Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hnojo

aborcja?

Polecane posty

Gość gość
Co za obrzydlistwo. Jej macica?? Niech cie twoja matka zabije. Przeciesz wyszlas z jej macicy to ma prawo!!!! Nic mnie juz nie zdziwi w tym kraju...

Gość gość
moja MACICA moje ciało-moje życie. ŻAL doope ściska że nie będę miała hordy bachorów i żyła w nędzy jak ty?:D

Gość gość
Gdyby tylko aborcja była legalna w Polsce. Ale nie jest. I dlatego kobiety musza rodzic niechciane dzieci. Moja siostra urodziła w wieku 21 lat. Była z chłopakiem 3 miesiące. On starszy od niej o 6 lat wiec wydawało sie ze jakoś sobie poradzą. Zdecydowali ze siostra urodzi to dziecko. I co? On sobie baluje i w nosie ma moja siostre z dzieckiem a ona siedzi w domu. Młoda kura domowa i jest zrozpaczona. Bo wie ze przegrała najlepsze lata swojego zycia. Kocha swoje dziecko, wiem i widze to, ale co z tego jak ze szczęśliwej dziewczyny jest pełna złości kobieta.

a ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się, czy mam warunki do wychowania dziecka. Przede wszystkim finansowe. Czy jesteś w miarę pewna swojego chłopaka. Czy możecie liczyć na rodziców. Bo to jakie Ty miałaś plany jest teraz nieistotne- jeśli zdecydowałaś się na seks, nie zadbałaś o odpowiednie zabezpieczenie to musiałaś sie liczyć z ryzykiem ciąży. A jeśli zdecydujesz sie na aborcje zrób to jak najszybciej.

Gość gość
zwolenniczka- nie dochodzi do ptasiego móżdzka że nie ma metody w 100% chroniącej przed ciążą?

Gość gość
15:05 Moja matka podjęła odpowiedzialnie decyzję o macierzyństwie razem z ojcem. Chcieli dziecko, mieli warunki. Nie widzisz roznicy?

Gość gość
Widze. Wiec teraz ty podejmij odpowiedzialna decyzje i je urodz i oddaj, a nie zabijaj!!! Choc tyle zrob dla tego dziecka. To nie jest tragedia. Masz 20lat a nie 14

Gość gość
tak, męcz się 9 miesięcy, chodz opuchnieta, obolała, potem przeżyj rzeź porodu- to takie nic przecież:-o

Gość gość
15:33 nie jestem autorką i nie jestem w ciąży więc ani nie urodzeni ani nie oddam. A jeśli byłabym w ciąży to bym usunęła a nie bawiła się w adopcję, a ty możesz sobie prawic moraly, którymi ani trochę bym się nie przejela

Gość gość
Nie chcesz moralow to po co zalozylas ten watek?? Nie spodziewalas sie tego? To tylko.kolejny powod do.klotni wsrod.kafeterianek. sa tylko dwie strony tego medalu, albo usuniesz, albo urodzisz. Co bedzie konsekwencja jednego czy drugiego.wyboru tego nie wiesz i nikt ci nie powie. To tylko przeciaganie liny i obrzucanie sie nawzajem miesem. Jest to kwestia religii, wychowania, etyki, i wielu innych... waga problemu zalezy od twoich doswiadczen. Dla jednego to tragedia, dla.drugiego blogoslawienstwo. Zastanow sie na zimno. Jednak kiedy to pisze a moj maly syneczek kopie mnie po.zebrach to mam.az.lze w oku... jak skrzywdzic takie malenstwo. I mam raptem 23lata, ale.swiat mi sie nie zawalil

Gość gość
w kazdym badz razie jesli autorka mialaby usuwac to niech robi to najszybciej jak sie da, poki tam jeszcze jest maly zarodek. autorko zycie jest tak nie przewidywalne, ze decyzja, ktora dzisiaj wydaje ci sie sluszna kiedys moze byc katastrofalna w skutkach. przemysl wszystko na spokojnie, silne emocje sa zlym doradca.

