Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jedzenie miesa to patologia

Polecane posty

Gość gość

istota zywa która została zamordowana po to żeby ktoś mogl ja zezrec, podczas gdy jest tyle pożywienia na swiecie...

Gość gość
Drapieżniki tak już mają, że żywią się innymi zwierzętami. :)

Gość gość
Niedługo mięso bedziee wytwarzane sztucznie tak samo jak narządy do przeszczepów.

Gość gość
I tylko głupie barany tudzież osły samą trawą się kontentują :P

Gość gość
Nie zapominaj, że rośliny również żyją na swój sposób... a ty je zjadasz patologio!

Gość gość
Marchewka sobie rosła (z dodatkiem metali ciężkich, pestycydów itd) i ktoś sobie ja zerwał tym samym uśmiercił i zeżarł na obiad...a ona biedna nic nieświadoma została zaatakowana i ucięto jej głowę...

Gość gość
A jak autorze/Ko tematu będzie potrzebne ci serce to odmówisz? Nie będziesz sie leczyć i czekać na przeszczep, bo pobierane będzie od żywego człowieka nie martwego?? Tym samym go uśmiercając??

Gość gość
" gość dziś Marchewka sobie rosła (z dodatkiem metali ciężkich, pestycydów itd) i ktoś sobie ja zerwał tym samym uśmiercił i zeżarł na obiad...a ona biedna nic nieświadoma została zaatakowana i ucięto jej głowę... " xxx Życie jest takie podłe. :(

Gość wege_od_6lat
zgadzam się w 100% z autorem/autorką tematu.

Gość gość
Patologią jest jego nie jedzenie. Kolejna idiotka, która ma problem z zaakceptowaniem natury.

Gość gość
wege_od_6lat, dziekuje za slowo wsparcia:) jestem autorem (w sensie: rodzaj meski) :)

Gość wege_od_6lat
niektórzy po prostu mają sumienie :) kto tu jest wynaturzeniem? Upoluj własnoręcznie swój obiad, bez użycia narzędzi i noży, wykorzystaj to, co dała Ci natura. Czyli kły i pazury :D

Gość gość
Upoluj własnoręcznie swój obiad, bez użycia narzędzi i noży, wykorzystaj to, co dała Ci natura. xx Cały czas to robię, bo natura dała mi rozum, żebym za zającem z patykiem nie biegał. Krowie go nie dała dlatego ja zjem krowę a nie ona mnie:P

Gość gość
w takim razie aborcji też dokonują ludzie "bez sumienia" buehheh, bo płód to też żywy organizm

Gość gość
Jakbym musiał to bym upolował. Sumienie każdy ma własne.

Gość gość
Nie polowalam, ale wyhodowalam na mięso, zabiłam i zjadłam. A ty nie ględź o naturze za biurkiem, albo w apartamencie, tylko pomieszkaj na wsi, popracuj ponad sily, i wtedy pogadamy o jedzeniu lub niejedzeniu mięsa. Jakbys byl naprawdę glodny, to bys zabil i zjadl, tak jak ja.

Gość dontworry
Też nie jem mięsa, ale nie obrażam tych którzy je jedzą. Co to w ogóle za bezczelne stwierdzenia??? Każdy jest wolnym człowiekiem i niech je, wierzy i robi to co chce, w granicach prawnych oczywiście. Szlag mnie trafia jak słyszę takie namawiania wegan i wegetarian w stosunku do ludzi którzy mięso jadają, głosicie tą swoją modłe, aż mdłości można dostać. Tak samo jak te matki z super rodzinką i dziećmi co to najeżdżają na singli lub ludzi w wolnych związkach. Zacznijcie żyć własnym życiem a nie zaglądacie innym do talerzy czy do domów.

Gość gość
idioto, ludzie od początków jedli mięso :D człowiek to z natury łowca-zbieracz. zboża są mniej "naturalne" dla organizmu człowieka niż mięso i wyrządzają w nim więcej szkód.

Gość gość
No przecież kurczaka łapiesz własnymi rękami, a nie strzelasz do niego z łuku :D Dalej możesz mu łeb obciąć, ale jak chcesz bez narzędzi, to co to za problem ukręcić? I tak oto pożywienie zostało upolowane i zabite własnoręcznie. Przygotowanie i doprawienie, to inna sprawa. Ziemniaków przecież też nie jesz surowych w skórce, tylko obierasz nożem i gotujesz, smażysz, pieczesz, jeszcze do tego doprawiając.

Gość gość
Co jesz - twoja sprawa. KOGO - juz nie. Tak, zwierzeta to KTOŚ, nie cos. Nie pozdrawiam

Gość gość
" Tak, zwierzeta to KTOŚ, nie cos" x to tylko twoja subiektywna opinia i nic więcej. każdy ma prawo do własnego zdania.

Gość gość
Co jesz - twoja sprawa. KOGO - juz nie. Tak, zwierzeta to KTOŚ, nie cos :O :O :O Idź dziecko kredki zatemperuj , lepiej zrobisz.

Gość gość
Głodny pies czy kot nie zastanawia się kiedy zagryza inne zwierzę żeby je zjeść. Zje ze smakiem i absolutnie nie ma żadnych sentymentow. Pomijał juz absurd ze głupie koty karmi się dużo madrzejszymi krowami

Gość gość
płód to też "ktoś" według obrońców życia poczętego :)

Gość gość
płód to też "ktoś" według obrońców życia poczętego xx Dlatego nie jadam :P

Gość gość
I zeby nie było- szanuję zwierzęta, wszystkie, równiez te, które zabilam. One w swojej mądrosci wiedzą, ze będą zabite. Takie jest prawo natury.

Gość gość
A jak je zabilas? Zabijanie jest sztuka, mnie wkurza ze wiesniaki albo sadysci rabia je gdzie popadnie.

Gość gość
czym się żywisz człowieku, rośliny żyją tak samo jak zwierzęta, oddychają, rozmnażają się i nawet czują (np. promienie słońca, zawsze wiedzą jak się obrócić, by skorzystać z nich w jak największym stopniu), dla mnie zjadanie mięsa jest takie samo jak zjadanie roślin, tak ten świat został skonstruowany, że kamieniami się nie najesz

Gość gość
"Zabijanie jest sztuka" To ja nie mam więcej pytań :D Czuję się lekko przerażona. :D

Gość gość
Oczywiście ze jest sztuka. Hitler się nie sadsyscil jego zbrodnie były planowane skrupulatnie,technicznie doskonale a np Ukraińcy rabali ludzi jak drewno