Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wy sie wyrabiacie???

Polecane posty

Gość littleho
ale macie przesrane zycie. jak tak was czytam to proszę boga i matkę naturę, zeby mi nigdy zadne hormony do głowy nie uderzyły i zebym nigdy nie dała się zapędzic w bycie słuzącą, opiekunką i sprzataczką, obśmiewaną przez inne opiekunki i sprzątaczki ze nie wstaje o 6 by sprzątac, tylko daje się ponieść takim wyimaginowanym luksusom jak zdrowa ilość snu i wypoczęty organizm.

Gość gość
Ale Wy z siebie meczennice robicie masakra jakas,w tylkach Wam sie przewraca,poczytajcie sobie gdzies jak Wasze prababki zyly to wtedy docenicie postep cywilizacji i przestaniecie biadolic....One Dawaly rade i jakos sie nie skarzyly, chociaz pewnie nie jedna padala na twarz ze zmeczenia.Nikt nigdzie nie mowil,ze macierzynstwo to lekka sprawa,skoro sie jedna z druga na nie zdecydowalas to bierz byka za rogi i do przodu,a nie na kafe sie uzalacie nad soba.

Gość gość
przestancie pierdzielic jak potłuczone nie przyszło wam do głowy ze jej dziecko moze miec lekki sen i gdy ona wstanie o 6 ono wstanie razem z nia!

Gość gość
wg mnie dobrze sobie radzisz ale tak to wlasnie wyglada. ja mam podobnie. ledwo sie wyrabiam. po prostu trzeba przezyc ten trudny okres, jak maluch bedzie bardziej uregulowany w ciagu dnia to i ty wiecej zrobisz.

Gość gość
TAK, JAK SPADNIE LYZKA TO DZIECI SIE BUDZA. Tak, jak wstanę o 6 to młodszy ze mną. Tak, musze go nosić bo tyczy. Widać słabo jestem zorganizowana. Mogę kłaść mala o 21 ale wtedy nie zobaczy ojca. Wiec póki co nie mam pomysłu na nas...

Gość gość
autorko ja sie po prostu nie wyrabialam a to przy jednym dziecku. moje tez z tych co spi w ciszy a przynajmniej obok mnie, no wiec wstawalam razem z dzieckiem ok 9 rano bo jak wczesniej wstalam to dziecko tez sie budzilo. na dodatek nie znosilo wozka, darlo sie strasznie, nie lubialo sie ubierac w kombinezony,czapki dopiero jak skonczylo 6m i zaczela sie wiosna,mniej ubierania, spacerowka,dziecko polubilo spcery a tak to nie raz i tydzien siedzialam w domu bo nie mialam sily i nerwow, zero przyjemnosci z wyjacym dzieckiem.

Gość gość
puknijcie sie w glowe, kazecie jej wstawac o 6 rano, niby po co? ona idzie spac o 23, kazda noc budzi sie co ok 2h aby nakarmic dziecko, nie wiecie jakie to meczace(sama juz karmie 8m) ona musi byc wyspana,caly dzien sama z dwojka dzieci.

Gość mirinda bez gazu
No to juz chyba Ci zostaje przemeczyc sie i przeczekac,az dzieci podrosna...

Gość fikkumikku
To jest dosłownie temat rzeka ;) Na szczęście mamy znają różne sposoby na przetrwanie. Ostatnio np. czytałam ciekawy wpis na blogu http://www.olomanolo.pl/ o tym jak przeżyć nie przespaną noc polecam :)

Gość gość
dziecko do zlobka koniec karmienia a ty do roboty

Gość gość
a czy Twój mąż pracuje 7 dni w tygodniu?

Gość gość
ktos musi nakarmic 4 geby

Gość gość
zła organizacja. prawie trzyletniego dziecka nie kładzie się spać o 14-16 bo jest zazwyczaj problem wieczorem- żeby usnęło. jeśli drzemka to ok 11-12. x Nic podobnego. Moje miały drzemkę w podobnych godzinach i szły spać (na noc) ok. 20ej.

