Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zachęcić dziecko żeby samo chodziło

Polecane posty

Gość gość

Mam córeczkę prawie 12 miesięcy ,w niedzielę mam imprezę roczek i chciałabym żeby mała podeptała roczek to znaczy żeby sama chodziła , chciałam się pochwalić :) a zaczeła wcześnie stawać i raczkować bo około 8 miesiąca i teraz raczkuje i chodzi przy meblach więc powinna już sie puścić i zacząć sama chodzić prawda? Podpowiedzcie co zrobić

Gość gość
Stuknąć się w durny łeb. A jak nie pomoże to jeszcze raz. Nie jest wskazane, aby dziecko chodziło pod presją rodziców. Nie ma co zachęcać. Jeśli będzie gotowe (fizycznie i psychicznie) to samo pójdzie.

Gość gość
Nieprawda. Przyjdzie czas, że się odważy i pójdzie sama bez Twoich głupich zachęt. Dziecko to nie małpka w zoo. Tak, wiem że to prowo... no chyba że faktycznie jesteś taką pustą idiotką.

Gość gość
Hahahs pochwalić się dzieckiem. Dobre :) i smutne jak cho...a

Gość gośćautorka
i po co ta krytyka po prostu chciałam żeby podeptała roczek chciałam żeby bratowa i moja siostra zzieleniały z zazdrości bo ich dzieci dopiero około 2 tygodnie po skończeniu roku chodziły samodzielnie . Chcę żeby moje było lepsze taka mała babska rywalizacja . to co nic mi nie poradzicie?

Gość gość
a może ty się puść? :P

Gość gość
Poradzę Ci jeszcze raz, ale dosadniej: P/I/E/R/D/O/L/N/I/J się w łeb. Nie wiem jakim trzeba być debilem, aby tak myśleć, gdybym nie znała takich idiotek w realu, to sądziłabym, że to prowokacja, ale wiem, że takie idiotki istnieją. Nigdy w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby tak pomyśleć i próbować poganiać dziecko. Współczuję twojej córce.

Gość gość
a co to znaczy "podeptała roczek", co to jest roczek i czemu ma go podeptać?

Gość gośćautorka
roczek czyli pierwsze urodziny - skończy 12 miesięcy i będzie impreza a podeptać czyli chodzić samodzielnie

Gość gość
aaa, bo myślałam, ze to coś na głowę dla przyszłych gości i żeby im dopiec to mała ma im to podeptać

Gość gośćautorka
a może po prostu ją postawić na środku pokoju sama i może pójdzie , strasznie bym chciała żeby się udało . Kurczę tak bym chciała , chciałabym zobaczyć zazdrosna mina bratowej i siostry Moja mama mnie popiera

Gość gość
skończ już ten temacik dziecinko

Gość gość
Jedna mądrzejsza od drugiej:( Biedne dziecko...

Gość gość
gościu z 14.52 nie widzisz, ze to nuda rozpycha autorkę?

Gość gośćautorka
nie bądźcie takie święte , jesteście kobietami i lubicie czasem się pochwalić czy wywołać zazdrość. Myślalam ze może znacie jakieś sposoby na zaczęte dziecka do samodzielnego chodzenia ale widze ze nic z tego

Gość gość
Autorko Twoje dziecko pozno zaczelo raczkowac. Moze cos jest nie tak.

Gość gość
postaw na środku pokoju, puść i ucieknij. najwyżej, padnie na twarz, pokiereszuje się trochę. wtedy będziesz zazdrościć siostrze i szwagierce bo twoja będzie miała płaską paszczę.

Gość gość
na pokaz masz dziecko?,ze wszystko musi pierwsza robic? bo co jak zacznie chodzic puźniej to jakiś wstyd? pochwalic to sie możesz nowymi meblami,a dziecko pujdzie samo kiedy bedzie na to gotowa,moze sie boi puscić mebli,zeby nie upadła.

Gość gość
Autorko a czemu Ci tak zależy na tym, co nie rak z Twoją bratowa i siostra??

Gość gośćautorka
tak zależy mi żeby bratowa i siostra zobaczyły że moja córeczka sama już chodzi , żeby zazdrościły bratowa i siostra, mamy taką cichą rywalizację bo dzieci z małą różnicą wieku, córka siostry ma prawie 3 lata , córka brata prawie 2 a moja za moment skończy rok

Gość gość
Autorko, na wiosce przypadkiem mieszkasz? Ja slyszalam o "przedreptaniu roczku" wlasnie na wsi od tesciow. Strasznie sie wstydzili, ze wnuczka jedynie raczkuje, a wnuk ich przyjaciol chodzi od 11 m-ca. Bylo porownywanie, wyszukiwanie chorob, kupili nawet chodzik bez mojej zgody i na sile chcieli dziecko wkladac, bo MUSI sie uczyc chodzic. Tymczasem corka zaczela wstawac i chodzic przy meblach w wieku 13 m-cy. Potem chodzila za reke, puscila sie sama w wieku prawie 15 miesiecy na podworku-trzymala w raczkach pilke i z nia ruszyla.

Gość gość
ej to jest PROWO dajcie spokój

Gość gość
moze i prowo ale takie idiotki sa na swiecie

Gość gość
Autorka ma chyba z 17 lat.... więcej jej nie daje.. bo raczej jest mało dojrzała.. poza tym to "podeptanie roczku" ehm.. co to za tekst jest w ogóle.. tzn. każdy wie, o co chodzi, ale gdzie tak się mówi?

Gość gość
Nie zmuszać dziecka do chodzenia bo można mu tylko zaszkodzić nie tylko fizycznie ale psychicznie. Jego organizm sam będzie "wiedział" kiedy będzie na to gotowy

Gość gość
"nie bądźcie takie święte , jesteście kobietami i lubicie czasem się pochwalić czy wywołać zazdrość. Myślalam ze może znacie jakieś sposoby na zaczęte dziecka do samodzielnego chodzenia ale widze ze nic z tego " Zazdrość ? Za pomocą chodzenia dziecka ? Nie. Nie rozumiem. W ogóle jestem zdziwiona jeśli ktoś coś takiego robi. Dziecko to nie kukiełka. Jak można być tak durną kobietą i jeszcze nie widzieć w tym nic złego. Aż włos sie jeży na głowie.

Gość gość
Nie zmuszaj dziecka do chodzenia bo robisz mu tylko krzywdę. Zmuszając je (nie nie nazywaj tego zachętą to jest zmuszanie) możesz wręcz opóźnić u niego proces nauki chodzenia!!! :(

Gość gość
ja też mam taka "ambitna " szwagierka, chwali się jak nie wiem wyczynami dziecka co to już nie potrafi, tez przypuszczam że do niektórych rzeczy zmusza dziecko

Gość gość
Autorko jesteś głupia pusta baba i tyle w temacie Mam nadzieje że twoje dziecko będzie późno samo chodziło najlepiej jak skończy 15 miesięcy he he