Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

calominal a doustna antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Witam Po przeczytaniu na kilku stronach informacji o Calominalu, postanowiłam go kupić. Krew mnie zalewa, bo nigdzie nie było napisane, że nie należy stosować przy doustnej antykoncepcji - napisane tylko na ulotce. Nawet na stronie produktu nic o tym nie pisze. Czy wiecie jakie mogą być skutki uboczne przy strosowaniu Qlaira i Calominal? (Calominal: celuloza, chitozan, poliwinylopirolidon, sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu). Dzięki

Gość gość
Wie ktoś cos?

Gość Martusia85
Ja się gdzieś doczytałam a później sprawdziłam swoją wiedzę w aptece przed zakupem.. i TAK, tego wyrobu medycznego nie można łączyć z antykoncepcją doustną!! Może to przynieść niefajne skutki uboczne i niebezpieczne! Pomijam fakt, że jak poczytałam o składzie tego calominalu to mnie trochę śmiech ogarnia, tam prawie nic ważnego nie ma w środku! Pozdrawiam :)

Gość Anusia911
Zdecydowanie nie wolno łączyć tego preparatu z antykoncepcją doustną! Chodź producent chyba niechętnie o tym wspomina, to mnie na szczęście w porę koleżanka ostrzegła! ;)

Gość Karolina672
Całe szczęście są fora gdzie można dowiedzieć się takich dość Istotnych rzeczy pomijanych, albo niechętnie wspominianych przez producenta ;) Mnie przed zakupem ostrzegła Pani farmaceutka za co jej serdecznie dziękuję :)

Gość gośćGosia
Witam :) Calominal a doustna antykoncepcja... jest stanowczo zabronione takie połączenie! Może producent otwarcie o tym nie mówi.., ale dobry farmaceuta ma takie informacje. Co do ogólnych właściwości calominalu...to ma za słaby skład (tylko jeden czynny składnik w niewiadomej ilości..chitozan) To stanowczo za mało by coś schudnąć. Więc ogólnie lepiej sobie odpuścić w ogóle ten preparat/

Gość gość
wspólczuję twojej wątrobie. Nie dość, że pigułki anty niszczące wątrobę, to jeszcze pigułki odchudzające również niszczące wątrobe... takie tematy utwierdzają mnie w przekonaniu, że głupota ludzka nie zna granic i przykre jest jak kobiety niszczą swoje ciało. ZA 10 lat wszystko wyjdzie

Gość Eweline_Jw87
Kurczę, przecież o takich sprawach producent powinien bardzo czytelnie informować w ulotce, bądź opakowaniu... ja niestety się nie doczytałam w "instrukcji użycia" dołączonej przez producenta. Na szczęście nie brałam, ale nie zmienia to faktu, że to jakaś KPINA! Moją złość potęguje jeszcze fakt, że nie straciłam ani kg stosując calominal.. po analizie składu dowiedziałam się, że tak naprawdę ma słaby skład..tylko chitozan jako substancję czynną. nie dla calominalu :p!

Gość gośćKamila
Oj widzę, że nieźle można się władować.. Swoją droga fajnie, że producent jakoś ostrzega przed tym, pewnie tylko nastawiony na szybki zysk. Przecież jak można brać na serio preparat, który ma wspomagać leczenie nadwagi jak w skłądzie jest praktycznie tylko chitozan z ważnych substancji.. Bardzo słabo ;)

Gość kamilawierzba
Na mnie Calominal działal okropnie... tzn w ogole nie dzialal tam gdzie mial - 0 wsparcia w odchudzaniu... za to mialam skutki uboczne w postaci bolu brzucha i wzdec. nie polecam tego preparatu, a juz na pewno nie w ciazy|!!!

Gość gość
A kto normalny odchudza się w ciąży?

Gość juhaś2
calominal to jest w ogole jakas sciema. zapoznajcie sie ze skladem - przeciez tam nic nie ma.... rownie dobrze mozecie pic wode z kaluzy i liczyc na to, ze jako wybitnie wspomoze odchudzanie...

Gość gość
Śmieszy mnie wątek. Oburzona gimbaza, że ulotki nie trzeba czytać. Calominal to mocny lek, działający. Ale są warunki. Jak wszędzie odstawiamy słodycze, śmieci żywnościowe, pijemy dużo wody i uprawiany sport. Na świecie nikt nie wymyślił pigułki cud, którą się łyknie i z prosiaka się stanie topmodelką. Ja calominal brałam tylko 2tyg by ruszyć organizm. Później mocny aerobik. Mając 170 i wagę 78kg w 3 miesiące schudłam do 65kg. Rano pół godz basen, wieczorem siłownia i TBC lub inne ćwiczenia. Zero słodyczy, ciężkiego jedzenia. Zdrowe posiłki 5 razy dziennie i tona wody. Powodzenia

Gość gość
I dla oburzonych, że 13kg w 3 miesiącem za szybko. G****o prawda. To raptem niecały kg w tydzień. Nie głodówka, ale mocny wysiłek i zmiana trybu życia. Polecam.