Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emerrytka

Wczoraj dostałam decyzję

Polecane posty

Gość emerrytka

dostałam emeryturę, dobrze czy zle

Gość gość
ile? 600 pln?

Gość gośćula
my pokolenie 30+ ,a tym bardziej nasze dzieci nie dostaniemy takiej decyzji, bedzie wiadomość że zus zbankrutował :D

Gość gość
nie, 1980PLN

Gość gość
Zawsze myślałem że tu tylko małolaty siedzą

Gość gość
jestem zszokowana, powiedzcie, czy to jest ok ? Pracowalam w biurze, zarabiałam dosc dobrze

Gość gość
tak tak, czuje się jak małolata, to pewne

Gość gość
prowokacja, nikt nie ma takiej emerytury :P

Gość gość
tak tak, czuje się jak małolata

Gość gość
to dobra emerytura, biorąc oczywiście pod uwagę to,że niektórzy nie mają nawet 1000 zł, moja mama ma 36 lat pracy, większość też praca biurowa i ma 1700 z groszami

Gość gość
albo prowo albo totalna qrwa, ludzie harują za 1200, normalnie to ludzie ochłapy dostają, po 800-900zł emery! a ta ma prawie 2 koła i jescze jej mało! Ludzie trzymejcie mje bo zabije jak psa :o ale najprawdopodobniej to prowo, właśnie po to by wkurwić normalnych ludzi

Gość gość
to nie prowokacja, to najprawdziwsza prawda:)

Gość gośćula
budżetówka pewno ,tylko tam są takie wysokie

Gość gość
kochani, nie wkurzajcie się, mam 36 lat pracy, zarabiałam ponad 4 kawałki miesięcznie w 2004 roku, bo później pracowałam w innych firmach i zarabiałam dużo mniej, ale do emerytury liczą się najlepsze zarobki przez okres chyba 20 lat i stąd wyliczenia, tak mi się wydaje, bo nie znam się na tym

Gość gość
poza tym pracuje jeszcze na czarno i zarabiam na rękę 1600zl, pozyję spokojnie chyba

Gość gość
uważacie ,że 1700 zl po 36 latach harówki to bardzo wysoka emerytura? weźcie pod uwagę to,że emeryt wydaje znacznie więcej kasy na leki i lekarzy niż trzydziestolatek, jeśli do tego mieszka sam i samotnie oplaca rachunki to nażycie zostają grosze

Gość gość
to postaw się w identycznej sytuacji emeryta mieszkającego samotnie, który sam opłaca rachunki, który też wydaje kase na leki, ale nie ma 1700zł, ale raptem 800...

Gość gość
no wlasnie, ktoś madrze pisze, to wcale nie dużo, dobrze, ze maz ma prawie 5 tys, emerytura gornicza to jakos damy rade

Gość gość
no to to już w ogóle jest kompromitacja i upokożenie tej osoby,ale nie mowcie że 1700 zł to super emerytura

Gość gość
co to za reklama z Palikotem przyslania mi dyskusję

Gość gość
Jaka prowokacja A WY myślicie że wszyscy zarabiają 1290 na rękę? Hello Moja mama emerytowany chirurg ma 2400 zł plus dorabia jako wykładowca Mój tata inżynier całe życie w Norwegii pracował ma na polskie 14 tys zł netto emerytury

Gość gość
wiecie co jednak nie cieszę się z tej emerytury, wolałabym zarabiać 1600 i nie mieć tej emerytury, szczerze

Gość gość
ale ale, nikt go do Norwegii na zsyłkę nie wysyłał, myślę, że ma baaaardzo dużo

Gość gość
Ja chciałabym mieć pewny pieniądz - nawet połowę Twojej emerytury. Oboje z mężem pracujemy, on zarabia nieco więcej, ja średnio 2-2,5 tyś na rękę. Ale czasy takie niestabilne... umowa na czas określony. Niby przedłużają, ale nerwy są i stres "co by było gdyby..." Mamy dwoje dzieci, żyjemy na bieżąco. Gdybym miała nawet mały, ale pewny dochód to byłabym spokojniejsza. Moja mama nie chciała iść na emeryturę, namawiałam ją przez kilka lat... nie rozumiem takich decyzji...

Gość emerytkaa
rozumiem dlaczego twoja mama nie chciała isc na emeryture, dojdziesz do tego wieku, to i ty zrozumiesz, ja nadal pracuje i nie mam zmian tego typu,ze np. od dziś nie wychodzę z domu i tp, nadal maluje się, ubieram i wychodzę, dwa lta temu spelnilam swoje mlodziencze marzenia, mianowicie zrobilamsobie tatauaz i wiem , ze mam cos na stale, na zawsze, ze pojdzie to razem ze mna tak gdzie wszyscy pójdziemy, nie odczuwam, ze jestem już poza nawisem.

Gość gość
To tak jak ja lat sporo ale czuje się młoda.