Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćdave8799

poznawanie kobiet w krajach islamskich

Polecane posty

Gość gośćdave8799

a Ciekawi mnie pewna rzecz bo w krajach islamskich jest tak , że np. kobiety nie mogą rozmawiać z facetami szczególnie obcymi , więc ciekawi mnie jak np. tacy Turcy i ludzie z innych krajów islamskich , znajdują sobie np. dziewczyny , skoro oni mają takie zasady moralne i nie mogą rozmawiać z kobietami? druga kwestia to np. gdybym np. ja chciał się np. przeprowadzić do np. Turcji , Egiptu lub itp. to jakbym mógł znaleźć np. dziewczynę (mam na myśli np. Turczynkę) ?

Gość gość
więc w Turcji jest jak u nas z tym jak nie jesteś turkiem to tureckiej kobiety za żony nie dostaniesz rodzina jej prawdopodobnie cię zabije albo pobije nawet w dyskotece z nimi nie potańczysz co do innych krajów to działają tam rodzice w roli swatki możesz dostać żonę pod warunkiem zmiany religii na ich

Gość gość
w wiekszosci krajow islamskich o ile mi wiadomo to rodzice wybierają dzieciom męża i żonę więc malzonkowie poznają sie dopiero po slubie...chore to,ale co zrobisz

Gość gość
widziałam film dokumentalny o szukaniu małżonka w UK i tam można było się zwrócić do Imama

Gość gość
a gdybym przeszedł załóżmy na islam , wyjechałbym do takiej turcji , to mógłbym sobie tak jak w polsce zagadywać np. do obcych dziewczyn ? albo do koleżanek z pracy ? bo jak kojarzę , gdy byłem w turcji to dziewczyny były raczej nie chetne do gadania z obcymi facetami.... a co do reszty krajów to czekaj to gdybym nie miał np. jakiejś rodziny tam albo jakiś bliższych znajomych to wynika , że nie byłoby szans na znalezienie dziewczyny ?

Gość gość
przeszedł na islam + np. mówił po turecku , że byłbym prawie jak turek xd

Gość gość
możliwość posiadania dziewczyny to tylko w Turcji ale i tak mogą cię pobić bo nie wyglądasz jak oni ale zazwyczaj jest tak że przy spotkaniach jest przyzwoitka :D

Gość gość
zaczne chodzić codziennie na solarium hehe i zapuszcze sobie brodę jak częśc turków ma hehe

Gość gość
to rozumiem , że gdybym wyjechał na 20 lat do egiptu to by sie równało 20 lat celibatu ? hehe