Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak walczyc z depresją?

Polecane posty

Gość gość

Po rozstanie z ukochaną osoba która zabrała naszą córkę nie mam z nimi kontaktu.Popadłem w depresje i nie chce mi się żyć.nie mam motywacji do niczego,zaniedbałem się,straciłem pracę,miewam myśli samobójcze.Nie wychodzę do ludzi,nic mnie nie cieszy,a nawet nie myję się tylko raz w tygodniu.Jak z tym walczyć,bo czuję że umieram z tęsknoty i miłości.

Gość gość
Potrzebna ci wizyta u psychiatry i terapia psychologiczna. Piszę to z całą życzliwością, depresja to nie żarty.

Gość gość
Myślę że tylko ich powrót by mi pomógł,bo moje życie bez nich nie ma sensu.

Depresja jest chorobą, którą należy leczyć specjalistycznie. Szybka reakcja na jej pierwsze objawy zapewnia większą skuteczność leczenia, więc jak tylko zauważymy, że zły nastrój utrzymuje się zbyt długo, odbiera chęć do życia, przeszkadza w codziennym funkcjonowaniu, koniecznie należy udać się do lekarza. To zawsze specjalista decyduje, czy zaburzenie jest depresją, czy nie i zaleca odpowiednią terapię.

Gość gość
Rok czasu już tak wegetuję.

Gość gość
Idź do psychiatry dobrze ci radzę ja też wegetowalam półtora roku a teraz po leczeniu żyję na nowo nawet lepiej niż przed chorobą.

Gość gość
U specjalisty dostanę proszki i będę mógł eis wygadać u psychologa.Nie zmienia to faktu,że jestem samotny i muszę sobie co dzień radzić sam z problemem.Im więcej czasu wolnego tym więcej rozmyślań.