Gość gość
Ktoś wyżej napisał, że dla jednych wpadka to tragedia, a dla innych błogosławienstwo. I jezeli dla kogoś to przekleństwo to pisanie, że kiedyś zmieni się to jakieś farmazony. Każdy ma inne odczucia, inne życie. Jak można dawać rady typu, że autorka sobie poradzi, że później bedzie tej decyzji zalowac? Znacie ja? Wpadki były od wieków i potępianie kogoś, że nie zabezpieczył się, to chyba płacz nad rozlanym mlekiem. Wyliżecie z podłogi bo szkoda??? Wypowiedzi, żeby Bóg ratował to dziecko, poniżej pasa. Idź pomódl się, żeby autorka podjeła wlasciwa decyzje. Znam sytuację aborcji z otoczenia. Ani lekarz ani wszechobecny kler nie zachowywał się jak najbardziej świete babki z kafe. Autorko polecam udać się do dobrego psychologa i po prostu pogadać. Po drugie nie kierować się sprawą obecnej kasy. To częsty, ale niewłaściwy doradca. Najważniejsze to czy chcesz tego dziecka.

Gość Czarna dzis sie nie loguje
ja pieprze,co ten kosciol zrobil z ludzmi,nawet myslec samodzielnie nie potrafia...teksty w stylu´´szkoda ze ciebie matka nie usunela´´...czy wy tylko potraficie powtarzac koscielne slagony?nie stac was na wlasner,niezalezne myslenie?swoja droga,to argment typu,szkoda,ze ciebie matka....ma sie nijak do problemi i rzeczywitsci...o o dooope taki argument roztrzaskasc hehe.pozdrawiam myslacych,Czarna79xxx:)

Gość gość
15:50 A ty masz problem z myślenieM I czytaniem ze zrozumieniem? Napisałam przecież, ze nie ja założyłam ten temat, a ty dalej tluczesz swoje. Ehh

Gość gość
autorko jestem mamą 2 letniej dziewczynki W styczniu okazało się że jestem w 2 ciąży Usunełam ją z WOW z przyczyn o których nie będę pisać Na tamtym etapie byłam pewna swej decyzji ale po tygodniu zmieniłam patrzenia na to co zrobiłam Zaczełam nienawidzić siebie Płakałam patrząc na moja córeczke Aż coś we mnie dojrzało i zmieniło mnie Przestałam się bać ponownie zostać mamą i dac rodzeństwo istocie którą kocham ponad własne życie Postanowiłam od razu starać się o drugie dziecko Dziś jestem w prawie 5 tyg ciąży Jestem przeszczęśliwa że los dał im jeszcze raz szanse na zostanie mamą Do tamtych chwil nie wracam choć zawsze będą we mnie Aborcia zmieniła we mnie wiele ...... na lepsze Teraz czuje się gotowa Ciąża jest zdrowa a ja czuje się super Zrób to co dyktuje ci serce i nie oglądaj się na nikogo

Gość gość
Nie sluchaj tych nawiedzonych wariatek.tak,jak ktos wczesniej napisal,wybierz mniejsze zlo.pomysl czy mozesz temu dziecku zapewnic dobrobyt. a do tej zrozpaczonej z poprzedniej strony,ktora nie moze zajsc w ciaze,a autorka ma czelnosc usunac-nikt nie mowil ze zycie jest sprawiedliwe.

Gość gość
do gościa 18;22 bo niektórym z wściekiem macicy nie da się wytłumaczyć że na siłę nie mają co kombinować i cudować żeby zajść w ciążę. I te chore baby myslą że skoro one nie mogą mieć dzieci to każda inna kobieta powinna skakać pod sufit będąc w ciąży

Gość gość
Nie.zabijaj dziecka a sobie nie niszcz zycia.bedziesz zalowac, ze zabilas-one Ci nie powiedza, ze wyja po nocach przez to, co zrobily!

Gość gość
Ja omal nie usunęłam, dosłownie w ostatniej chwili zmieniłam zdanie i wyszłam ze szpitala. Mąż czekał ze łzami w oczach, był pewien, że po wszystkim, a gdy powiedziałam, że nie mogłam tego zrobić oboje popłakaliśmy się ze szczęścia. Najdziwniejsze jest to, że wydawało się nam, że jesteśmy pewni na 100%, że nie chcemy więcej dzieci, że to najlepsze i jedyne wyjście, a jednak poczuliśmy taką wielką ulgę. Mamy już 3 dzieci, a teraz okazało się, że ciąża którą chcieliśmy usunąć to bliźniaki, jesteśmy przeszczęśliwi. Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale radzę Ci, dobrze wsłuchać się w swoje serce, przedyskutować to dokładnie z chłopakiem.

