Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o pomoc!!!!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam! Potrzebuję porady! Opowiem co mi się przytrafiło.. W sobotę rano bardzo mocno uderzyłam kolanem w futrynę drzwi metalową. Kolano bardzo mocno zabolało. Potem przestałam się tym przejmować do dnia następnego gdy próbowałam uklęknąć i poczułam strasznie kłujący ból. Potem znowu przeszło ale zauważyłam lekkie zasinienie i w sumie nic się nie działo. Dziś jest poniedziałek i znowu przy klękaniu czułam znowu silny ból potem długo jezdziłam samochodem i wychodząc z niego już nie mogłam wyprostować nogi w kolanie. Czuję ogromną blokadę jakbym coś miała w tym kolanie... Proszę o poradę bo najwcześniej do ortopedy będę mogła udać sie dopiero w środę. Co to może być? W tym samym kolanie miałam kiedys naderwane więzadło i kolano było mocno stłuczone jakies dobre 5 lat temu. Po nocy kolano myślałam że w miarę ok bo w sumie je wyprostuje ale gdy chodze to czuję jakby coś w nim siedziało i jak wczoraj bolało z lewej strony (gdy sama patrze) to teraz przenioslo sie na prawą stronę. Możliwe że mi tam coś przeskakuje? Czy to wygląda na samo stłuczenie? Proszę o poradę!!!!!

Gość gość
idź kotku do lekarza, a przy okazji przesyłam całusy w Twoj***ardzo zgrabne nogi i ponętne uda milfetko:) no i oczywiście w pipke Twoją śliczną zwaną szparką miłości:)

Gość gość
Nie wiem czy jest sens iść do lekarza! Za głupie komentarze podziękuję!!!

Gość gość
jesteś dziewicą?

Gość gość
musisz iść do ortopedy bo pewnie masz wodę w kolanie i trzeba to usunąć. Niestety w przychodni od ręki nikt cię nie przyjmie, bo musisz mieć skierowanie od pierwszego kontaktu a terminy do ortopedy (przynajmniej u mnie) półroczne Więc pozostaje ci prywatny lekarz albo SOR w najbliższym szpitalu. I nie czekaj z tym, bo masz stan zapalny i sama tego nie wyleczysz

Gość gość
Właśnie zastanawiam się czy jest sens iść bo dziś już moge zginac i prostować . Co prawda czuję jakby coś tam siedziało i boli po schodzeniu i wchodzeniu po schodach. Może to nic takiego ? Na sorze mnie pewnie zrypią że z taką pierdołą przychodzę....

Gość gość
Nie idź na SOR, tylko do rodzinnego, zażądaj skierowania na rtg, i dodatkowo na 10 zabiegów do rehabilitanta na tzw.prądy. Lekarz rodzinny wypisuje takie skierowania na rehabilitację, więc gdyby kręcil nosem, to go " przycisnij". Smaruj kolano Voltarenem, jest skuteczny- przeciwbólowy i przeciwzapalny. Jak tylko mozliwe, odpoczywaj z nogą wyciagniętą np.na drugim krzesle. To mogło byc tylko silne stluczenie, ale tez mogla panewka wyskoczyc, i za chwilę wskoczyc, lecz uraz i ból jest, i potrwa jeszcze kilka dni:( Mialam bardzo podobny uraz 2 lata temu, i piszę na podstawie wlasnych doswiadczeń. Ktos cię straszy wodą w kolanie, nie sluchaj. Woda moglaby się zebrac, gdyby opuchlizna utrzymywala się ponad tydzien od wypadku, i gdybys z tym nic nie zrobila. Dbaj o siebie, zyczę zdrowia:):) urszak