Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego Polacy wszystko chca tanim kosztem

Polecane posty

Gość gość

czytam to fotum i czytam i stwierdzam ze to zenujace :o pytania o wakacje tanim kosztem nad morzem czy w gorach lub za granica to juz standart ubrania tanim kosztem wyprawka dla dziecka tanim kosztem wszystko co sie da tanim kosztem:O ten durny narod nie zrozumie ze NIE MA NIC ZA DARMO A ZA JAKOSC SIE PLACI!!!!

Gość gość
Ludzi nie stać płacić dlatego chca jak najtaniej, nie wiem czego tu nie rozumiesz, masz problemy z inteligencją?

Gość gość
NIE MAM PROBLEMOW Z INTELIGENCJA , WRECZ PRZECIWNIE tanim kosztem wychodzi czesto drozej niz raz a dobrze kupisz dziecku buty tanim kosztem i co dzieciak chodzi z mokrymi nogami ( okres zimowy) wiecznie choruje ty wydajesz pieniadze na leki plus zwalniasz sie co trzy tygodnie z pracy-czyli tracisz czy kupisz dziecku raz a porzadne buty no co sie komu lepiej kalkuluje??

Gość gość
A spieprzaj co cie obchodza inni

Gość gość
ło matko ...Ameryki nie odkryłaś ...wiadomo,że kto tanio kupuje dwa razy płaci ...

Gość gość
Ale jak ktoś zarabia 1500 zł i po opłaceniu rachunków zostaje mu w najlepszym razie z 800 zł, to nie ma możliwości kupić butów za 200 zł, więc kupuje za 50, inaczej nie będzie miał co jeść, co w tym trudnego do rozumienia? Stać Cię, to kupuj droższe.

Gość gość
Autorka ma racje. "Tanie jest drogie" Ale tępi Polacy tego nierozumieja. Nie mysla dlugoterminowo. Wiekszosc ma z tym problem. Polak chce miec wszystko tanio i szybko. Nie tedy droga.

Gość gość
nie powiedzialabym. kupuje np co rok prawie buty na zime zarowno za kilkaset jak i za kilkadziesiat zl. i co rok bolesnie sie przejezdzam na tych za kilkaset. sa zimne, przemakaja, typowe buciki dla pan ktore tylko wyskakuja z auta od biura, a te za kilkadziesiat moze nie sa mega wytrzymale ale sa cieple, suche przez dluzszy czas. to sa tez doswiadczenia kolezanek. tak samo z ciuchami dla dziecka, spodziewam sie dzieciatka i fakt faktem nie mam zamiaru wydac na wyprawke majatku, bo widzep o kolezankach jak sie przejechaly na tym zastaw sie, a postaw sie. kupa kasy wydana polowa ciuchow i akcesoriow nie wykorzystana. a tak poza tym jak sie zarabia 1500 to poszalec sie nie da, a to jest realna placa w wielu czesciach kraju

Gość gość
Standard debilu

Gość gość
tylko idiota wydaje więcej niż musi

Gość gość
Kupilam buty ecco z materialu gore tex , moze nie sa piekne ale nieprzemakalne cieple i bardzo wygodne , na solidnej podeszwie nie slizgaja sie .Piaty rok w nich przechodzilam

Gość gość
Moja so babcia zawsze mowila ze chytry dwa razy traci

Gość gość
Ja chcę tanim kosztem, bo mam mało pieniędzy i dziubę od pierwszego do pierwszego, nie mogę sobie pozwolić na drogie czy duże wydatki

Gość gość
tak odnośnie taniości, to są trzy rodzaje usług: "szybko, dobrze i tanio" dobrze i tanio - nie będzie szybko dobrze i szybko - nie będzie tanio tanio i szybko - nie będzie dobrze

Gość gość
Wiadomo, ze lepiej kupic raz a porządnie ale rozumiem, ze niektórych nie stać na porządne jesli mają do wyboru kupic lepsze buty lub chleb... Niestety takie realia, jak ktos zarabia ten 1500 to musi sie nakombinować żeby starczyło wiec liczy, ze te buty za 50zl tez dadzą radę przetrwać sezon...

Gość gość
polactwo-robactwo. biedota brudna pryszczata. gardze polactwem.