Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamka347

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość kamka347

Witam! Dziewczyny chciałabym się Was poradzić Mój cykl trwa 26 dni. W 11 dc współżyłam bez zabezpieczenia (do końca). Kilka dni po stosunku zaczęłam źle się czuć- niesamowite kłucie obydwóch jajników ciągnące aż do pachwin,bóle podbrzusza. Na pocżątku pojawiła duża ilość przezroczystej, ciągnącej wydzieliny, czasami z domieszką pomarańczowej/brązowej. Z czasem upławy stały się bardziej mleczne i gęste.teraz są gęste i białe. Rano mam lekkie mdłości,które nasilają się szczególnie po papierosach.Od wczoraj mogę jeść ile wlezie Do okresu jeszcze ok. 4 dni. Wcześniej objawy pezd jego nadejściem były podobne lecz nie takie same. Bóle troszeczkę ustały, natomiast odczuwam kłucia w piersiach. Czy wiecie może czy to są pewne oznaki ciąży czy może być to coś innego. Z góry dziękuję

Gość gość
tak, skoro współżyłaś bez zabezpieczenia to może to być ciąża. Nie można jednak powiedzieć że masz pewne objawy ciąży. Bo to wszystko są tylko subiektywne odczucia. Zrobisz test to się dowiesz.

Gość gość
mdłości jeszcze przed okresem? nie wkręcasz sobie za bardzo?

Gość kamka347
Nie wkręcam sobie... Mdłości nie są mocne. Napisałam,że są lekkie z rana, nasilają się po papierosie.. Okres powinien nastąpić za ok.4 dni...

Gość gość
Możesz być w ciąży, możesz mieć jakąś inną chorobę. Upławy to może być plamienie (które w niejednej ciąży się zdarza) jak i infekcja. Tylko lekarza Ci powie co Ci jest, więc się zapisz na wizytę. Poza tym, sorry, ale muszę to napisać: LITOŚCI! Dziewczynko, Ty się serio pytasz, czy możesz być w ciąży? Serio tego nie wiesz?

Gość gość
pytałam, bo u mnie mdłości i wymioty pojawiły się po jakichś 5 tygodniach od zapłodnienia, ale być może u ciebie jest inaczej... wiele z twoich objawów wskazuje na ciążę, ale najlepiej, jeśli nie będziesz o tym myśleć i poczekasz do terminu miesiączki

Gość kamka347
Nie pytam się czy MOGĘ BYĆ W CIĄŻY, bo wiem,że mogę! Pytam czy to są typowe objawy,bo czuję,że coś się dzieje z moim organizmem! P.S" Dziewczynką"byłam kilkanaście lat temu, to,że chcę się poradzić to chyba nic złego?

Gość gość
młodśc***ewnie masz od czasu jak facet kootasa ci wyjął:-o idiotka

Gość kamka347
Gość. Nie kieruję się mdłościami. Są one naprawdę lekkie,głownie chodzi o to,że odrzuca mnie od papierosów, co nigdy wcześniej się nie zdarzyło.. Nie wymiotuję...

Gość gość
toteż odpowiadam ci - tak, to mogą być objawy ciąży ale nie muszą - nie ma jednoznacznych objawów ciąży na tak wczesnym etapie pierwszym pewniejszym objawem, choć też nie stuprocentowym, jest brak okresu

Gość kamka347
Gość. Gruba przesada. Idiotką możesz nazywać kogoś innego.. Dla twojej wiadomości moje mdłości akurat nie zaczęły się od tego czasu :) Jeśli drażnią cię takie tematy to po prostu zignoruj,a nie obrażaj.

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak typowe objawy. Typowy dla ciaży to jest tylko brak okresu. Ja mam 2 dzieci i w żadnej z ciąż nie miałam na poczatku takich objawów jak twoje.

Gość kamka347
Ok. Rozumiem i dziękuje.

