Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić żeby głowa dziecka nie opadała w trakcie jazdy samochodem

Polecane posty

Gość gość

dziecku cały czas opada głowa, co zrobić? te zagłówki na all są beznadziejne. nie mogę już bardziej wyregulować fotelika, bo jest max na leżąco, ale to już większe dziecko, zawsze zasypia w trakcie jazdy.

Gość wifigdańsk
może podgłówek?

Gość gość
no właśnie ale jaki, syn jak zaśnie to troszkę się zsuwa i ta głowa na bok, a jak samochód rusza lub hamuje to opada na klatkę. całą drogę muszę tego pilnować.

Gość wifigdańsk
no...kazdy podgłówek taki dla dziecka. moze nie bedzie stabilny ale na pewno jakos przytrzyma. albo jakies poduchy z 2 stron.

Gość wifigdańsk
acha opada do przodu. a to niewiem, to jak zasnie postarak sie jakos przekrecic zeby chociaz w bok byla ta głowka.no i podusię pod głowkę.

Gość gość
Nie powinnaś fotelika ustawiać zbyt na leżąco, bo wtedy szyja dziecka jest poddawana zbyt dużym obciążeniom (wydaje się paradoksalne, ale tak własnie jest! dziecko musi podróżować siedząc!). Spróbuj poszukać takich specjalnych zagłówków/podpórek w kształcie rogala, powinny choć trochę pomóc.

Gość gość
taki urok fotelików, tez miałam ten problem, wydaje mi sie ze jak dziecko zaśnie to nie ma siły, głowa opada. Pamiętam że ja czasami siedziałam obok dziecka i trzymałam mu a właściwie wciąż podnosiłam i opierałam głowę z powrotem.

Gość gość
Ja obklejalam tasma izolacyjna do zaglowkow fotelika

Gość gość
Spróbuj poduszkę z LaMillou taka Angels Wings u mnie się rewelacyjnie sprawdza.Kosztuje chyba 59 zl.

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny tacy jak mozesz z tym zyc!! 333 www.youtube.com/watch?v=Ppy6mJsIwxA

Gość gość
niestety dziecku opada głowa czy jedzie tyłem czy przodem do kierunku jazdy... mój dwulatek jeździ tyłem i 3 razy zdarzyło się, że jak gdzieś byliśmy w weekend i nie spał w ciągu dnia, to przysnął w samochodzie.. to wtedy starałam się mu jakoś podtrzymywać tę głowę, akurat jeżdżę z tyłu ( na szczęście to było krótkie spanie, typu do 10-15 minut).. normalnie to nie zasypia w samochodzie.. ale nie wiem, jaki jest na to sposób.. po prostu trzeba starać się jeździć z dzieckiem poza porą drzemki..

Gość gość
autorka: a czy któraś z Was ma zagłówek Concord Luna ? wydaje się być solidny, ciężko jest z tymi godzinami spania, bo ona zawsze zasypia w foteliku. i ciągle mu tą głowę poprawiam