Gość gość
to ja pisalam wczesniej,zeby wybrac mniejsze zlo.doprawdy nie rozumiem,dlaczego kobiety starajace sie o dzieci nie moga pojac tego,ze jesli one nie zajada w ciaze a ktos zachodzi,to ma sie to NI JAK do ich sytuacji.czy z tego powodu ma ktos inny rodzic i zyc w biedzie?kolejny argument z dooopy wziety,podobnie jak´´szkoda ze ciebie matka nie usunela´´.ano nie usunela,bo byc moze usunela pierwsz dwie ciaze,trzecia byla planowana:P

Gość gość
Nie jestem osoba wierzaca i nie bede sie powolywac na Boga. Ja wpadłam majac 20 lat ze swoim chlopakiem. U mnie ani aborcja, ani adopcja nie wchodzily w rachube. Jestem jedna z tych matek, ktore sa tu notorycznie wyzywane, bo maja ciasne mieszkanie i to z tesciami, bo siedza w domu i chowaja dziecko, bo kupuja jedzenie z biedronki. Ja studiuje zaocznie teraz, ale mozna jeszcze wziac dziekanke w Twoim wypadku. Musisz droga autorko usiasc i rozwazyc to na spokojnie. Ja kocham moje dziecko i nie zaluje. Moj chlopak pracuje, ja studiuje, jak tylko bede mogla pojde do pracy i teraz staramy sie o wlasnie mieszanie socjalne. Jak urodzil sie moj syn to czulam sie tak jakbym wygrala zycie :) To byla najlepsza decyzja. Powodow jest sto , ale nejbardziej przemawial do mnie fakt, ze kochalam i bardzo kocham swojego faceta. A teraz mam taka mala czastke jego,kogos kto bedzie moj na cale zycie, kto mnie kocha i ja jego. Mam rodzine, ktora jest najwazniejsza i bardzo mnie wspiera i motywuje to samorealizacji:)

Gość gość
Ja usunelam i nie wyje po nocach w poduszkę. Miałam 21 lat kiedy zaliczyłam wpadkę. Nie miałam żadnego zaplecza finansowego, wsparcia rodziców, studiowalam zaocznie i pracowałam ale za 1100 zł nie da się utrzymać dziecka. Zresztą gdybym zdecydowała się urodzić to zylibysmy tylko z pensji partnera, który też studiował i pracował na pół etatu. Mieszkaliśmy w akademiku, bo nie było by nas stać na wynajęcie mieszkania. Usunelam i nie żałuję, bo miłością dziecka się nie wykarmi, nie ubierze, nie zapewni mu wszystkiego co potrzebuje.

Gość gość
19:44 usunelam 2 razy i nie wyje po nocach:Da bylo to 25 i 27 lat temu;)

Gość gość
mam 32 lata, 2 dzieci, usunęłam 19 marca i nie wyję także po nocach

Gość gość
ile kosztuje aborcja? i gdzie sie ja wykonuje?

Gość gość
Bedziecie sie smazyc w piekle

Gość gość
Dziękuje wam bardzo za odpowiedzi:-) a kobietom, które probowaly mnie obrażać proponuje wybrać się do psychologa, bo najwidoczniej maja problem same ze sobą:-) pocieszajace jest to ze są kobiety, które przeszly przez ta sytuacje, teraz maja dzieci i są szczęśliwie.. Myślę, ze podjelam juz decyzje...

Gość Ewelina_P
Bezpieczne i skuteczne tabletki poronne Zestaw nr 1 12 tab Arthrotec 250zł (skuteczność 70%) Zestaw nr 2 12 szt Arthrotec + 1 szt RU486 koszt 350zł (skutecznosć 94-95%) Zestaw nr 3 12 szt Cytotec + 1 szt RU486 koszt 550 zł (skutecznosć 97%) (ru486 z Mołdawii) Zestaw nr 4 12 szt leku MISOPROST + 1 szt RU486 z UK koszt 750zł (skutecznosć 98%) WYSYŁKA wysyłamy SMS na Nr Tel ☎ 577_405_474 Wysyłamy natychmiastowo po zamówieniu. Wszystkie przesyłki są ze sprawdzeniem zawartości przed zapłatą. Wysyłamy także za granicę do wszystkich krajów do każdego zestawu jest dołączona jest instrukcja w języku polskim GWARANTUJE NAJWYŻSZA JAKOŚĆ UCZCIWOŚĆ DYSKRECJE zapraszam do zakupu Tel ☎ 577_405_474 Ewelina

Gość gość
Polecam tą panią co się na górze oglasza. Zamawialam od pani Eweliny tabletki tydzien temu. Paczka byla juz po 2 dniach ze sprawdzeniem zawartości przed zapłata co daje duzy komfort dla kupujacego. Potwierdzam, ze ta pani ma skuteczczne tabletki