Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy znacie..

Polecane posty

Gość gość

Rodziny, w których jest rywalizacja o dzieci? Przykład moja ciocia ma córkę 19 letnią, wychwala za studia, prace, samochód, chłopaka, non stop ją finansuję, i pomogła znaleźć prace, no i kupiła jej ten samochód, ale o tym publicznie nie mówi. Drugiej cioci córka w tym samym wieku po szkole zawodowej, sama na siebie zarabia, niczego nie dostała, jest samoukiem, uczy się języków. Dużo czyta, ma mini bibliotekę w pokoju. Też ma chłopaka. I ma w nosie kto co o niej myśli. I wiecie co? Wole ją od tej pierwszej. Studiuje, ale o niczym z nią nie porozmawiam, nie ma żadnych pasji tylko imprezy. Zastanawiam się jakim cudem takie dziewczyny kończą studia? Pytałam C co sądzi o tej rywalizacji. Uśmiechnęła się i odparła, że to nie jej problem, ciocia zasłania się L, bo sama niczego prócz dzieci nie osiągnęła. Czy was też tak porównują, i prześcigają się w które dziecko jest bardziej zdolne?

Gość gość
non stop ją finansuję x ty ją finansujesz?

Gość gość
Rodziny, w których jest rywalizacja o dzieci? x Z kim niby ciocia rywalizuje O dzieci?

Gość gość
autorko czy przypadkiem nie studiujesz kierunku ścisłego? mam nadzieje że tak bo w innym razie twoje studia są nic nie warte wnioskując z twojej zawiłej pisaniny :D tak czy siak większość osób z słabą samooceną porównuje swoje dzieci z innymi niestety przelewają swoją niską samoocenę na dziecko nie ważne jak będzie bachorek zdolny dziecko sąsiadów będzie lepsze :D

Gość gość
Ciocia rywalizuje ze swoją siostrą ;) miało być finansują :) akurat nie, jeżdżę tirami, czego moja matka nie jest w stanie przeżyć :) skończyłam technikum kierunek mechanik ;)

Gość gość
Mojej mamie marzyły się dla mnie studia humanistyczne, to stwierdziłam aby sama poszła ;) a potem niech poszuka pracy w zawodzie. Cóż, wcześniej rywalizowały we trzy, ale odkąd poszłam do technikum to matka jest wielce obrażona . I tak we trzy prześcigały się czyje dziecko ładniejsze, zdolniejsze.

Gość gość
Przy "finansuję" ktoś miał na myśli końcówkę "ę". Niedawno się nauczyłam, że nie stawia się jej w trzeciej osobie ;) Fajnie sobie szkołę wybrałaś (serio mówię, przynajmniej pracujesz, a nie że skończyłaś dupny kierunek studiów i jęczysz, że nie ma pracy za 5 tysięcy). Co do tematu, to owszem znam takie ciocie. Wiele matek lubi opowiadać o osiągnięciach swoich dzieci albo też o ich życiu, tak jakby to było osiągnięcie ;)

Gość gość
no co ty, przecież na kafe durne kwoki studiowanie utożsamiają z inteligencją, wiedzą, mądrością i pasjami, a jak ktoś nie ma studiów bądź ich nie skończył to znaczy, że nie ma żadnych zainteresowań i ma niskie IQ :D

Gość gość
Szkoda, że twoja mama nie jest w jakiś sposób dumna, że sobie radzisz w życiu. A może jest, tylko jeszcze nie wyparła z siebie tej wizji humanistki :) W pokoleniu naszych rodziców jakiekolwiek studia to wciąż "coś", a nie wiedzą, że ich najgłupsi koledzy z klasy mogliby jakieś studia oblecieć i mieć papierek.

Gość gość
Teraz pierwszy lepszy może studia zrobić, ale nie każdy chce, bo młodzi chcą mieć fach w ręku i pracę na dzień dobry. Masz dobry zawód a matka powinna cię wspierać

Gość gość
Jprd, jełopka tirami jeździ :D powinnaś się matki słuchać głupia krowo!

Gość gość
Pieprzona feministka, do garów głupie baby!