Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zachęcić dziecko żeby samo chodziło

Polecane posty

Gość gość
To ja gosc z 09.49. Pisalam, u nas na wsi taki trend panuje, najlepiej jak dziecko "przechodzi" roczek wlasnie podczas imprezy ur aby wszyscy goscie widzieli :P Mnie czepiali sie i tesciowie i szwagierka i kolezanka. Bo mala na pewno chora, bo MUSI, bo inne dzieci w jej wieku chodza. Najlepsze jest to, ze szwagierka pozniej urodzila swoje i jej maly poszedl sam w wieku 16, 5 miesiaca :P A ona zapomniala/udawala chyba, jak mi docinala i szukala u mnie potwierdzenia, ze z jej malym wszystko gra. A kolezanka, ktora wciskala mi, ze moje dziecko jest chore, bo w wieku 12 m-cy nie chodzi miala syna3 miesiace mlodszego od mojej corki. Od 6 m-ca wciskala go w chodzik. Maly latal jak szalony a wlasnie w okolicy roczku okazalo sie... ze on nawet przy meblach nie wstanie, siedzial na podlodze i placzem wymuszal, by ktos go wzial, postawil, wlozyl do chodzika. I w konsekwencji zaczal sam chodzic tuz przed skonczeniem 16 m-ca.

Gość gość
Wiec wierze, ze sa takie osoby, ktore tylko sie chwala, porownuja, robia rankingi i chwala sie dziecmi jak kukielkami na pokaz.

Gość gość
gościu 15:18 oj są tacy

Gość gość
tu autorka jestem wkurzona pojutrze impreza a ona nadal nie chce sama sie puścić i chodzić , zachęcamy ją z mamą jak możemy. Poradźcie coś proszę.... Będzie wstyd przed goścmi że ona tylko raczkuje albo chodzi za rączkę, chcę żeby podeptała roczek :( dla mnie to ważne

Gość gość
Odpuść już to nudne PROWO.