Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja,antybiotyk

Polecane posty

Gość gość

witam tabletki novynette biore drugi miesiąc.Dzisiaj jest moj 14dc.Od trzech dni biore antybiotyk duomox .Wczoraj kochałam się z mężem i doszedł we mnie. Czy mam się czym martwić? czytalam ze antybiotyki oslabiają działanie antykoncepcji? jak duza jest szansa na ciąże? pozdrawiam

Gość gość
dodam też ze czas pomiedzy wzięciem antybiotyku a tabletkom anty wynosił okolo 1h.wiec duzo mniej niz zalecają. dopiero sie zorientowałam.

Gość gość
Sprawdź w ulotce. Tam masz wszystko. Niektóre antybiotyki są"groźne", niektóre nie. Wypisane są grupy leków, na które należy uważać, jak i postępowanie w każdym przypadku.

Gość gość
Najpewniejszą metodą jest zawsze dodatkowe zabezpieczanie sie gumką w czasie przyjmowania antybiotyku.

Gość gość
w ulotce przeczytalam tylko tyle : Amoksycylina może zmniejszać skuteczność działania doustnych preparatów antykoncepcyjnych oraz zwiększać częstość występowania krwawień międzymiesiączkowych; należy skonsultować się z lekarzem.

Gość gość
To teraz zajrzyj do ulotki pigułek antykoncepcyjnych i sprawdź co producent zaleca w tym przypadku. Zapewne zaleca to, co ja powyżej - gumkę przez czas stosowania antybiotyku. Myśleć! Ludzie, myśleć!

Gość gość
no teraz to i tak za pozno. gumka nie bedzie potrzebna ,bo znając żyje wiecej kochać się nie będziemy. Kochamy sie rzadko ,moze raz na 3-4 tygodnie.

Gość Beata

Z tego co wiem antybiotyk może miec wpływ na działanie tabletek, także ja osobiście polecam inne metody anty. Np naturalne, kupiłam sobie komputer cyklu myway i dzięki niemu wiem kiedy mam dni płodne oraz jak bardzo płodna jestem danego dnia ;)