Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja nigdy nie będę chuda

Polecane posty

Gość gość

taka jest prawda niestety :o

Gość gość
dalej żryj frytki

Gość gość
nie jem frytek ani innych fast foodów słodyczy też prawie nie nie piję słodkich napojów nie obżeram się ćwiczę tyle ile mogę i dalej jestem pulchna najgorszy jest tłuszcz na brzuchu

Gość gość
zazdroszczę osobom które są chude z natury :o

Gość gość
idź do lekarza sprawdź tarczycę- endokrynolog, czy nie masz przypadkiem alegii na gluten (zboża) dodawany prawie do wszystkiego i laktozę -surowę mleko- alergolog lub celakii ale to gastrolog wiesz czemu to mówie bo ja też zawsze na dietach, pulchna ćwicząc nawet 5 razy w tygodniu i okazało się ze względów zdrowotnych musiałam przejść na dietę bezgutenową i bez laktozy i wiesz wcale sie nie odchudzając zaczęłam chudnąć byłam u endokrynologa tarczyca w porządku zamierzam zrobić sobie badania w stronę nietolerancji glutenu i laktozy (alergia pokarmowa) lub celakii bo mam obecnie problem z jelitami a objawy są podobne ostatecznie jesli nic nie wyjdzie sprawdź hormony ale możesz zrobić sobie test i przez 2-3 tygodnie być na diecie bezglutenowej i absolutnie nie pij świeżego mleka- możesz jeść owoce, warzywa, kefiry, jog. naturalne, maślanki, mięso, makarony bezgl. ziemniaki, chleb bezgl.,kotlety z panierką (bułka tarta bezgl. , słodycze bezgl., zupy ale nie zabielane śmietaną i mąką gluten), wędliny są sypane glutenem generalnie trzeba czytac składy i kupować żarcie w działach dla bezglutenowców są w dużych hipermarketach lub sklepy internetowe lub stacjonarne

Gość gość
mówie o glutenie i laktozie bo to w alergii pokarmowej często idzie w parze a jem wszystko tylko bez glutenu nawet kaszki dla dzieci bezglutenowe na któych powinnam tyć

Gość gość
kolejną chorobą z glutenem i laktozą w tle jest celiakia objawy podobne co do alergii pokarmowej tylko celiakia jest chorobą genetyczną przy tych chorobach jest się otyłym i nie można schudnąć dopiero efekty przynosi przjecie na diete bezglutenową i odstawienie glutenu, niestety ta dieta jest droga, produkty 2 razy droższe

Gość gość
ja mam pakiet medyczny więc mam wszystkich dostęp do wszystkich lekarzy w przeciagu tygodnia lub mniej ale najlepiej zacznij od lekarza rodzinnego poproś go skierowanie na badanie tsh-podtawowe badanie tarczycowe- jesli jest poniżej normy to jest to nadczynność jesli powyżej niedoczynność jesli coś wyjdzie takiego to rodzinny powinien dać ci skierowanie do endokrynologa w miedzy czasie nie jedz laktozy i glutenu tak ok 2-3 tyg, zobaczysz jesli waga drgnie to znak że trzeba się udać do alergologa (alergia pokarmowa) i gastrologa-celiakia by potwierdzić lub wykluczyć, jesli waga dalej stoi idź do endokrynologa- ginekologa sprawdzić hormony troche zachodu z tym jest ale warto szukać przyczyn skoro diety i ćwiczenia nie działają znaczy że coś jest nie tak z organizmem

Gość prawictwo pospolite 137
zależy jaką masz figurę nago .. Wiesz niektóe kobiety , którym tluszcz sie odpowiednio rozkłada wyglądają nago dobrze mimo ,że mają sporo kilogramów w nadmiarze .. Oczywiscie jest ich niewiele .. Na przyklad Beata Tadla . nie jest szczupła .. Gdyby znalazła sie na wadze to na pewno nie byłoby 51 kg tylko więcej