Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ramonka123456

od kiedy w chodzik

Polecane posty

moja córeczka a 6msc. jest bardzo energiczną dziewczynka i ''sztywna'' . czy mogę na chwile wsadzić wchodzik co mamy sadzicie?

Gość gość
Mysle ze tak. Wsadz mala w chodzik i zobacz jak bedzie reagowala. Na poczatek wsadzaj kilka razy dziennie ale na pare minut. Potem zwiekszaj czas. Moje dzieci w tym wieku tez juz byly w chodzikach i wszystko jest ok

Gość katarzyna22
można juz ja tez swoja 6 miesięczna córeczkę wkladalam ale nie na długo lepsze sa pchacze nie obciążają tak kregoslupa

można juz ja tez swoja 6 miesięczna córeczkę wkladalam ale nie na długo lepsze sa pchacze nie obciążają tak kregoslupa

Gość gość
wsadzaj w chodzik a potem lecz pokrzywionego przedszkolaka :/ wszyscy fizjoterapeuci przeklinaja chodziki,w niektorych krajach anwet sa zakazane w sprzedazy

Gość gość
a po co w ogóle pchać w chodzik? każdy fizjoterapeuta powie ci, że to źle wpływa na naukę chodzenia

Gość gość
Absolutnie, chodziki sa niezdrowe dla calego ukladu kostno stawowego dziecka. Przestrzegano nas przed tym wynalazkiem na szkole rodzenia, u pediatry i ortopedy. Jak dziecko bedzie gotowe, to zacznie samo chodzic.

Gość gość
Fizjoterapeuci nie przeklinają chodzikow bo dzieki nim maja prace ;) A powiem mi autorko: Po co chcesz dziecko wsadzić do chodzika? Przeciez 6 miesięczniak raczej nie raczkuje? Wsadzony w chodzik przestanie sie prawidłowo rozwijać - trenować raczkowanie, wstawanie i prawidłowe chodzenie.

Gość gość
no to córka ma 5 czy 6 miesięcy w końcu? A chodzik sobie odpuść, lepiej naucz się, jak się prawidłowo dziecku mleko przygotowuje.

Gość gość
Chodzikowe dzieci chodzą na palcach!

Gość gość
W nocy stare mleko podajesz, w chodzik chcesz dziecko wkladac. Szkoda dziecka.

Gość gość
Nie rozumiem przeciwniczek chodzikow. Mam trzech synow kazdy byl w chodziku i zaden zadnych urazow nie ma. Zreszta w kregu moich znajomych wszystkie dzieci mialy poczatki w chodzikach i sa zdrowie. Co chwile ktos pusci jakos fame a wy takie we wszystko wierzycie. Moze wasze dzieci niech nie oddychaja bo powietrze tez nie jest czyste. I nie zgadzam sie z pogladem ze opozniaja chodzenie, kazdy z synow w wieku 10.5 miesiaca juz brykal na dwoch nozkach. No wasze zadanie. Ale ja wiem ze rozsadne korzystanie z chodzikow nie szkodzi a nikt przy zdrowych zmyslach nie wsadza dziecka do chodzika na pare godzin

http://www.tvn24.pl/pomorze,42/trzymiesieczne-niemowle-trafilo-w-ciezkim-stanie-do-szpitala,530925.html szkoda to mi takich dzieci a nie mojej córeczki, zadbanej kochanej, nic jej nie brakuje. 21 kończy 6msc. a mleczko zrobiłam tylko raz więcej nie zrobie . a te wielkie mamy BEZBŁĘDNE hm... wam już dziękuje

Gość gość
Nie przejmuj sie autorko to de.bu.lki jak nie potrafia madrze odpisac niech siedza cicho. Takie wzorowe mamusie a zamiast opiekowac sie dziecmi siedza na kaffe. Zal mi was id.io.t.ki

Gość gość
Mam 3dzieci kazde w chodziku od kad zaczeli dobrze siadac zadne nie ma problemow zkregoslupem a na nogi kazde poszlo przed roczkiem chodziki sa dobre jedyne przeciwskazania to dysplozja stawowbiodrowych ale zdrowe dzieci moga korzystac

Gość gość
gosc z 10.46 no tak przeciez Ty masz wieksza wiedze niz fizjoterapeci i lekarze rehabilitanci :/ To ze Twoje dzieci nie mialy problemow to zaden argument, nie kazdy palacz zachoruje na raka pluc ,ale to nie znaczy ze palenie nie szkodzi

Gość gość
jak zwykle kafeterianki madrzejsze od lekarzy. Od kiedy w chodzik? Od nigdy!!! po co wgl? żeby sie na fejsie pochwalić że już chodzi?

Gość gość
Ha jestem fizjoterapeltka dzieci i noworodkow a moje dziecko w chodziku od5mz.chodzilo na kregoslup najwiekszy wplyw ma materac na jaki, spi dziecko

Gość gość
Odradzam chodzik. Lepiej jak dziecko samo nauczy sie przemieszczac. Zrobisz jak chcesz Twoje dziecko.

Gość gość
11:12 jesteś fizjoterapeŁtką? hahahah, to naucz się poprawnie pisać nazwę "swojego" zawodu :D

Gość gość
Ja jestem mgr fizjoterapii i mam studia podyplomowe z wad postawy. Chodziki nie dają absolutnie nic dobrego dziecku ewentualnie rodzicom trochę spokoju, wpływają negatywnie na układ kostny i miesniowy dziecka. Nigdy nie zrozumiem jak takiego pół rocznego maluszka można włożyć w chodzik to chore! Matka trójki dzieci robiłaś każdemu zdjęcia ryb ze wiesz że żadnych zmian nie mają? W wieku 30lat będą się leczyć z bólów kręgosłupa,bioder i kolan.drogie mamy dla dziecka najważniejsze jest jak najdłuższe raczkowanie.! Wpływa niesamowicie na rozwój mozgu.dziecko samo wstanie ma czas do około 16-18miesiąca te ramy się ostatnio przesunely. Dajcie im czas niech raczkuja.

Gość gość
Wspolczesne matki zrobily sie bardzo wygodne. Zauwazylam ze im dluzej siedza z dzieckiem to wiecej "ulatwiaczy" potrzebuja typu chodzik zeby miec czas ogladac tv czy siedziec na fejsie lub kafe.

Gość lekareczka1
NIGDY

Gość gość
Ale po co? Nie rozumiem pytania autorko. Ja się pytam: po co?