Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszczę kuzynce faceta !

Polecane posty

Gość gość
najlepiej to sie ubierac i zachowywac jak ta panienka z fimika a facet nigdy nie zdradzi i kazdy sie zakocha bez pamieci 333 www.youtube.com/watch?v=Ppy6mJsIwxA

Gość gość
mnie tez nieraz zal d**e sciska.znam to uczucie.po prostu staram sie unikac czytania o osobach ktorym zazdroszcze, ogladania programow z ich udzialem, a z ta kuzynka nie musisz utrzymywac bliskich relacji, ona ma wszystko i cie nie potrzebuje.wiem ze to wkurza jak rodzina ja wychwala.po prostu wyjdz i nie sluchaj. mam czesto ten sam problem.....

Gość gość
Nie ma co azdroacic

Gość gość
To nie jest tak ze ona się chwili. Ale kurcze no jak nie zauważysz, że na imprezę pojechała sportową, drogą fura, a ubrana jest w drogie ciuchy, że ma najnowszego i Phone. No nie da się

Gość gość
tez mieszkasz w Anglii?na pewno nie chodzisz na te same imprezy co ona

Gość gość
Ona w Anglii nie mieszka. Mieszka w Niemczech. Zaczęłam właśnie tutaj nowe życie. Ona jest tutaj ustawiona dosyć mocno. Jej facet jest w sporcie ustawiony, wiec nawet nie mogę chodzić na te same imprezy co one.

Gość gość
to skad masz on niej info co robi?ja tez mam paskudna sklonnosc do zazdrosci, nie ulozylo mi sie w zyciu.a o wszystkim zadecydowala selekcja genow ze wygladam tak a nie inaczej.ludzie mowia ze jestem niesamowicie inteligentna, ale zaden pracodawca tego nie docenil, niestety liczy sie uroda bo z tego jest i pewnosc siebie i sila przebicia a brzydki i inteligentny czlowiek ma swiadomosc swojej niedoskonalosci.tez sie musze wyzalic, wiec witaj w klubie

Gość gość
Mieszkam teraz u niej.

Gość gość
Dla mnie szukanie problemów w tej parze ktore są jedynie domysłami to wygląda sztucznie jak sie to czyta. Prawda jest taka że jedni mają tak (bo tak sie ruletka zwana życiem akurat potoczyła ktoś ma taki wygląd czy tam mocny charakter plus jeszcze przypadkiem napotkał na kogoś atrakcyjnego na swojej drodze z kim się charakterem dogadał) a inni mają inaczej nie mają urody czy szczęścia do poznawania ludzi. A mają jest takich jednoznaczności ktoś jest np. atrakcyjny fizycznie ale wychowany w patologii cierpi na problemy ze sobą i nie może sie dogadać z ludźmi. Różnie to w życiu bywa ala czasem sie napotka na kogoś kto zdawać by sie mogło że ma wszystko nie zależlnie od tego czy to pozorne szczęście czy prawdziwe to nic sie z tym nie zrobi i każdy z nas dobrze o tym wie. Zawsze koniec końców pozostaje nam nasze życie, nasze ja i jedyne co można zrobić to dążyć do szczęścia własnego na tyle na ile to możliwe. Patrzenie na kogoś i pławienie w zazdrości to strata czasu, można w tym czasie wysprzątać dom, poczytać książkę, pogadać z kimś a z osobą której zazdrościmy jeśli sie z nią przyjaźnimy to wyciągać korzyści dla siebie z tej znajomości. Czy ja sie przyjaźnię z ludźmi którym sie bardziej powiodło ? Jeśli darzą mnie jakąś sympatią i chcą sie spotkać bo mnie cenią jako osobę to pewnie że tak. Oczywiście pod warunkiem że nie jest to osoba która mogłaby mówić tylko o sobie lub szuka między wierszami w rozmowie porównań ze mną, to wtedy to wiadomo że taka znajomość to żadna przyjaźń.

Gość gość
Ja też czasami zazdroszczę innym że mają lepiej - ale bez zawiści. Jestem dość atrakcyjna, mam kochającego męża, ostatnio poprawiły nam się finanse. niby fajnie, ale w naszym życiu nigdy nie będzie zupełnie normalnie. Mamy niepełnosprawne dziecko. Bywa bardzo ciężko. Pomijając fakt że opieka nad chorym smykiem jest wyczerpujaca - brakuje mi wyjść tylko z mężem. Chciałabym móc wyjść z nim na romantyczną kolację. Rodzina boi się zająć w tym czasie synkiem. Nie radzą sobie z nim.Ma 5 lat a stwarza realne zagrożenie dla siebie i otoczenia. Dlatego zazdroszczę innym zdrowych dzieci. Czasami ściska mnie w środku jak widzę gdy inne mamy rozmawiają ze swoimi pociechami, bawią się z nimi. Ja od syna nigdy nie usłyszałam nawet słowa. To boli.

