Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ten straszny ból

Polecane posty

Gość gość

Odkąd pamiętam miałam bolesne miesiączki. Ostatnio ten bol zdominowal cale moje życie. Będąc nastolatka bolal mnie tylko brzuch co prawda mocno bo kilka razy wylądowałam na pogotowiu ale teraz jest to nie do zniesienia... Mam 23 lata. Juz tydzień przed okresem bola mnie piersi, brzuch, krocze, zbiera mi sie na wymioty, jestem slaba, rozdrażniona i najgorszy bol kręgosłup a od niego paraliż lewej strony ciała i ten potworny bol nogi i reki... Uniemożliwia mi to normalne funkcjonowanie. Ostatnio kolega z pracy wiozl mnie do szpitala, vo za upokorzenie:/ dzis znów musiałam zwolnic sie z pracy bo nie dawałam rady. Ulgę przynosi termofor z goraca woda i ketonal. Co lekarze na to? Tabletki anty. 3 razy inny lekarz i 3 inne rodzaje tabletek. Zawsze jakies skutki uboczne. Juz nie daje rady, po dzisiejszym dniu jestem wykończona... Błagam o jakas poradę, jak walczyć z tym bólem, tabletek przeciwbólowych próbowałam chyba wszystkich

Gość gość
Wiem że są na to zioła i super działają, niestety nie pamiętam nazwy. Jeśli mieszkasz w łodzi lub warszawie to masz na miejscu księży bonifratów (leczą ziołami). tabletki anty jeszcze bardziej popierniczą Ci w hormonach...

Załatw sobie aulin na receptę, ale poza tym to coś by wypadało zrobić, bo nie jest to normalne. Przebadałaś się ginekologicznie? Hormony niekoniecznie popierniczą wszystko, jak są dobrze dobrane to właśnie ograniczają do minimum dolegliwości tego typu. Z ziół krwawnik, nagietek i inne, poszukaj sobie w necie.

Gość gość
Ja przy torbielu tak umierałam. I z ogniskiem endometriozy.. nadal mam bardzo bolesne.. mimo, ze yorniel i ogniska usunięte... ale moze mi się odrodzilo znowu? zbadaj się dokładnie...

Gość gość
Torbiel. Sorry za literówki. Z tela piszę.

Gość gość
Idź do ginekologa a ketonal to nie jest najlepszy pomysł/po ketonalu dokucza żołądek/.Najlepiej działają leki rozkurczowe typu NO-SPA.

Gość gość
Mnie ketonal nie pomagał. Teraz piję czystek i troszkę się polepsza

Gość gość
Problem bolesnych miesiączek towarzyszy mi niestety od lat :( Zaczęłam nawet stosować tabletki antykoncepcyjne, ale rewelacyjnej poprawy nie ma. W drugi dzień krwawienia jestem nie do życia, brzuch mnie bardzo boli. Jedyne co mnie ratuje w te dni i uśmierza ból to pyralgina, szybko i na wiele godzin. Inne tabletki przeciwbólowe mogę łykać jak cukierki a poprawy nie ma.

Gość gość
Ketonal forte, Pyralgina (ta o nasilonym dzialaniu) lub Ibuprom max mnie pomaga ale ten ostatni moze byc za slaby. Ten pierwszy na recepte. Wyrobuj pierwszy lub drugi

Gość gość
NO SPA? goowno wogole to nie dziala. ja mam bolesne ale wystarcza mi ibuprom max a nos pa nie dziala nic! nie wiem moze na innych dziala ale ja nie polecam chyba ze ta na recepte nospa FORTE chyba. ogolnie tez bez recepty przeciwbolowe sa do bani