Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dimethicone12

Dojrzałość a macierzyństwo?

Polecane posty

Gość kawabi
Ja dopiero poczułam instynkt macierzyński około trzydziestki. Zdecydowałam się na pierwsze dziecko mając 32 lata. To była w pełni świadoma decyzja, przedtem nie byłam na to gotowa. Jeżeli Ty nie czujesz instynktu, to nic na siłę. Nie wszyscy muszą mieć dzieci. Po co masz być nieszczęśliwa, i dziecko również. A macierzyństwo to nie jest lekki kawałek chleba.

Gość gość
przeciez ta teza o tym, ze do maciezynstwa trzeba dorosnac, albo zdecydowanie sie na dziecko= dojrzalosc jest zaprzeczeniem samym w sobie, bo skoro tak, to osoba ktora wpadla, jest w pelni niezdolna do samodzielnej egzystencj,i nigdy nie stanie sie nagle dojrzala tylko dlatego, ze ma brzuch. Ile wpadek sie zdarza i co, nagle fakt posiadania dziecka czyni ludzi "dojrzalych"? Nawet jesli ktos dojrzal do posiadania dziecka to nie znaczy, ze zyciowo jest dojrzaly tak samo jak gowniary dzieciate z wpadek nie powinny byc wkladanie do jednego wora z "dojrzalymi" ktorzy sie sami zdecydowali na rodzicielstwo. Jezeli ktos uwaza ze czlowiek, ktory ma dziecko, nie wazne czy planowane czy nie, jest przez to dojrzaly, to tylko dlatego, ze wszystko co osiagnal w zyciu uwaza za niewypal i stara sie poprzez takie teorie podbudowac swoje ego