Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kiki 1991

porada zus, l4

Polecane posty

Witam, proszę o porade. Od 20 lutego podjełam prace w gastronomii na umowe o pracę na czas nieokreslony wczesniej pracowalam na czarno albo na umowe zlecenie u tego pracodawcy. 2 marca dowiedziałam sie ze jestem w ciaży, a 3 marca dostałam skierowanie do szpitala gdyż lekarz podejżewał ciąże pozamaciczna, okazało sie ze jest wszystko w porzadku tylko ciąża nisko umiejscowiona. Do 6 marca byłam na zwolnieniu, z zaleceniami lekarza aby sie oszczędzać. 6 kwietnia zaczelam krwawic pojechałam do szpitala okazało sie ze to odklejenie trofoblastu kazano mi leżeć i łykac tabletki, 10 kwietnia wypisano mnie do domu, z informacja o malym krwiaczku. Lekarz kazał sie oszczedzac ale zwolnienia nie dostalam. Od kiedy dowiedziałam sie o ciąży chodze do pracy 2-3 razy w tygodniu i pracuje tylko kilka godzin. Dzisiaj byłam u lekarza rodzinnego gdyż kaszle boli mnie gardlo i wczoraj miałam gorączke do 27 mam zwolnienie 80% bez kodu B. Szef uważa abym juz nie przychodziła do pracy a 27 przyniosła mu zwolnienie od ginekologa i poszła juz do konca na l4. Martwie sie jako to bedzie przepracowałam 2 miesiace i klka dni lutego co na to ZUS, czy obedzie sie bez kontroli. Zarabiam najniższa krajowa jak póżniej bedzie wygladac kwota płący od ZUS-u?

Gość gość
to ładnie pracodawcę w chu... zrobiłaś