Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sadzicie już kwiaty na balkonie?

Polecane posty

Gość gość

w centrach ogrodniczych i na bazarach widziałam już pelargonie, ktoś już sadził?

Gość gość
jedyne co mozesz teraz posadzic to bratki. Reszte sadzi się po ogrodnikach i zimnej Zośce, czyli po 15 maja. Chyba, że chcesz te kwiaty na chwilke to sadz juz teraz :)

Gość gość
nie koniecznie po 15 maja ale warto poczekać chociaż do 1 wszego, w razie przymrozków zawsze można wnieść na noc donice do domu, no raczej w dzien to już mrozu nie będzie

Gość gość
bratków i stokrotek to w ogóle nie opłaca się sadzić, one dotrwają max do czerwca, także szkoda zachodu

Gość gość
a co,chcesz błysnąć w gazetce lokalnej?:):):):)

Gość gość
nie, ale uwielbiam mój balkon w kwiatach i nie mogę się doczekać kiedy znowu będzie taki piękny

Gość gość
ja mam posadzone od 2 tygodnie pierwiosnki (Prymulki) oraz stokrotki. Jak ktoś tu napisał dotrwają do czerwca. I co z tego? Mam czekać do połowy maja, żeby mieć kolorowy balkon tylko dlatego, żę te nie przetrwają całego lata? Przecież to głupota. Miło jest wyjrzeć na kwitnący, kolorowy balkon już wczesną wiosną. A możliwości jest sporo. Oprócz wspomnianych już bratków, pierwiosnków, stokrotek są jeszcze cebulowe: tulipany, szafirki, narcyzy itd.

Gość gość
ja jednak wolę poczekać na pelargonie albo surfinie, zasadzę na początku maja

Gość gość
ja też zasadze; zaczekam do połowy maja, wywale to co rośnie teraz i posadzę rozsadę letnią. A potem we wrześniu/październiku zmienię na jesienną

Gość Teklata
Nie mam balkonu, ale za to mam ogromny ogród. Zazwyczaj nic nie sadzę bo za dużo kolorowych kwiatów nie lubię. Wystarczą mi kwitnące drzewa czy krzewy :-) Często od męża dostaję takie wiązanki jak na https://www.royalsflower.pl bo oczywiście sztucznych kwiatów nie cierpię.

Gość gość
A skad bierzecie te kwiaty na balkon? Kupujecie w sklepach sadzonki czy, ze tak powiem bierzecie z hodowli?

Gość gość
ja kupuje na bazarze, jest ogromny wybór gatunkow i kolorów, już dzisiaj było ich sporo,ale poczekam do maja

W ogóle nie sadzę. Nie mam ręki do kwiatów i nie chce mi się przy nich chodzić.

Gość gość
Najgorsze co mozna zrobic to kupowac rosliny w supermarketach!!!

Gość gość
To prawda, supermarkety sa pod tym wzgledem beznadziejne. Ja wpadlam jakis czas temu na strone roslinydoogrodu.pl, tak po prostu. Dzisiaj wlasnie ogarnelam z niej rosliny, wiec czekamy, czekamy :D

Gość adik356
Ja już kwiaty mam od 3 tygodni na balkonie różnego rodzaju: http://florexpol.eu/134-kwiaty-balkonowe , chociaż co roku nie mogę się zdecydować co tak naprawdę wybrać. Nie jest to łatwy wybór bo z roku na rok coraz więcej jest ich na rynku.