Gość gość
Poczekaj do terminu okresu i zrób test. Trzeba być cierpliwym. :)

Gość gość
no ja też nie miałam takich objawów, a jestem w drugiej ciąży dopiero jak nie dostałam okresu zaczęłam podejrzewać, że jestem w ciąży, za każdym razem odczekałam jeszcze tydzień, bo okres może się czasem spóźnić, a jak nie nadszedł, to dopiero robiłam test objawy pojawiały się ok 5, 6 tygodnia, pierwsze to nabrzmiałe i bolące piersi

Gość gość
Pisząc "dziewczynko" nie miałam na myśli twojego peselu, ale twój wiek emocjonalny:) Na temat ciąży, jej ewentualnych objawów, tego kiedy się mogą pojawiać jesteś w stanie poczytać w internecie bez zakładania tematu z opisem wydzieliny z pochwy. Swoją drogą opisy wydzielin, są w takich tematach standardem:/ Więc proszę, następnym razem, ZANIM zapytasz na forum, wpisz w googlach co cię interesuje i znajdź odpowiedź. Jeśli jej nie znajdziesz to idź do specjalisty (w tym przypadku ginekologa), bo to znaczy, że nikt ci przez internet nie doradzi.

Gość kamka347
Wiem o co chodziło. Widocznie nie znalazłam tego czego szukam skoro założyłam ten wątek... TEMAT ZAMKNIĘTY

Gość kamka347
3 testy pozytywne :) Pozdrawiam i dziękuje :)

Gość gość
Gratulacje

Gość gość
Gratulacje

Gość gość
Odezwij się jak tam reakcja chłopaka. Pozdro!

To może mi drogie Panie też poradzą. Uprawiałam seks bez zabezpieczenia z mężem 13 i 15 dnia cyklu (który zazwyczaj ma 28dni) i strasznie mnie bolą piersi, są tkliwe spuchnięte i obolałe, a okres powinnam dostać 24.04.2015. Czy któraś z Was miała obolałe piersi jako pierwszy przed brakiem miesiączki objaw?

Gość gość
tak ja tak miałam. Nie wiedziałam że to objaw ciąży ponieważ staraliśmy się już pół roku i zawsze przed @ miałam takie objawy. wtedy też mnie bolały piersi i pomyślałam że to nadchodząca @ ale jednak ciąża. (ten ból jest trochę inny niż te przed @)

Witam, Na 5 dni przed planowanym dniem miesiączki poszłam odebrać wyniki badań krwi, które kontrolnie zalecił mi lekarz przed zastosowaniem leku. Jednym z nich był hormon beta hcg, który wynosi 5.68... Co o tym sądzić? Zrobiłam jeszcze test ciążowy i pojawiła się ledwo widoczna, blada druga kreska. Proszę o odpowiedź, bo wizytę u ginekologa mam dopiero za 5 dni i zwariuje do tego czasu :(

Gość gość
Witam. Kochałam się do końca 10 dnia cyklu przy cyklach 28 dniowych, 11 dnia cyklu zauważyłam dużo śluzu płodnego, 21 dnia cyklu miałam dość mocne i ostre chwilowe kłucie w prawym jajniku, aż mnie zgięło w pół, od tej chwili, lekko prawie niewyczuwalnie kują mnie jajniki na przemian,(przed okresem kują mnie jajniki ale nigdy nie miałam takiego ostrego chwilowego bólu) mam lekkie gniecienie w macicy i cały czas ją czuję, czy to może być efektem zagnieżdżenia zarodka. Na piersiach mam widoczne niebieskie żyły (nigdy piersią przed okresem dobrze się nie przyglądałam, więc nie wiem czy tak miałam zawsze czy to pierwszy raz) poza tym w pochwie sucho jak normalnie przed okresem, żadnych upławów, czasami lekkie chwilowe mdłości, do @ jeszcze 5 dni. Sądzicie że to może być ciąża?? Mam 33 lata, odkąd współżyję, pierwszy raz zdecydowałam się na stosunek bez zabezpieczenia, wzasadzie bym się ucieszyła, tylko nie chce mi się wierzyć że można zajść tak szybko i jeszcze w moim wieku, wiem że po 30 trudniej o dziecko, przynajmniej teoretycznie. Po terminie @ zamierzam iść do gina, niepokoi mnie to kłucie.

Gość An8a
Witam.Mam pytanie czy któraś z Was kobietki tak miała mi okres sie spoznia 3 dni robilam dwa testy jeden popoludniu ( nie moglam wytrzymac z ciekawości) drugi nastepnego dnia rano oby dwa wyszly negatywne :-( .Chodze kilkanaście razy siku nie mam zadnego stanu zapalnego i strasznie chce mi sie spac i jestem zmęczona. Dodam ze staramy sie z partnerem o dzidzie.Wiem poczekac jeszcze troche ale nie chce się nastawiac bardzo by znowu sie nie rozczarowac:-(