Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzydzieścitrzy

Mam 33 lata, męża od 6 lat i dopiero teraz jestem w ciąży

Polecane posty

Gość trzydzieścitrzy

Wcześniej nie chciałam, bo jestem leniwa. Czekam na wasze oburzenie, że ośmielam się STARO rodzić dzieci :D

Gość gość
Mnie na przykład bardzo z tego powodu wszystko jedno :)

Gość gość
ale nie wszystkim jest wszystko jedno, gdy czytam opinie mamuś na forach na temat rodzenia dzieci po 30 to jestem przerażona co one mają w głowie :D

Gość gość
Dla mnie spoczko, Twój wybór. Też jestem tego zdania co Ty, tylko ja mam 25 i nie chce mi się mieć dzieci, Pytanie jak znieść ciągłe namawiania ze strony rodziny.

Gość gość
ja mam też 33 lata, męża od 7 lat i też dopiero teraz jestem w ciąży

Gość gość
Przejmujesz się głupią gadką?

Gość gość
Ja po 12 latach bycia razem się zdecydowałam, w wieku 30lat. Jeszcze tego brakowało by ktoś mi mówił kiedy mam rodzic dzieci. Myślę, że akurat za to, nikt cie nie będzie krytykował.

Gość gość
wg głownego urzedu stat. polka swoje pierwsze dziecko rodzi w wieku 29 lat, wiec wcale nie staro. Ja własnie mialam 29 ;)

Gość gość
A ja urodziłam mając 39 lat i co wy na to

Gość gość
nic, bo pewnie mniej więcej w tym samym wieku urodzę drugie

Gość gość
ja 1 urodziłam w wieku 33 lat a 2 w wieku 37.

Gość gość
Ja pierwsze urodziłam mając 30 lat,drugie 32 lata i trzecie 37 lat.

Gość gość
To moja babcia 50 lat temu rodziła pierwsze w wieku 30 lat, czwarte w wieku 37 a teraz niby to ma być dziwne ? Bez przesady.

Gość gość
ja urodzilam w wieku 33 lata pierwsze dziecko a nastepne 36 lat. Teraz mam 41 lat i niczego nie zluje, wolalam wyszalec sie za mlodu niz czekanie na bycie, w krotce babcia dzis.

Gość gość
Kasiaszatanistka1994 dziś planujesz niepokalane, szatańskie poczęcie?:classic_cool:

Gość gość
Ja też tak miałam jak ty autorko. Nie przyszło mi nigdy do głowy zakładać taki topik o takiej treści. W ogóle co to za tekst "Wcześniej nie chciałam, bo jestem leniwa. Czekam na wasze oburzenie, że ośmielam się STARO rodzić dzieci smiech.gif" Jakim trzeba by dziecinnym żeby tak głupio pisać. Jak można sie czymś takim jarać i być przekonanym jeszcze że sie niby podpuszcza ludzi. Ile ty masz mentalnie lat ? Czternaście ???????????? Co to ? Spóźnione dojrzewanie ? Jeszcze kolczyk w pępku sobie zrób. I tatuażyk.

Gość gość
W tym roku koncze 29lat wlasnie urodzilam pierwsze dziecko. Corcie kocham nad zycie,ale szczerze to gdybym wiedziala,ze przy dziecku jest taki zapierd/ol to poczekalabym jeszcze te kilka lat,wyspala sie na zapas i wyszalala :) Moze lepiej,ze czlowiek nieswiadomie sie czasem na cos decyduje ;P

AuTORKO Alez nie ma w tym co piszesz niczego oburzajacego . Zyjemy w XXI wieku i kazdy z nas ma prawo decydowac kiedy chce zakladac rodzine , miec dzieci i czy w ogole chce je miec. Ja zdecydowałam sie po 30 tzn planowalismy starania od pazdzierniak i szczesliwie udało sie przy pierwszym cyklu ale mogło byc i tak ze staralibysmy sie jak standardowa para ok 2 lat i wtedy pewnie rodziłabym w podobnym wiku jak Ty . Ja dla odmiany nie zamierzam miec drugiegoi dziecko i co??? i to tez moze kogos oburzac ale to moja ddecyzja i nikomu nic do tego :p Taka prawda . Wzane bys była szczesliwa . Sorry tez za literowki ale pisanie lewa reka jak widac nie zostało opanowane do perfekcji :p

Gość gość
Oj tam oj tam, ja urodziłam w wieku 34 lat a z mężem byliśmy od 16 lat :D Trochę nam zeszło :D

Gość gość
świetny wiek, autorko tematu

Gość gość
Gosc 22:14 :) brawoooo!!! Mentalna masakra :)

Gość gość
wcześniej nie byłaś dojrzala, ja mam wątpliwość czy już jestes dojrzała? gosc z 22:14 wyczerpał temat;-)

Gość gość wniebowzieta mamuska
Ja urodzilam majac 29 l ale wczesniej 4 lata zwiazku wakacje wyjazdy aktywny tryb zycia. Wyszalalam sie i potem przyszedl czas ze zapragnelam dziecka. Planowane urodzilo sie zdrowe silne. Potem przez 2 l bylo mi troche ciezko bo 24 h z maluchem ale juz jest dobrze a od wrzesnia idzie do przedszkola. A drugi raz tez bym chciala rodzic kolo 30 ki a nie juz na starcie obowiazki i nieprzespane. noce. dziwie sie dziewczynom takim ponizej 25 roku ze juz sie pakuja w te obowiazki zamiast czerpac z mlodosci. Przeciez dzieci mozna rodzic po 30 i do 42 l tak srednio.

Gość gość
Autorko ja też po 6 latach małzeństwa urodziłam pierwsze dziecko, w wieku 31 lat ;) Zwisa mi co myślą inni, a w szczególności "yntieligięcja" kafe hehe Trzeba patrzeć aby nam było dobrze i żyło się lepiej, bo mamy jedno życie i nikt za nas jego nie przeżyje. Zdrowie najważniejsze i radość życia, a nie opinie szczekaczek ;)

Gość gość
I co liczysz na medal Ja pierwsze urodze krótka przed 38 urodzianymi

Gość gość
meza mam od 20lat/mam41jestem w1 ciazy.

Gość gość
no i życzę powodzenia i zdrowia :D 41 miała też moja bratowa jak urodziła i jest super mamą :D

Gość gość
Mialam meza od lat 11 gdy w wieku 36 lat zaszlam w ciaze i zapewniam cie, ze nikogo to nie wzruszało.