Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie zmartwiona mama

Ostra biegunka u niemowlaka, pomocy!!!!

Polecane posty

Gość strasznie zmartwiona mama

Od dokladnie tygodnia borykamy się u córki 10 msc z ostrą biegunką, która mimo zastosowania wielu "złotych środków" nie ustępuje:( byłyśmy już w szpitalu, bo bałam się ze sie odwodni, ale było to jedno wielkie nieporozumienie ( kazali normalnie podawać mm).Córka nic nie chce jeść, pić tylko łyżeczką i ja stawiam na zęby bo jeszcze żadnych nie ma a widać na dole że wyżynają się powoli jedynki.Ale bardzo się martwię, nie dość że mało ważyła jak na swój wiek bo po prostu taką ma budowę, to jeszcze widać że teraz traci i wygląda już jak 6 msc dziecko:( byliśmy u lekarza, zalecił mleko Humana HN (dla dzieci z biegunką), kaszkę Sinlac, probiotyk diclofor, hidrasec 10 no i dietę lekkostrawną( ryż, marchew, zupka jarzynowa itp.).Jak jej pomóc?ile trwa taka biegunka przy zabkowaniu, co jeszcze można zastosować? wczoraj daliśmy jej kał na badania (posiew, ogólny, rota i adeno) ale mam nadzieje ze to nic groźnego:( w szpitalu nam nic nie pomogli, dosłownie nic wręcz mam wrażenie że straciliśmy tam dwa dni...jestem już załamana i wykończona chciałabym jej pomóc

Gość gość
Umów się na prywatną wizytę u dobrego pediatry, szkoda dziecka...

Gość gość
Ten pediatra u którego byłyśmy po szpitalu jest polecanym pediatra jednym z lepszych w okolicy....wiec to mamy zaliczone.byla to prywatna wizyta oczywiście.

Gość gość
Podaj smectę, pół porcji. Gdzie mieszkacie? duże czy małe miasto? Jak małe to bierz dziecko w samochód i jedźcie do prawdziwego pediatry, w pipidówkach nie ma co spodziewać się specjalistów.

Gość gość
Mocno nawadniaj.

Gość gość
Gościu z 12:01 nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?autorka pisała ze dziecko ma 10 msc a dwa ze byla u dobrego pediatry prywatnie nosz kurde co miałeś na maturze z polskiego?

Gość gość
Gościu z 12.12 nie mów o maturze skoro prezentujesz poziom podstawówki :O Pisałam, że najlepszy pediatra z małej mieściny to nie dobry pediatra z dużego miasta, takie są fakty, tam gdzie nie ma ośrodków akademickich nie ma co liczyć na dobrych lekarzy.

Gość gość
Tu autorka.Mieszkam we Wrocławiu.Bylam prywatnie u lekarza,przepisał to co pisałam wyżej Mleko Humana HN (dla dzieci z biegunka),dicoflor,hidrasec,dietę lekkostrawna.na własna rękę zrobiłam badania kału,bo może coś podlapala,ale czekan na wyniki. Dodam ze corka ma do tego katar taki przezroczysty.ciągle jej sie leje z noska.odciągam regularnie. Daje jej marchew z ryżem,po której tez ma biegunkę.Kupy sa ze śluzem,raz papkowe raz sie wylewają wręcz....juz opadam z sił.nie wiem jak mam jej pomoc....

Gość gość
herbata z suszonych jagód świetnie hamuje biegunkę, zapytaj w aptece

Gość gość
Skoro jesteś z Wrocławia to jedz do środy śląskiej tam jest bardzo dobry specjalista

Gość gość
Ten wodnisty katar to tez od zębow. U nas bylo tak samo z katarem. Do tego luzne kupy i goraczki za kazdym zębem.

Gość gość
Tu autorka.Byla herbata z jagód,rozgotowany ryz z marchewka dosłownie wszystko.I ciągle to samo....

Gość gość
dawaj smecte

Gość gość
Przechodziłam to samo z synkiem jak jak miał 9 mc. Ponad 2 tyg biegunka aż się z niego lało. Do tego lekki katar a pupa odparzona że szkoda gadać. Gotuj mleko na marchwiance tj. kilka marchewek gotować w całości aż do rozgotowania bez soli bez niczego i na tej wodzie podawaj mleko mm

