Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

owłosienie na cele, dziewczyna ; okres dojrzewania

Polecane posty

Gość gość

Witam! W lipcu bede miała 15 urodziny, gdy zaczełam dojrzewac, 12 lat tak około wyszły mi włoski wiadomo pod pachami, miejsca intymne. Majac 13 lat włoski były na rekach wiadomo - jasne, na nogach jasne. Zauważylam wloski na karku, wzdłuz kregoslupa, na pośladkach, na udach(na jdach jasne). oraz na brzuchu i na około piersi. są to jasne wloski, ciemne są na karku, posladkach, wzdluz kregoslupa. Włosy na głowie mam baaaardzo ciemny brąz, gęste i długie - do pasa. Brwi tak samo. Mam tez male, milimetrowe wloski jasne nad wargą gorna. Czytałam w sieci, że to moze byc hirutyzm czy jakos tak, choroba jajników etc.i przez to mogę potem miec problemy z płodnoscią. Mój tata ma duuuże owlosienie, byc moze to dziedziczne, troszke wiecej hormonow meskich. Moja mama ma wloski ale jasne, białe wrecz. Czy te moje wloski wypadną majác 17,, 18 lat? goliłam tylko obok pepka i mam tutaj ciemniejsze troszke. Kolezanka mi moeila (ma ponad 20 lat), ze jej kolezanka chodząc do gimnazjum miała baaardzo ciemny meszek mad górna warga, wrecz wasy. Nie goliła, njc z tym nie robiła i rozjasnil się w szkole średniej. Co polecacie mi zrobic? Pozdrawiam, Ania- 14 lat :)

Gość gość
mam córkę w Twoim wieku i też ma podobny problem. Tata i rodzina ze strony taty są ciemnowłosi i owłosieni. Te włoski, które opisujesz to wg mnie norma, nic strasznego, nie czytaj o tym w internecie, bo te informacje trzeba podzielić przez cztery :). Najlepiej porozmawiaj z mamą, niech Ci poradzi jak depilować niechciane owłosienie, a jeśli masz obawy - warto pójść z mamą na wizytę do ginekologa aby opowiedzieć o swoich obawach (na razie na rozmowę, nie musisz być badana ginekologicznie). Pamiętaj, że włosy to nie trawnik, nie wzmacniają się, ani nie ciemnieją od golenia (inaczej faceci byliby zarośnięci na twarzy jak małpy:P). Większość włosków, które opisujesz można rozjaśniać wodą utlenioną, wtedy są mniej widoczne - od tego zacznij. Jeśli któreś włosy bardzo Ci przeszkadzają - usuwaj najwygodniejszą metodą. Troszkę czasu minie, zanim przyzwyczaisz się do tego, ze masz owłosienie tu i tam, to normalne jest, a kobiece ciało to nie plastik wyfotoszopowany jak na zdjęciach w necie :) , zobaczysz też, że jesli Ty będziesz swoje ciało akceptować, to i otoczenie też :) Pozdrawiam

Gość gość
Dziękuje! :) Mama uważa abym je depilowała, ja uwazam, ze najlepiej bedzie kremem do depilacji. Wiadomo...wakacje, lato, chciałoby sie chodzić w koszulce na ramiączkach... :) a woda utleniona to jakas szczególna ilosc %?

Gość gość
to musi być wyżej procentowa woda utleniona niż popularne 3 procent. Jest taki specjalny rozjaśniacz w kremie Sally Hansen do owłosienia, można też spróbować ze zwykłym rozjaśniaczem do włosów na głowie, ale sprawdź najpierw na małym kawałku skóry czy Cię nie podrażnia mocno

Gość gość
Czyli depilowac? nie zostawiać? mam nadzieję, że nie bede miała problemów z płodnością w późniejszym czasie, za kilkanaście lat.

Witam wszystkie Panie. Szukam aktualnie osób, które z powodu swoich kompleksów nie akceptują swojego ciała. Panie, które są w takiej sytuacji bardzo proszę o wiadomość na adres m.dalaszynska@tvn.pl