Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy oddając psa do schroniska muszę mówić z jakiego powodu?

Polecane posty

Gość gość
Do schroniska nikt nie przyjmie psa. Mój kolega prowadzi schronisko i znam sytuację. Oni jedynie zapewniają opiekę bezdomnym zwierzętom, znalezionym szukają właściciela/opieki. Pamiętam jak jechaliśmy na wakacje i zastanawiałam się nad opieką dla mojej suki. Właśnie ten znajomy zaproponował, że ją weźmie na ten czas. Nie skorzystałam, bo ona na swoim podwórku była panią a tam ... ale wtedy pytałam co i jak i wiem, że nie ma takiej opcji, że ktoś zaprowadzi psa i zostawi. Chyba, że go przywiążesz im do płotu a nie ma żadnej identyfikacji nikt nie potwierdzi, że to Twój pies. Powiem Ci jeszcze, że szkoda psa na schronisko. Moja kiedyś uciekła, bała się strasznie burzy. Zanim wróciłam z pracy po kilku godzinach już nie było w całej okolicy. Szukaliśmy dosłownie wszędzie a ona po trzech dniach została znaleziona i przewieziona do schroniska. Absurdalnie było święto i mogliśmy ją zabrać dopiero przez dzień. Mąż opowiadał, jak stała "otępiała", jakby głucha na szczekanie i piski innych psów, spokojna jak nigdy, z łbem spuszczonym... jak patrzyła mu w oczy i "rosła" kiedy go zobaczyła i jak szła z głową do góry ruszając ogonem jak ją zabierał. Zapłacił za tą przyjemność, zjechał ją w samochodzie za ucieczki a ona miała takie "roześmiane" oczy. Już więcej nie uciekła. Bała się burzy strasznie, zawsze wcześniej uciekała do ludzi, ale się jej bali i odganiali ;-( po tym wydarzeniu już nie uciekła. Za każdym razem jak zaczynała się burza stała pod oknem z pyskiem na parapecie ;-) Zapamiętała schronisko.

Gość gość
Szczeniak był chory psychicznie i z tego powodu odrzucono go z hodowli. Nie miał nawyków psa (oddzielono go od suki w pierwszym tygodniu) i był zwyczajnie niebezpieczny dla mnie i całego otoczenia (mieszanka rottweilera z wilczurem). x W pierwszym tygodniu stwierdzili, że jest chory psychicznie i oddzielili go od matki?Nieprawdopodobne.

Gość gość
skoro nie chcą przyjmowac ich do schroniska to niech nie dziwią się później że tyle psów jest porzucanych

>>>W pierwszym tygodniu stwierdzili, że jest chory psychicznie i oddzielili go od matki?Nieprawdopodobne.<<< Nie. Cały miot zabrali od suki w pierwszym tygodniu. Po kolejnych (chyba) dwóch oddali tą sukę, stwierdzając, że nie nadaje się do żadnej tresury i może być niebezpieczna. Sąsiad chciał się jej pozbyć i wcisnął ją mojej dziewczynie. Łaziłem do weterynarza i w miarę swojego czasu dbałem o nią, ale rzeczywiście była agresywna i nie miała zakodowanych psich reakcji, których szczeniaki uczą się od suki. Dosyć dużo o tym czytałem i próbowałem różnych metod. Może gdyby siedzieć przy niej 24h na dobę, to byłyby wymierne efekty, ale ja pracowałem po 10...12h, a moja Pani po 8...10 codziennie. Pies siedział całymi dniami w domu i wył :(. To z pewnością nie poprawiało jego stanu :(. Prawdę mówiąc ciężko było mi go oddawać, ale sam nie miałem żadnej możliwości, by go wychować. Był piękny i młody, więc pewnie łatwo znalazł nową rodzinę :(.

>>>Misio idz sobie pazurki robic a nie sie wtracasz. Kreca Cie babskie fora? Na meskich Cie banowali?<<< Idź DZIECKO lekcje odrabiać i nie wtrącaj się w rozmowy dorosłych :D.

Gość gość
tak ja potwierdzam lubie kociary i psiary a generalnie na ludzi mam uczulenie ,powody sa oczywiste i nie wiem co was może w tym dziwić pełno wrednych suk na świecie i mam obowiązek ich nie trawić na rzecz oczywiście zwierzaczków :-) p*****le was wszystkich,nie mogę patrzeć na wredne pyski ludzkich suczy pełnych zawiści i zazdrości ,zawsze wybiorę zwierzę od takiej suki zawsze

Gość gość
i te zarzuty powtarzane w kółko więc powtórze nie trawię ludzkich kurw wrednych i kocham zwierzęta to proste logiczne i naturalne ludzkie sucze zakodujcie to sobie w waszych wrednych łbach zdążyłam was poznać i wiem czym śmierdzicie

Gość gość
Schroniska mają różne bzdurne przepisy, ale łatwo je obejść i powiedzieć np, że pies był sam, bez opieki na ulicy, mało nie wpadł pod auto w miejscowości gdzie jest schronisko i przywiozłem [ am] go do schroniska, bo szkoda psa, może właściciel się po niego zgłosi lub ktoś go wyrzucił. Schronisko musi przyjąć takiego psa i kropka, a żadnych opłat nie ma prawa pobrać . Lepiej oddać psa do schroniska niż porzucić

Gość gość
dobrzy wszyscy jestescie, sama mam dziecko alergika i pies mieszka z tego powodu w budzie, ale na zime niestety znowu bede musiala go wziasc do domu, w tamtym roku dziecko sie az dusilo od alergi jak pies byl w domu wiec w tym musze go niestety oddac do schroniska i sama chciala bym sie dowiedziec jak to jest z oddaniem psa do schroniska.. Dla mnie wazniejsze jest dziecko niz pies.

Gość gość
A dla mnie mój zwierzaczek najważniejszy!!!

Gość gość
masz dokładny wpis goscia powyzej... Do schroniska nie przyjmują psów z domu. Schroniska są dla BEZDOMNYCH ZWIERZAT