Gość gość
witam. mój syn też przechodził biegunkę w wieku 8 miesięcy się zaczęło luźne stolce potem ostra biegunka. też niby ząbki a do dziś ich nie ma a dziecko ma 10 miesięcy. moja pediatra kazała też dawać mm ale przy biegnące absolutnie !!! napisze co u nas pomogło. odstawienie mm całkowicie na czas biegunki ogólnie nabiału. dziecko jadło tylko kleik ryzowy, jabłka gotowane nie skrobane, banany, nawet kaszki ryzowe bez mleczne oczywiście ! żadnych soków i kompotow.u nas mimo diety biegunka wróciła bo mały złapał wirusa i brał biseptol plus dieta. ja nawet zup nie gotowalam wtedy tylko.klej, żadnych owoców prócz tego jabłka i banan i zero mleka !!! bo ja dawałam bo durna pediatra kazała a nie można a dziecko mi się też prawie wykończyło

Gość wifigdańsk
a moze to rotawirusy? autorko podaj jej orsalit-uzupełnia elektrolity w organizmie i nawadnia. poza tym badania koniecznie ale jak pisalas-czekasz na wyniki. ale ile juz czekasz? u nas odbiera się na drugi dzień. musisz biegac po lekarzach az do skutku bo lekarz lekarzowi nierówny i kazdy mowi co innego. a co w szpitalu powiedzieli oprócz tego ze to pomylka? chyba za takie objawy to nie powinni odprawic cie z kwitkiem. wkoncu dziecko jeszcze roczku nie ma. jedz do nocnej opieki,rob cos,bo się odwodni.

Gość srylnoxelki
dokładnie, szukaj pomocy u innego lekarza, do skutku co wy tak ślepo tym konowałom wierzycie, to są też tylko ludzie i mogą się mylić, trzeba konsultować z innym pediatrą!

Gość gość
Tu autorka.zanim zaczniecie krytykować ze oddaje dziecko w ręce konowala to zastanówcie sie troche nie wiem skąd takie myśli.Owszem pobyt w szpitalu byl jednym wielkim nieporozumieniem bo kazali podawać mm jak gdyby nigdy nic dlatego wypisałam córkę na żądanie i od razu wybrałam sie do polecanego przez większość lekarza prywatnie.pisalam juz wcześniej co zalecił.na własną rękę zrobiłam badania kalu na rota,adeno,badanie ogólne i posiew.Rota adeno sa ujemne a na resztę trzeba czekać do środy (w popularnym laboratorium Diagnostyka) tak mi powiedzieli przez telefon.A wy tu wszystkie Panie madralinskie jesteście...córka juz dzis ma się lepiej,kupki sa troszkę lepsze,daje jej non stop pic i marchewkę z ryżem i zupkę jarzynową i probiotyk.

Gość gość
kup w aptece jeszcze taki kleik marchewkowo ryżowy on nawadnia i zatrzymuje biegunkę, ja synkowi dawałam jak miał 8mscy orsalit smecta nifuroksazyd i probiotyk dicoflor

Gość gość
Tu autorka ten kleik to pewnie HippOrs 200,tak?no niestety corka absolutnie na żaden sposób nie chce go pic :(

Gość gość
tak właśnie ten. No mój mały to tylko to "jadł", bo żadne marchewki gotowane przezemnie były na nie.

Gość gość
z humany sa jeszcze elektrolity o smaku kopru wloskiego. rzadko dostepne , ale dosc dobre. Na Twoim miejscu zamiast mm przez jakis czas dawalabym jej mleko Nutramigen 2. Dostepne bez recepty w aptece. Ma ohydny smak wiec do tego odrobine sinlaca i byloby ok. i smecte dawaj! w malych ilosciach ale podawaj.

Gość gość
Lekarz zalecił mi Humane HN dla dzieci przy biegunkach, uważacie że to źle?zwykłego mm jej nie podaję od nocy z pn na wt!

Gość gość
dzięki za podpowiedź odnośnie tych elektrolitów z humany, lubi herbatke koperkowa wiec może to by przeszło:)

Gość gość
Dzieki dziewczyny za pomoc,córce przebił sie pierwszy ząbek na dole i nagle skończyła sie biegunka ;) takze prawdopodobnie bylo to przez ząbkowanie.Poczekam jeszcze do środy na wyniki ale jest duza szansa ze to właśnie taki powód a nie żadna choroba...pozdrawiam

Gość gość
Tez czekam na posiew kalu,tez z diagnostyki i faktycznie czeka sie 7dni. Przeciez musza miec czas na wyhodowanie czegos z tej kupy. Nie krytykujcie autorki.

Gość gość
Nie ma co się przejmować tymi sfrustrowanymi mamuskami z kafeterii.Wiedza wszystko lepiej niż niejeden lekarz, analityk,prawnik itp. Są alfami i omegami w kazdej dziedzinie. Pfff dobre sobie ;) autorko fajnie ze to sie tak skonczylo,jesteś matka i dobrze wiesz co dzieje się z Twoim dzieckiem ;) powodzenia życzę ;)

Gość gość
To dobrze ze juz dobrze:-)