Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adamos

Czy iść na ślub kuzyna?

Polecane posty

Gość adamos

Witajcie. Stoję przed bardzo dużym dylematem i nie wiem co mam zrobić. W przyszły weekend mój kuzyn bierze ślub. Wie już że nie będzie mnie na weselu, bo po prostu nie mam nikogo (mam 24 lata) i nie chce mi się patrzeć w ścianę całe wesele. Poza tym wczoraj był pogrzeb w mojej rodzinie więc głupio by mi było teraz pójść na wesele. Jednak na ślub wypadałoby pójść. I tutaj jest pewien problem, ponieważ nie mam garnituru :( Tydzień temu jeszcze go miałem, ale po prostu kot na niego nasikał. Tak się składa że mieszkam z rodzicami i chciałem go sobie wyprać, zrzuciłem go ze schodów żeby później go wziąć do pralki. Co się okazało, moja matka go spaliła ;/ Wiem że to wygląda jak wymówka, ale ja po prostu nie mam w czym pójść na to wesele. Jakbym poszedł w jeansach i koszuli to bym się chyba spalił ze wstydu. Jest jeszcze jedna opcja, kupić garnitur na szybkiego, ale nie wiem czy to jest dobra opcja bo: 1. Za 2,5 miesiąca mam obronę pracy inż. i będę potrzebował garnitur. Jeżeli teraz wybiorę coś na szybkiego i brzydkiego to mogę tego żałować później. 2. Jestem na diecie i mam do zrzucenia paręnaście cm w pasie. Jak za te 2,5 miecha to zrzucę to garnitur będzie na mnie okropnie wisiał. Poradźcie mi co mam zrobić, pójść w jeansach i koszuli, czy lepiej nie pokazywać się na tym weselu? A może kupić garnitur na szybkiego?

Gość gość
Doradzi mi ktoś? :(

Gość gość
ja bym szła w koszuli i jeansach. Skoro mówisz, że chcesz zrzucić parę kilo to bez sensu jest wydawać kilkaset złotych teraz na coś co za te 2 miesiące będzie za duże. Garnitur ma wyglądać ładnie, facet w garniturze to ma wyglądać super! Mam pomysł- a nie lepiej zamiast całego garnituru teraz kupić jakies eleganckie spodnie? I do tych spodni koszulę? Teraz jest taka pogoda, że bez kurtki/ płaszcza nie ma zmiłuj to braku marynarki nawet nikt nie zauważy. Poza tym, jeśli chcesz uczestniczyć w tym ważnym życiowym wydarzeniu Twojego kuzyna to pewnie, że idź! Ważne, że będziesz a w czym to drugorzędna sprawa, byle schludnie ;)

Gość gość
Chyba jednak nie pójdę, bo jakoś tak dziwnie będę się czuł, że właściwie cała najbliższa rodzina pójdzie na wesele a ja od razu zrezygnowałem :( I nie będę miał co liczyć że on przyjdzie kiedyś na moje. Poza tym nie mam żadnego prezentu. Jednym słowem: jestem w d***e :(

Gość gość
I apropo, dzięki za poradę ;)