Gość gość
Oczywiście jak to na Kafe bywa-trzeba pocieszyć nieudacznika życiowego wytykając błędy drugiemu człowiekowi. Przestańcie biadolić jakie to musiało byc dla niej traumatyczne ze poroniła, ze przed ślubem żyją w grzechu, ze kasa to nie wszystko itd byle tylko znaleść cos złego w tej dziewczynie...byle doczepić sie do jej idealnego życia! Każda by z was chciała miec faceta ktory tak za nia szaleje, każda by chciała razem mieszkać mimo tego ze to przed ślubem (co rodzina na to-a wisi mj to szczerze mówiąc) każda by chciała miec pieniądze, urodę itd czyli to co ona opisała odnośnie kuzynki/co nie zmienia faktu ze to co ona ma nie jest pewnie bez trudu, złości itd ale wy musicie wmówić autorce jak to wiele ma bo jest styrana stara panna z dzieckiem/ot mi osiągniecie życiowe!

Gość gość
8.05 chyba na twojek wsi tak jest ;-)

Gość gość
A co to znaczy że mają kasę? Skąd 25 latka ma dużo kasy? Chodzi ci o to, że pracują i mają pensję, która z punktu widzenia polaka jest duża?

Gość gość
nie mają problemów bo chłopak ma kase. Kurwa czy w Polsce wszystkie kobiety to materialistki

Gość gość
On jest rok straszy od niej i jest sportowcem trzepie na tym kasę. Stać go na wszystko.

Gość gość
On naprawdę za nią szaleje. Mieszkam tu juz tydzień i oni ciągle się uśmiechają. Mają tak idealne życie. On teraz ma problem z pachwina czy coś w tym stylu i w domu nie ma go tylko z - 6 godz. Moja kuzynka pracuje w podobnych godzinach. U spędzają każdą wolną chwilę razem. Dzisiaj np poszli pobiegać do lasu później na siłownię, a zaraz wychodzą gdzieś znów.

gość dziś znałem takie pary, jeszcze się dobrze nie poznają a już ślub kościelny, a w przyszłości równie szybkie rozstanie

Gość gość
Ciesz się jej szczęściem

Gość gość
13:15 Wyszukiwanie na siłe minusów u ludzi którym można czegoś pozazdrościć to słaba pociecha szczerze mówiąc, więc dla mnie to jest głupie. Nawet jeśli kuzynka autorki ma jakieś ciemne strony swojego życia (czego wcale w jej życiu nie musi być) to niechaj to to jest jej rzecz, której my i tak nie poznamy . Ale poniżanie autorki umniejszanie jej życia (co niczym ci nie zawiniła) po to by dokopać tym osobom troche desperacko to fakt ale jednak pocieszającym to to też nie jest Ok. Niechaj autorka poszukuje swoich wartości swoich osiągnięć na swoją miarę. Po prostu niech sie próbuje cieszyć życiem, własnym życiem, zajmie czymś co lubi, niech czyta, niech sie rozwija, niech zwiedza, niech poznaje ludzi, niech otacza się łądnymi przedmiotami, niech obejrzy śmieszną komedie, niech zasadzi efektywne kwiaty, niech upiecze ciasteczka, niech pomaluje paznokcie, a nie dołować sie cudzym życiem. To nic nie daje.

Gość gość
13:53 Nie ma gościa 6 godzin. Ona pracuje podobnie. Właśnie teraz o 13:53 biegają gdzieś w lesie a potem idą na siłownie a potem jeszcze gdzieś. A gdzie k***a obiad ? :D Zaraz napiszesz że mają kucharke a obiad jedzą w biegu na tym szlaku leśnym :D

Gość gość
A co tam nie żreją wcale. W końcu trzeba dbać o figure :D

Gość gość
Akurat dzisiaj kuzynka nie pracowała a on nie szedł na trening. I rano juz poszli biegać. Obiad zamawiają, bo im się gotować nie chce.

Gość gość
Kucharki nie mają. Ale za to dwa razy na tydzień panią od sprzątania.

Gość gość
Tak to już jest w tym życiu że jedni mają wszystko a drudzy nie mają nic, ale i tak wszyscy sie kiedyś zniedołężnieją i pójdą do piachu. Taki żywot.

Gość gość
Moim zdaniem nalezy skupić sie NA SOBIE. A nie na porównywaniu i obserwowaniu ich zycia. Sa dobrymi ludźmi ( choćby to ze cie przygarnęli ) i niech im sie widzie tak jak najdłużej. Tak powinnas myślec. A nie zazdrościć. To takie cholernie brzydkie i chyba polskie. Nie chce tobie ubliżać, ale sama ułożyłas sobie zycie tak a nie inaczej, nie wiem dlazczego zle wybrałaś ex partnera. Twoja sprawa. Jesli zaczniesz wysyłać pozytywne myśli, one do ciebie wrócą. Złość i zazdrosc zniszczy cie od środka. A dziewczynie z dzieckiem niepełnosprawnym - podoba mi sie twoje podejście, wiesz co w życiu jest ważne, skądś bierzesz sile i radość mimo wielkiej trudności. A jedyne czego mogę ci życzyć, to jak najlepszego zdrowia dla dziecka.

Gość gość
o kurde :D znowu Ty, Twoja kuzynka i jej facet piłkarz :D :D :D :D daj już im spokój :O, jesteś chora

Gość gość
Kuzynka i facet piłkarz. Pisze tu jeszcze taka matka co córka ma faceta piłkarza właśnie w Niemczech. Zbieg okolicznosci? Czyżby rodzinie nie pasowało, że ktoś jest szczęśliwy i umie sobie życie ulozyc?