Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ilość kalorii..

Polecane posty

Gość gość

Chciałam schudnąć ok.5 kg, czyli wrócić do wagi sprzed pół roku, wrócić na siłownię i do zdrowego odżywiania, ale..nie mam pojęcia, co z kaloriami. Spisałam dokładnie co jadłam ostatnio, żeby wiedzieć, o ile obniżyć kcal na czas 'diety'. Jem max. 1600kcal. Do ilu obniżyć na dietę?

Przy 1600 kcal na dobę powinnaś już chudnąć, chyba, ze jesteś bardzo drobna i niziutka. Jeżeli twoja waga stoi przy takiej małej dawce energii, to znaczy, ze masz rozwaloną przemianę materii, a w takim razie kolejne obcinanie kalorii nic nie da, a tylko jeszcze bardziej spowolni przemianę. Popracuj nad rozbujaniem przemiany - ćwiczenia, zmiana jakościowa diety, regularne posilki, dużo przebywania na swieżym powietrzu itd

Gość gość
popieram aqua marine 1600 kcal to bardzo mało kalorii i nie nalezy obcinać bardziej. jedz często a niedużo, np 5-6 razy dziennie co 2,5-3,5 godziny. dużo błonnika ale z jedzenia, nie "cud-herbatki".*******np rower, spacery szybkim krokiem.

Gość gość
do aqua marine (to ja osoba powyżej) - widzę w stopce że stosujesz dietę LCHF, nie mialam pojęcia co to więc poczytalam właśnie ogólnie oraz opinie kilku dietetyków, i p opolsku i po angielsku. Podono ona rozwala metabolizm i może być niebezpieczna bo spozywa się za dużo tłuszczów w tym też tych trans?? jak sie czujesz na tej diecie> masz efekty (chudniesz)? a jakieś efekty uboczne? pozdrawiam

Pod jakim względem rozwala metabolizm? Stosuję tę dietę od lutego, czyli do tej pory 2,5 miesiąca, czuję się swietnie, do tej pory schudłam ok 9 kg (12 kg ogólem od poczatku roku) jak widać w stopce. Tu jest mój topik, jeżeli interesują cię szczegóły: http://f.kafeteria.pl/temat/f12/lchf-czyli-chudne-bez-stresu-taki-sobie-pamietnik-p_6175000