Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hnojo

aborcja?

Polecane posty

Gość hnojo

witam, mam 20lat, kilka dni temu dowiedziałąm sie ze jestem wciazy-6tydzien. z chlopakiem jestem od roku, dobrze nam ze soba, jednak nie czujemy sie gotowi na wychowywanie dziecka. rozważam aborcje. chlopak powiedzial ze jakiejkolwiek decyzji nie podejme, bedzie mnie wspierał- boje sie, ze dopadnie mnie syndrom poaborcyjny, jednak czytałam ze nie wszystkie kobiety on dopada. Intuicyjnie wiem, ze za kilka lat, jak dokoncze studia, bede miala stala prace bede świetna mama. Teraz tez oczywiscie kochałabym to dziecko, jednak nie chce patrzec na nie i myslec, ze przez jego urodzenie nie zrealizowałam tego, co w zyciu sobie zamierzyłąm. nie jest to dla mnie latwa decyzja, boje sie strasznie. jednak czuje, ze na ten moment najwłaściwsza...czy sa tu kobiety,które miały podobną sytuacje..?

Gość gość
ja bardzo zaluje ze urodzilam ALE TO BARDZO,dziecko jest okropne i niewdzieczne.zmarnowalo mi tylko zycie-powinnam to wyskrobac-ale mnie matka namowila ,mowila ze to grzech pozbyc sie dziecka,i ze mi bog nidy nie wybaczy,a ja kurcze stuknieta w leb posluchalam sie matki,do dzis nie moge jej tego wybaczyc,z dzieckiem nie mam zadnego kontaktu.

Gość gość
Mówi się: urodzisz - pokochasz. Czasem tak się jednak nie dzieje. Matka rodzi dziecko, a miłość się nie pojawia. Dlaczego? Powody mogą być różne. Na pewno takim czynnikiem, który może przyczynić się do niechętnej postawy wobec własnego dziecka, bywa nieplanowana i niechciana ciąża. Jeśli kobieta w dodatku jest bardzo młoda i zostaje sama, może nie wiedzieć, co z tym fantem zrobić. Może się pojawić poczucie krzywdy, niezgody, a jednocześnie przymus - że to dziecko trzeba urodzić (w naszym kraju często nie ma przecież innego wyjścia). I mimo że taka kobieta na poziomie racjonalnym rozumie, że to nie dziecko jest winne, to emocjonalnie swoją niechęć kieruje na nie. Bo to ono jest bezpośrednią przyczyną, że jej wolność została ograniczona.

Gość gość
Czytałam taką wstrząsającą wypowiedź matki na forum: ''Planowałam to dziecko, czekaliśmy na nie z mężem. Córka ma dzisiaj kilka lat i nie jestem w stanie być z nią w jednym pokoju. Wszystko mnie w niej drażni''.

Gość gość
gdybyś chciała pogadać na privie to podaj jakiś kontakt

Gość gość
Miłośc macierzyńska nie jest dana wszystkim.

Gość gość
Nie moge tego czytac bo mi serce sciska.!! Oddaj do adopcji ale nie usuwaj!!! Nie chcesz zeby swiat wiedzial? Wez dziekanke na studiach i zaszyj sie gdzies daleko. Urodzisz oddasz i wrocisz do poprzedniego zycia. Nie usuwaj, ono nie jest winne ze sie nie zabezpieczylas. Nigdy sobie tego nie wybaczysz. Ty masz plany, ono tez juz ma plan!! Nie zabieraj mu ich. Jesli to zrobisz i kiedys bedziesz chciala dziecko, spojrzysz mu w oczy i bedziesz myslec jak to by wygladalo, jakie by bylo. Nie wierze ze ktos kto usunie dziecko za 5lat pokocha inne bez zadnej zadry. Nie wierze

Gość gość
Dla wielu kobiet ciaza a studia to nie problem. Wiele kobiet studiowalo w ciazy lub ukonczylo je po porodzie.

Gość gość
bo kobieta w ciążę zachodzi samoistnie - zapylana jest przez tajemniczy pyłek z nibylandii - odpowiedzialność za dziecko ma brać również ojciec, jeśli dziecku dzieje się krzywda to jest to wina obojga rodziców - a nie tylko matki!

Gość gość
wlasnie dzisiaj zrozumialam, ze nie lubie swojego syna. po tym jak mi wykrzyczal, ze jestem glupia, beznadziejna, zalosna, ze mnie nienawidzi i ze mam spieprzac z jego pokoju dlaczego? probowalam go zmusic, zeby wstal i poszedl do szkoly...

Gość gość
ciaza trwa 9 miesiecy, w tym czasie czesto pary dojrzewaja do rodzicielatwa.

