Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwód a rozdzielnośc majątkowa w trakcie trwania małżeństwa.

Polecane posty

Gość gość
a w czym problem bo chyba spoko wszystko jest tylko facet tylko pewnie ma kogos na boku 333 www.youtube.com/watch?v=3i8oZDgvlkI

Gość gość
Kobieta zdruzgotana pisze z prośbą o pomoc i co..... . Spotyka ją w większości krytyka, jakieś słowa o godności, co gorsza piszą to kobiety. Te wielkie słowa gdyby miały jakąś wartość wszyscy chcieliby je brać a nie dawać. Nie zauważyłam aby którykolwiek z Panów pisał coś złego o jej mężu. A wy Drogie Panie! Gdzie wasza solidarność! Potraficie tylko ujadać i jednocześnie chwalić się swoją niesamowitą zaradnością. W ten sposób potwierdzacie niejako słuszność postępku tego osobnika. Ludzie po to łączą się w pary aby się wspierać, razem pokonywać trudy, być ze sobą na dobre i złe. Jeżeli nagle jednemu przestaje się to "podobać" i zostawia po sobie tylko gorycz, to czy można uznać to za dobre, warte naśladowania? Co takiego złego zrobiła ta kobieta?

Gość gość
Ta kobieta nie chce przyjąc z godnością że jej mąz już jej nie chce. Za punkt honoru postawiła sobie zgotować mu piekło na ziemi przez najbliższe pare lat (rozwód z orzekaniem o winie i sądowy podział majątku). Przy okazji sobie też. Tylko ,że on ułoży sobie w miedzy czasie życie na nowo a ona bedzie żyła nienawiścią.

Gość x15
Przypadkiem trafiłem na ten wątek. Żyję z niepracującą partnerką i mamy dzieci. Ale nie chcę ślubu w ogóle. Wiem, że ten układ ma swoje wady. Chciałbym ufać swojej partnerce bezgranicznie. Ale niestety pojawiają się sygnały, które blokują wszelkie myśli o ślubie. Też jest ciągle przepracowana (nie pracuje), też jakoś słabo docenia mnie i szanuje. Niestety feninistycznego bełkotu słuchają również kury domowe i wydaje im się, że to ich jakoś dotyczy. Tymczasem cały ten feminizm dotyczy kobiet, które chcą wejść w dziedziny w dawnych czasach zarezerwowane dla mężczyzn. Kury domowe albo muszą iść do roboty, albo szanować swoich facetów. Samo wystawienie tyłka i złapanie jelenia na dziecko nie załatwi wczesnej emerytury w wieku 20 lat.

Gość zzz Zniecierpliwiony
Feministyczny bełkot nie ma końca. Babsztyle chcą równouprawnienia i przywilejów. Wystarczy zwrócić uwagę na to co robią w wojsku.

Gość gość
Opowiedz nam co robią w wojsku. Plz ;)

Gość Baśkanovo
Tak przykre prawda siedziało się w domku narzekało a teraz trzeba będzie jeszcze zapracować na siebie .Też tak miałam to okropne ale takie życie . Stękałaś kwękałaś to poszedł chłop w świat a teraz pokaż mu co potrafisz zasuwaj rano jak my wszystkie do roboty na takiego moralnego kaca najlepsza jest praca ,otrzeźwiejesz kochanieńka.

Gość gość
Dziewczyno, idź do prawnika (jest mnóstwo poradni, które takimi sprawami zajmują się za darmo) i przestań zadawać pytania w poważnych sprawach na forach internetowych, bo już na pierwszej stronie wątku roi się od bzdur. To tylko pożywka dla trolli, którzy prawo rodzinne znają głównie z wybranych odcinków "Sądu rodzinnego".

Gość gość
też miałam problem z podziałem majątku, ale ostatecznie jestem zadowolona. Mój były Moz chciał mnie pozbwaic dachu nad głowa. Znalzłam notariat we Wrocławiu gdzie mi pomogli przy podziale majatku www.kancelariarejenta.pl. Co do porad to tam udzielają bezpłatnie.

