Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jedza wasze 7 miesięczne maluchy ?:)

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie . Nieraz czytam tu na forum , że niektore mamy daja na razie tylko zupki jarzynowe , mieso osobno gotowane , kaszki z mlekiem , kleiki i owoce ze sloiczka , ogolnie mi sie wydaje , że malo . Mój Adaś je kaszki na mleku , mleka nie chce wiec zostaja tylko te kaszki mleczno -ryżowe , smakowe , częsciej teraz z owocami ze sloiczka , biszkopty , banany , jablka , gruszki miksowane lub przetarte, mieso to ryba, krolik , indyk i kurczak , poledwica .Kasze najczesciej w zupce , jeczmienna, jaglana , ryz . Z warzyw to : ziemniak , marchewka , kalarepa , seler , por , pietruszka cala korzen i natka , burak , brokół, kalafior , fasolka szparagowa, groszek , kukurydza . Je tez chleblub bulke pszenna z maslem . Ostatnio dalam mu sprobowac zupy pomidorowej to je ze smakiem , wcina rosół, czasami cos z obiadu . Chce mu dac troszke ciasta drozdżowego domowego , ale nie wiem czy tego nie za dużo i czy nie przesadzam , zapomniałam o żółtku jeszcze .

Gość gość
Daje też czasem oliwe z oliwek dobrej jakosci , dynie, .. staram mu sie urozmaicac menu i codziennie dawać coś innego . Nie chce żeby miał anemi ,

Gość gość
bardzo dobrze karmisz małego zna juz bardzo duzo smakow nie bedzie problemu z karmieniem go , ja karmie mojego 8 miesiecznego syna bardzo podobnie mleko 3 razy kaszki i obiadki czesto podaje mu cos z mojego talerza rybe czy mieso , moja mama mnie karmiła rosołem juz w 4 miesiacu i tak sie dziwi ze teraz w tych czasach to by dziecka nawet nie umiała nakarmic takie to wszytko skomplikowane , tak mi ostanio mowiła, dlatego steruje sie jak ma zostac z wnukiem bo nie wie czy dobrze go nakarmi

Gość gość
A ciasto drożdżowe dajecie ?

Gość gość
Albo biszkopt , białka też tam są wiec nie wiem czy mu dacć. Chodzi mi o domowe ciasta.:)

Gość gość
super,ze sa jeszcze rozsadne matki i pozwalaja dziecku jesc. mozesz dac. moja corka jak miala 7msc jadla juz bialko z jajek. dzieki takiemu karmieniu(z umiarem oczywiscie) nie mam teraz problemu z niejadkiem. corka ma 15msc i je wszytsko procz grochu. czasem usmaze jej kotlecika ale przewaznie je gotowane mieso. najwiecej u nas idzie owocow i zup(pomidorowa,rosol,krupnik) ale inne dania tez lubi. z kanapkami jest najgorzej,bo woli zjesc suchy chleb niz np z serem. woli tresciwsze dania jak kluski leniwe :P

Gość gość
To fajnie , jutro rano upieke biszkopt to spróbuje :).. Na szczescie ma problemów po jedzeniu to można testowac . Słoiczkami pluje .

Gość gość
a u mnie odwrotnie pluje moim jedzeniem nie chce jesc niczego co specjalnie dla niego gotuje a słoiczki wcina z apetytem , ma 8 miesiecy juz nie wiem co robic jak i co gotowac

Gość gość
może mieszaj mu słoiczkowe z ugotowanym

Gość gość
Adaś na początku tylko marchew ze słoiczka , a teraz tylko owoce słoiczkowe a zupki krem z warzyw nawet nie tknie i pluje , może twoj sie przyzwyczaił.

Gość gość
przeciez do roku zycia głównym produktem do jedzenia jest mleko... wszedzie to jest napisane, nawet na mm i słoiczkach. A pozniej sie dziwic skad otyłosc i cukrzyca u dzieci. 7 m-c to 3 mleka dziennie i 2 cos innego

Gość gość
A kto powiedział, że nie daje mleka 3 razy dziennie ? Je nawet wiecej niż 3 razy ... A ze słodkosci to tylko biszkopty pani mądralińska :)

Gość gość
A od kawałka ciasta raz w tygodniu nikt jeszcze cukrzycy nie dostał ani nie był otyły .

Gość gość
ja mam troszke starszego malucha, bo ma 10 miesiecy. Niestety mam problem z jego menu, bo synek jest uczulony na mleko krowie. i Tak nie szaleje z produktami, bo jest alergikiem. Co podajecie dzieciom bezmlecznego takiego? generalnie synek je mleko 2 razy dziennie po 230-240 ml. rano z kaszka pozniej z kleikiem ryzowym, pije bobofruty pol na pol z woda, je moje zupki ok 240 ml i sloiczek 125 g owocow i tam 60 ml kaszki zbozowej. Chcialabym podac np. nalesniczki czy jakies ciasto marchewkowe, ale mleko :( Ale dziecko autorki je prawidlowo. Moze siegaj tez po wiecej owocow, choc teraz o nie ciezko. Ja kupuje dobre mrozonki- truskawki itp, miksuje z napojem ryzowym i kleikiem ryzowym. Mroze to na kilka dni.

Gość gość
Moja znajoma tez ma dziecko które jest alergikiem , ma AZS i uczulenie na wszystko , pediatra mieso po roku jej zaleciła dopiero . Na mleko też ma uczulenie , ale jest w tym samym wieku co mój i same deserki a bardziej to jabłka je , bo zbytnio nic innego też nie może .

Gość gość
Co znaczy głównym pokarmem jest mleko ? Przeciesz dziecko w tym wieku się juz mlekiem nie najada musi jeść innen posiłki mój syn pije 2nbutelki mleka dziennieni nie mam mu jak i kiedy dac więcej

Gość gość
przejrzyj sobie schematy zywieniowe, 3 mleka i 2 co innego. Najada sie mlekiem

Gość gość
NIe musi to być mleko tylko 3 posiłki mleczne . Do mleka możesz kleiku czy kaszy manny co tam chcesz ... BYłam niedawno u pediatry bo chciałam przestawic z piersi na mm , bo syn nie chce modyfikowanego pic , próbowałam chyba wszystko i tylko bebiko i to z kleikiem i czasem owoce do tego . Pediatra powiedziała , że nie mam sie czym przejmowac jak je kaszki na mm , do picia daje tylko wode i herbatki HIPP, czasem sok rozcieńczony z woda .

Gość gość
to nie straszcie tak ze mleko samo bo ja juz sie zaczełam niepokoic , za duzo na kafe siedze zdecydowanie , moj synek pije 2 razy mleko plus 2 razy kaszka w ciagu dnia owoce i obiadek

Gość gość
nie wiem skd niektóre to biora..