Gość Modliszka22
Tez karmie w nocy niemowlaka, a codziennie wstaje o 5.30, myje się, robię makijaż, idę do sklepu, wracam, robię śniadanie starszej córce do szkoły, potem karmie niemowlaka i wyrabiam się do ok. 7.30, następnie ja albo mąż odwozimy córkę do szkoły. Dodatkowo 2 razy w tyg chodzę do pracy na 4 godziny. Organizacja to podstawa. Jest ciężko, chodzę niedospana, ale często śpię w dzień, jak synek śpi.

Gość gość
Mam 4 miesięcznego niemowlaka, i 8 latka, Wstaję o 6.30 robię śniadanie mężowi do pracy i starszakowi, Borę szybki prysznic Mąż zaprowadza starszaka, w międzyczasie budzi się młodszy na karminie, i zmianę pieluchy, zasypia a ja w tym czasie sprzątam, jak trzeba to zakupy, przy okazji spacer, zaczynam coś gotować, i koło 12 trzeba musze odebrać starszaka, przychodzimy do domu, karmieni, ze starszym trzeba odrobić lekcje, w międzyczasie kończe ten obiad, nastawiam pranie, i tak dalej .... Karmie piesią i mm , Niestety przy samym kp bardzo dużo czasu trzeba poświęcić na karmienie(przerabiałam ze starszym) a jak się ma 2 dzieci to obowiązków jest więcej

Gość gość
Tak to ni est et y bay glass. Moje jus chodza do przedszkola ale z drugim dzieckiem i starsza dwultka dzien wyglafal tak sami. Tylko ja bylam madrzejsza. Karmienie na zadabie tylko na poczatku.potem co 3 lub 4 godziny. Stable pour posilkow. Obiad na szybko w poludnie. Corka jadla potem wszyscy szlismy sie polozyc i dzieci temu moglam albi ogarnac dom albo tes pospac. Pô drzemce zabawa i podwieczorek spacer. Powrot do domu i obiadokolacja z mezem. Moim zdaniem dziecku trzeba od poczatku wprowadzic regularny rytm dnia. Jest pora czuwania jedzenia i spania. Taka sama dla wszystkich. Wtedy dzieci sa spokojniejsze i czasu wiecej.

Gość gość
a czemu wszystkie perfekcyjne męczennice nie zapraszają do obowiązków domowych mężów i dzieci? Moj dwulatek lubi mi pomagac i potrafi juz "obsłuzyć" ścierkę czy wyrzucic po sobie papierek do kosza.

Gość gość
Ciekawe kiedy maz ma cos robic jak jest poza domem od 8 do 19? Jak wraca to kapie i usypia dzieci laduje zmywarke i pralke itp.

Gość gość
nie pisz kiedy ma cos zrobić bo robi więcej niż niejedna perfekcyjna męczennica, która pół dnia spędza na kafe i sieje hejty hahaha :D

Gość gość
Calkiem niezle ci idzie :) nie stresuj sie tak, niemowlę będzie w końcu jadlo tylko kilka razy w ciągu dnia a w nocy będzie cię budzic raz a teraz sobie tylko dobry grafik zrob i jakoś będzie. Ja mam 5 latka do 14 w przedszkolu i roczniaka w domu, byl Malo wymagającym niemowlakiem ale w okolicach 8 miesiąca mu odbilo i teraz wszystko musi robić ze mna. Jedyna rada jakoś to przetrwać. Na pocieszenie ci powiem ze u mnie porzadek jest max 2 dni a potem mam bajzel na kilka godzin sprzątania bo mamy ciezki dzien, jedno ma katar i wylo cala noc, a go znów drugiemu żeby idą, koszmary sie snia, mlode nie dospalo i marudzi... I tak zyjemy do lepszego dnia albo wolnego dnia męża i znów ogarniam a potem znów to samo. Jest tylko 1 wazna rzecz o której codzien musisz pamiętać - godzina spokoju, kawka i co tam lubisz bo inaczej zwariujesz. Mlody idzie spac, starszy w przedszkolu to ja sie,rozsiadam i odpoczywam, nie fizycznie a psychicznie i powiem ci ze reszta dnia od razu wygląda mniej strasznie ;) na to polecam znaleźć czas, choćby dom zarastal ;) odpoczniesz to będziesz bardziej wydajna