Gość gość
Z dobrym prawnikiem na Sali nie musisz się martwić o alimenty po rozwodzie. Ja ze sprawą rozdzielności majątkowej wybrałam się do kancelarii www.notariuszegrodzisk.pl tam otrzymałam skuteczną pomoc i powoli zapominam już o całej sprawie.

Gość gość
Kiedy ja miałam problem z rozdzielnością majątkową, poszłam do http://www.notariuszkarczewska.pl/ . Tam mi naprawdę dobrze doradzili w kwestii tego, co robić żeby wszystko było ok. Jestem bardzo zadowolona z usług.

Gość gość
Zgadzam się z tym, że notariusz może bardzo pomóc w przypadku spraw rozwodowych i rozdzielności. Niedawno korzystałam z pomocy http://jeziorscy.com.pl/ i w tej kancelarii bardzo mi pomogli.

Gość gość
Notariusze nie pomagają. Piszą akty notarialne, podpisują i biorą za to (słone) pieniądze. Od pomagania są instytucje charytatywne - podobno dobre zupy gotują. Za darmo.

Gość gość
Notariusz podpisze Ci co chcesz

Gość gość
To konkretnie, dostała któraś tu alimenty od męża czy nie ?

Gość Malgosiawm
Nie rozumiem waszego podejscia, sama przeszlam przez to samo. Tylko u mnie wygladalo to inaczej, musialam poprosic o pomoc prywatnego detektywa poniewaz czulam, ze cos jest nie tak z moim mezem. Pech chcial, ze faktycznie mnie zdradzal. Z racji tego ze mialam dowody w sadzie, sad stanal po mojej stronie i placi mi alimenty caly czas Gdybyscie czuly sie nie pewne to warto jednak udac sie i poznac prawde o swoim zyciu, http://grupahedron.pl/

Gość gość
Ile Ci płaci tych alimentów?

Gość gość
Ona widziała alimenty, jak świnia niebo ;) Dostaje 0,15 groszy od wejścia na stronę z jej linku :D

Gość gość
Coś widze, że te alimenty dla nie pracującej żony to mrzonka

Gość gość
co nie przeszkadza opluwać kobiet wychowujących dzieci i wyzywać je od złodziejek

Gość gość
A ja płaciłem alimenty byłej. Po rozwodzie zachorowała i dostała rentę chorobową (bardzo niską, bo pracą się zbyt mocno nigdy nie hańbiła), a ponieważ miała obie ręce zdrowe - to jedną wyciągneła do jednego faceta żeby złapać go za rozporek, a drugą do drugiego, żeby złapać go za portfel. Jak widać są kobiety, które lubią grzebać facetom w spodniach ;)

Gość gość
Ile płaciłeś? Dlaczego już nie płacisz? Myślałam, że alimenty dostaje sie dożywotnio.

Gość gość
Niedużo ;) Bo nie ;) Źle myślałaś :)

Gość gość
Zgubiłem skarpetki , czy jest jakaś kancelaria , która pomoże mi je odnaleźć , bezpłatnie?

Gość zzzZniecierpliwiony
Co to znaczy """ zajmowałam się domem """ ? Proszę zdefiniować. Ja nie znam takiej instytucji prawnej. Znam natomiast definicję pasożyta.

Gość gość
Jak widać,żadna z kobiet sie nie wypowiedziała ile tych alimentów od byłego męża dostaje...(o ile w ogóle )... Kobiety nie żyjcie mrzonkami czas wziąć swoje życie we własne ręce. Autorko i tego właśnie Tobie życze.

Gość gość
"Jak widać,żadna z kobiet sie nie wypowiedziała ile tych alimentów od byłego męża dostaje..." Bo alimenty od męża dostają ostatnie qrwy. I pewnie się tego wstydzą, że dostawały, i już nie dostają. Jak to qrwy. A wy chciałybyście dostawać alimenty od byłego męża?

Gość gość
Takie co maja w krwi "zawód żona" to na pewno by chciały i to nie małe prawda?

Gość gość
Jak sie człowiek z kimś rozstaje, to żywi do niego szczerą nienawiść...niewiem jak można chcieć jeszcze od takiego człowieka jałmużnę zwaną alimentami...Ja osobiście nic bym od byłego nie chciała.... DAM SOBIE RADE DZIEKUJE.....