Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy emigrantki tesknią za Polską

Polecane posty

Gość gość

ja tesknie, z kazdym rokiem coraz mniej ale zawsze. Jak jade do Polski, to pozniej wracac mi sie nie chce.Mimo szarosci ulic, czasem pogody czlowiek jest u siebie. Wlasny kraj, obyczaje, rodzina. Nawet chamem jestem u siebie a nie zagranica. Zyje mi sie bardzo dobrze poza Polska a mimo wszystko chce wrócić do kraju

Gość gość
tak to juz jest z emigrantami poznali dobre zycie za granica ale jednak teskni sie za swoim dawnym zyciem za starymi ulicami gdzie sie biegało za małolata i najwazniejsze za rodzina bo tu jestesmy sami otajaczja nas obcy ludzie niestety albo sie z tym pogodzimy albo wrocimy inaczej nigdzie nie bedzie dobrze i zawsze bedzie jakies ale ...

Gość gość
To ja mam odwrotnie. Jadę do Polski z wielką ochotą na urlop, kiedy mam kilka dni wolnego, święta itd. Ale te kilka dni, czasami tygodni wystarczy, żebym wracała do mojego obecnego miejsca zamieszkania z przeświadczeniem, że Polska to nie jest kraj dla mnie. I nie chodzi o kasę. Mentalność ludzi jest różna. Czasami mówi się, że Polak zagranicą może tylko zaszkodzić drugiemu Polakowi. Ale jak przyjeżdzam do Polski to mam ochotę uciec stąd jak najszybciej, nie wiem skąd u Nas tyle chamstwa i zajedliwości. Ze względu na najbliższą rodzinę przyjeżdzam, tą mam do rany przyłóż.

Gość gość
Ja za Polska nie tesknie lecz za ludzmi mieszkajacymi w niej i jedynie za czym Jeszcze to za sklepami typu Biedronka polomarket zabka i kaufland. Sklepy wcale nie takie Polskie. Ale ich tu nie ma.

Gość gość
Jasne ze tesknie, wychowalam sie w Polsce, mieszkalam 30 lat ... Zostali znajomi i rodzina w Polsce, Ale z kazdym rokiem tesknie mniej..Skoda tylko ze dzieciaki Tak malo przebywaja z dziadkami:/ a my powoli ukladamy zycie na nowo - dla dzieci i ich lepiej przyszlosci. Nie Wiem czy wrocimy, Mamy tam mieszkanie ( na kredyt) wiec za 20 lat moglabym wrocic( po Splaceniu Kredytu)... Zycie pisze rozne scenariusze, kto wie, pozdrawiam emigrantki

Gość gość
Ja tęsknię i odkąd urodziłam tu dziecko cały czas myślę o powrocie do Pl i mam nadzieje,ze będzie to dane mi niedługo