Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wizyta u psychiatry to wstyd

Polecane posty

Gość gość

Mam 25 lat i mam bardzo wykańczającą psychicznie prace. wywieranie presji, krzyki, oraz zostawanie po godzinach, nie można nawet wyjść do toalety nie mam sił,ciągle chce mi się płakać, boję się iść do pracy, nie mogę spać a jak już usnę to ciągle mi się praca śni nie wiem co mam robić. Chciałam skorzystać z porady psychiatry ale czy to nie jest wstyd jak ktoś się dowie?

Gość gość
To zaden wstyd kochana, idz i nie martw sie i zmien prace:)

Gość prawictwo pospolite 137
zachowujesz sie jak dziecko .. Jasne ze nie jest wstyd .Tylko pytanie czy tego potrzebujesz , bo psychiatrzy to najgorsi lekarze niedouczeni i stawiają zła diagnoze Najlepsi są kardiochirurdzy

a ja ci odradzam wizyte , ale nie dlatego ze wstyd tam isc tylko dlatego , że pogorszysz swój stan po takiej wizycie ..

Gość gość
albo posądź pracodawcę i współpracowników o mobbing... albo poszukaj lepszej pracy jak masz możliwości. Zrób coś dla siebie relaksującego, tego potrzebujesz najbardziej. Zrób coś dla siebie, dla swojej psychiki i myśl pozytywnie.....o matko gdyby mi ktoś mógłby tak mówić gdy łapię doła ...;)

Gość gość
Osobą które drwią z mojej sytuacji podziękujemy nie potrzebuje jeszcze wysłuchiwać obelg w moim kierunku. Odnośnie pracy to zamierzam ją zmienić,ale zanim ktoś mnie przyjmie to muszę tam siedzieć. Chciałam aby mi ktoś pomógł ponieważ sama sobie już nie radze. Chciałam iść na chorobowe ale nie mam na co, choroby nie chcę sobie wmawiać, chciałabym zajść w ciąże ale to też od roku mi nie wychodzi. Jestem tak zdesperowana

zmień prace

Psychiatra to NORMALNY LEKARZ :). x Idź do niego, tylko uważaj na zbyt duże ilości leków :(.

Gość gość
jak już wyżej pisałam szukam nowej pracy, zanim mnie ktoś przyjmie to muszę tam siedzieć. Chciałabym troszkę odpocząć przestać myśleć o tych wariatach o tej całej sytuacji.

Gość gość
Dziewczyno żadna praca nie jest warta aby się przez nią spędzić w chorobę. Na moje oko masz bardzo niskie poczucie własnej wartości, inaczej nie doprowadzilabys się do takiego stanu.Rzuć to w diabły bo skończysz w psychiatryku, pamiętaj, że nie ma ważniejszej osoby w twoim życiu niż ty sama i nikomu nie pozwalaj się ponizać.Kiedy sama siebie zaczniesz szanować to inni też będą ciebie szanowali.

Gość gość
a może do psychologa, nie koniecznie do psychiatry. Bardziej może potrzebne ci wysłuchanie i porada niż od psychiatry piguły uspokajające. Przemyśl i walcz o siebie.

Gość gość
nie lekceważ tego bo później może być za późno!!!

Gość gość
Żaden wstyd, nie bądź zacofana. Psychiatra to lekarz jak każdy inny. To nie jest tak że jak ktoś chodzi do psychiatry - to wariat, a jak ktoś nie chodzi - to z nim wszystko w porządku. Idź jeśli czujesz że jest ci to potrzebne.

Gość gość
Koniecznie idź.Ja miałam podobną sytuację w pracy i czekałam,wstydziłam się iść do psychiatry aż dorobiłam się nerwicy lękowej i teraz cały czas to leczę.Gdybym drugi raz miała taką pracę to rzucam od razu.

Gość gość
a nerwice lekowa mozna wyleczyc?

Gość gość
Idź, bo się inaczej dorobisz poważnych problemów zdrowotnych, o ile już ich nie masz. Psychiatra może Ci wystawić zwolnienie, i to na długo. Ja też miałam taką chujową pracę, 3 miesiące zwolnienia, półtora roku leczenia, do tej pory mam problemy. Nie warto siedzieć w takiej pracy. Podczas zwolnienia będziesz mogła sobie poszukać innej.

Gość gość
dziękuje wam wszystkim za słowa otuchy. Zapisałam się do psychiatry na 27 kwietnia,a czy lekarz prywatny też może wystawić zwolnienie lekarskie?

Gość gosialll
Korzystanie z pomocy psychiatry według mnie nie jest żadnym powodem do wstydu. Skoro mamy problem to trzeba go leczyć. Sama chodzę już od jakiegoś czasu do bardzo dobrego specjalisty w klinice psychomedic.pl i uważam, że jest to dla mnie bardzo dobre, polecam również to miejsce. Otrzymuję najlepszą pomoc, czuję się lepiej. Zdrowie jest najważniejsze. https://psychomedic.online/