Gość gość
19:13 " Ludzie mają 2x więcej obowiązków, przy noworodku obrabiają jeszcze dzieci chodzące do p-la czy szkoły, ich dzień się zaczyna częso gęsto o 7 rano albo i wcześniej," Hahaha Ludzie którzy wysyłają do przedszkola to właśnie mają mniej obowiązków bo to że tam ciut wcześniej wstaną i z większym rozpędem to nic ale za to potem mają od 4 do 7 godzin luz! Także nie chrzań mądralo. Uprzedzam że nie jestem autorką ale współczuję i tak uważam że dobrze sobie radzi

Gość gość
ja i tak jestem zdziwiona że te dzieci tak ci śpią i że je dajesz rade na przemian przy sobie usypiać. Mój ma 2, 5 roku i rzadko mu sie zdarza za dnia zasnąć a jesli już to potem wiem że nie pójdzie spać o 21 lecz o 23 !!

Gość gość
"Ale Wy z siebie meczennice robicie masakra jakas,w tylkach Wam sie przewraca,poczytajcie sobie gdzies jak Wasze prababki zyly to wtedy docenicie postep cywilizacji i przestaniecie biadolic....One Dawaly rade i jakos sie nie skarzyly, chociaz pewnie nie jedna padala na twarz ze zmeczenia." Kiedyś to sie puszczało młodsze dzieci samopas a starszym spuszczało sie łomot jak nie chciały pomagać. Nie było tyle wymagań wobec rodziców, nie musieli sie z dziećmi bawić. Natomiast były wymagania wobec dzieci. Przede wszystkim była praca przy gospodarstwie a macierzyństwo przy okazji a dzieci miały surowe życie. To raz. Ale dwa. Dawniej kobiety to też były męczennice. Zawsze nimi były bo tak to już jest i kiedyś i dziś. Jedyne co sie zmienia to oczekiwania i priorytety

Gość gość
Dawniej kobiety też narzekały. Do dziś pamiętam taki wątek gdzieś czytałam jak żył Ojciec Pio przyszła jakaś matka sie wyspowiadać i narzekała że jest zmęczona na co on odrzekł że tak to już jest z matkami że są zmęczone. A kiedy żył Ojciec Pio i działał ? Jakoś ze sto lat temu

Gość gość
"19:49] dziecko do zlobka koniec karmienia a ty do roboty" Przede wszystkim to takie małe dzieci potrzebuję matki szczególnie młodsze ale starsze też. Po co ma iść do roboty jak na życie im starcza ? Bo co ? Bo ty chodzisz ? To ona też ma dzieci oddać i iść. Tak dla zasady ? Żeby takim jak ty nie było przykro ? Tylko pytanie o co przykro ? Przeczytaj sobie jak wygląda dzień autorki. Nie leży na kanapie kretynko.

Gość gość
Kobiety mialy zawsze przesrane w zyciu, tylko kiedys nie mialy sie jak skarzyc, albo jak sie juz skarzyly to w zaufanym gronie; poza tym wiele z nich wierzylo, ze tak musi byc, wiec sie godzily z taka rola bez sprzeciwu; dlaczego dzisiejsze inteligentne i wylsztalcone kobiety biora sobie na glowe taki ciezar, tego nie jestem w stanie pojac; najwyrazniej mit szczesliwego macierzynstwa ma sie w naszym spoleczenstwie calkiem dobrze :o