 lat :D :D :D :D a juz napewno nie w banku :D nasmialam sie w niedziele :D

Gość gość
Właśnie ze jest kredyt na 20 lat nawet na dłużej możesz dostać dziwne że my dostaliśmy skoro według ciebie to niemożliwe ;) w takim razie w postbanku pracują niewykwalifikowani DEBILE skoro taki nam dali haha ;) mamy 65 i w zupełności nam starcza bo zaczynaliśmy od 24 metrów jak przyjechaliśmy ;)

Gość gość
mysle o nich to samo co o tych, ktorzy pozenili sie, pozakladali rodziny, a i tak mieszkaja u mamusi na pieterku razem z zona i dzieciakami, czyli nic nie mysle :D

Gość gość
Myśle,że ich rodzice mają z***biście duże domy i nie ma sensu budować własnego.

Gość gość
W twoim wieku stara ruro mieszkanie będę już mieć spłacone ;)

Gość gość
trochę siara mieszkać w tym wieku z mamą, to pokazuje jakimi są nieudacznikami życiowymi