Gość gość
nie zrozumiem,tak bardzo chciałam dziecko,a niestety nie mogę :( ,a jak Ty masz ten dar być w ciąży i mieć dziecko i mówisz ze nie chcesz to serce rozpada się na kawałeczki z bólu

Gość gość
"Nie wierze ze ktos kto usunie dziecko za 5lat pokocha inne bez zadnej zadry. Nie wierze." --------to uwierz, moja koleżanka usunęła, a po dwóch latach urodziła dziecko i je kocha, bez żadnych "ale" . Więcej - sprawę aborcji udało jej się wymazać z pamięci... I nie, nie jest bez serca i sumienia, ale wtedy byla w takiej sytuacji, że wcale jej sie nie dziwie ze usunęła.

Gość gość
Usunęłam ciążę i nie żałuję.

Gość gość
Glupie jestescie. Oby wam sie na starosc kazdej nocy snil placz tych nienarodzonych dzieci!!!!!

Gość goscpoaborcji
ta jasne,w Polsce przeciez latwo oddac dziecko,ludzie zrozumieja:Dautorko,ja tez dokonalam dawno temu aborcji i nie zaluje,zawiodlo mnie zabezpieczenie,tak bywa.gdybym urodzila to bym pewnie skrobala tynk ze sciany i go jadla,pracy nie mialam a facet mieszkal jeszcze u rodzicow na ciasniutkich 2 pokoikach.mysl realnie,co jestescie w stanie temui dziecku dac i czy na obecnym etapie zycia bedziesz dobra matka.wybierz mniejsze zlo.

Gość gość
masz plany? hehe a skąd wiesz co przygotował Ci los? czy będziesz zdrowa za 1 rok?człowiek nigdy nie jest pewnien na 100% czy nawet dożyje do jutra a Ty bawisz się czy pozwolić dziecku żyć czy nie

Gość gość
Jak szłaś do wyra z ogonem to nie wiedziałaś że mogło się skończyć ciążą?! żyjemy w takich czasach że antykncepcja jest dostępna bez problemu o czym wiedzą już 13 latki!!! jak cie c****o swędzi to podrap się szczotą ryżową tepa nieodpowiedzialna damulo,rób jak uważasz ale pamiętaj że dziecko nie zawiniło tu wogóle a jego rodzice tępi idioci!!! szkoda biednego dziecka,obyś niegdy nie miała więcej dzieci bo takie jak ty nie powinny mieć!....... żegnam!

Gość gość
autorka to egoistka ot taka prawda a gżdżić sie chciało co nie>?

Gość gość
to dziecko ma już serduszko które bije. jak się urodzi będzi cię kochało będziesz jego mamą która ma je ochraniać. co byś czuła gdyby osoba którą kochasz i która jest dla ciebie całym światem która ma cię bronić przed wszystkimi niebezpieczeństwami tego świata zabiła by cię ??? to takie smutne proszę cię uródź to dziecko reszta się ułoży nie zabijaj go popatrz na inne małe dzieci jakie są fajne i kochane dla nich ich mamy są wszystkim i te inne mamy też zrobiły by wszystko żeby ochronić przed niebezpieczeństwem swoje pociechy

Gość hnojo
Zjadłam wszy łonowe mojej matki :(

Gość gość
Panie Boże !!! Proszę Cię nie pozwól zabić Tego Dzidziusia !!!

Gość gość
u mnie zawiodła antykoncepcja podczas brania antybiotyków. Mam 2 dzieci. Usunęłam- nie żałuję. Gdybym urodziła to nie potrafiłabym sobie wybaczyć tego że nie kocham tego dziecka. a TO CHYBA NAJGORSZE CO MOŻE DZIECKO SPOTKAĆ.Nigdy nie planowałam 3 dzieci- nawet nie brałam pod uwagę

Gość gość
widze, że jestes dobrym człowiekiem bo zapytałaś na forum-rozumiem że nie chcesz w tym wieku być matką, tez bym nie chciała ale może rozważ urodzenie i oddanie do okna zycia? w kazdym duzym miejscie jest-ja znam pary które nie mogą mieć dzieci chcą adoptować i na prawde moglyby temu dziecku stworzyć szczęśliwy dom- dużo par czeka właśnie na niemowle do adopcji, nie będziesz miała wyrzutów sumienia po latach

Gość gość
dzidziusia? puknij się w łep

Gość gość
wszystkie matki polki by nawet 5 wpadkę urodziły:D a jak przychodzi co do czego to się okazuje że ta wielka matrona mieszka z teściami-którzy zajmują się wychowaniem jej dzieci

Gość gość
14;46 10/10 BRAVO

Gość gość
Nie zabijaj dzidziusia oh ah eh jakie to słodkie hahaha. Autorki macica i autorki sprawa, a wam nic do tego. Autorko jeśli nie czujesz się na siłach być matka, być 9 miesięcy w ciąży, urodzić i wychować to usuń. I nie daj się namówić na adopcje bo będziesz strasznie żałować.

Gość gość
oczywiście urodz i oddaj:d KRETYNKI. Potem się męcz z rozstępami, wiszącym brzuchem i cyckami:-o zapomniałam kafe kretynki mają cipki ciaśniejsze po porodzie a cycki jak Pamela:D

Gość gość
14,33 kolejna oblakana