Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odwoluje slub

Polecane posty

Gość gość

Jestem w rozsypce. Jeatem z facetem 3 lata. Rok po piznaniu mielismy zaplabowany slub jednak trafilan do szpitala slub sie nie mogl odbyc. OdloYlusmy go wiec. Zaszlan w ciaze planowana mielismy sie pobrac po porodzie. Jedbak zmienil sie wyjechal za granice ja z dzieckiem bylam tam tulko 2 mies bo nie dalo sie z nim zyc wiecznie problemy. Wrocilan do pl. Latal za mna wrocil do kraju byl dobry dla mnie ustaliliamy date za 2 maja niecale dwa tyg keszcze a niestety od miesiaca widze ze ten slub nie ma sensu. Kocham gobalbo to tylko przywiazanie nie wiem sama. Niby nic mi zlego nie robi ale kurde nie pomaga w niczym dziecko ma 1.5 roku. Ja teZ pracuje. On tylko swoja rodzine widzi. Wesela mamy co chwile on aie bawi do 6 rano a ja o 10 z dzieckiem do domu a tatua ma wyj****e. Nie wien czego od was oczekuje chyba potqiwrdzwnia ze dobrZe robie dzis odwolalam slub. Dodam E nie jestem zalezna od niego mam swoj dom i pracuje poradzw sobie z dIeckiwm. Boje sie ze juz nie uloze sobie zycia echh

Gość gość
wg mnie DOBRZE zrobisz!! slub to zbyt poważna decyzja ,aby brać go mając wątpliwości, jeszcze nie pora , nie podejmuj zbyt decyzji tak waznje, w której nie jesteś utwierdzana i dobrze ci radze

Gość gość
cóż ci powiem tak wyglądają związki większości kobiet po urodzeniu dziecka. facet uważa że dzieckiem zajmuje się matka a on tylko się nim chwali rodzinie jak cos potrafi zrobić. Jak trafiłaś na taki egzemplarz to nic się nie zmieni, po prostu taki jest i albo się pogodzisz z tym albo nie. lepiej nie będzie w każdym razie. Pamiętaj tylko, że jak odejdziesz to nie oczekuj , że będzie lepszym tatą, po kilku latach dziecko praktycznie straci z nim kontakt. Ten model tak ma.

Gość gość
Może weź tylko cywilny ślub

Gość gość
. Wesela mamy co chwile on aie bawi do 6 rano a ja o 10 z dzieckiem do domu xxx Po tym zdaniu mam ochote rozwalić łeb twojemu facetowi. Do niego nie dociera, że ma dziecko. Cham i prostak, a po slubie bedzie jeszcze gorzej, bo uzna, że cię juz ma na zawsze. Powinnaś była go bardziej przeciągnąć po asfalcie jak wrócił i latał za tobą.

Gość gość
Nie zalezy mi zeby mial kontakt z dzieckiem ale wlaanie qkurza mnie strasznie ta aytuacja ze na weselach mogla dzieckiwm zajac aiw moja mama jedyne co musial to odebrac ja 60km i obiecal ze to zrobi a q ostatniej chwili nie pojechal wiec rodzicami jesteamy oboje i skoro z dzieckiem trzrba o 22 wrocic do domu to cEmu to tylko moj obowiazek? I jak jest przy rodzinie to wielki tatus zesral by sie za coreczka a normalnie nic nie zrobi. Pomijam fakt ze ostatnio na dwiw godz musialam wyjsc on w tym czasie gdzies pojechal z mala i ja zgubil! Tesciowa ja szukala a on jabw sklepiebzgubic potrafil myslalam ze wyjfe z siebie i to mnie jeszcze bardxiej przekonalo do odwolania slubu. W domu hrabia oczekuje obiadu na stole sprzatania nawwt jak idzie sie kapac ja mu mam dac majtki do laziwbki bo on nie qiw gdzie sa boze

Gość gość
i ty się jeszcze zastanawiasz? pogoń go jak najszybciej

Gość gość
Bardzo dobrze robisz. Jesteś mądra kobietą. Powodzenia! ;)

Gość gość
Mysle ze dobRE zrobilam. Dzieki za odpowiedzi. Mysle ze on sie taki zrobil bo zaczelam pracowac miec swoja kasw i jemu to nie na reke. Jakis czaa bylam bez pracy i ok dawal mi na zycie ale czul sie panem a teraz ja mam mozliwosc odejsc i juz ma focha bo nie musze go pytac o wszystko. Cala rodzina aiw teraz na mnie rzuci bo pozory stwarzal idealne a naprawdw jest gnojem. Zaluje ze tak spapral mi zycie i stracilan tyle czasu na niego.

Gość gość
Jaka rodzina cię zje? Przecież Twoi rodzice wiedzą co to za ziółko, jego rodzice też, bo np ta sytuacja ze zgubieniem dziecka, a resztę ludzi olej! nie jesteś od zadowalania cioć, szwagierek i kuzynek. To jest decyzja na całe życie. Ułożysz sobie wszystko tak jak ja ułożyłam, a miałam podobnie. Dopóki błagałam o dychę to było super. Ale jak po 2 latach w domu z dzieckiem poszłam do pracy w swoim zawodzie i zaczęłam dobrze zarabiać to normalnie obraza majestatu. Taki typ debila, zero empatii w stosunku do drugiego człowieka tylko on i jego ego. Po rozstaniu miał być takim cudownym tatusiem więc nie ustalaliśmy jakichś terminów sądownie tylko powiedziałam, że może wpadać do nas kiedy chce byle się umówić wcześniej oraz dopasować dzień i może zabierać dziecko gdzie chce i na jak długo chce.... taaaa..... pojawił się dwa razy, a teraz tylko dzwoni raz na 2 miesiące i na BN odwiedza syna na godzinkę :o wyszłam niedawno za kogoś innego, kto nie może mieć dzieci niestety (bo zawsze chciałam dwoje) ale przynajmniej dziecko nie ma traumy, nie odczuwa braku ojca i nie do końca kuma o co chodzi z tymi telefonami i bożym narodzeniem. Gdyby były mąż zjawiał się częściej to nie miałabym problemu jak to dziecku wytłumaczyć ale robić wodę z mózgu i opowiadać obcym facecie, który raz w roku przychodzi na godzinę jako o tatusiu? Syn ma 4 lata i nie pamięta go nigdy z poprzedniego roku :( Gdy będzie większy to mu bardziej objaśnię o co chodzi. Jestem szczęśliwa i ty też jeszcze będziesz! Pogoń dziada!

Gość gość
Nie będę cię namawiała do zmiany decyzji, bo masz rację. Uświadom sobie jednak podstawową rzecz - samej wcale nie będzie ci łatwiej w życiu, bo tak samo będziesz jedyna do opieki nad dzieckiem.

Gość gość
no to tak jak jest teraz tylko bez tego wrzodziaka w postac***artnera.... czyli o niebo lepiej

Gość gość
samej wcale nie będzie ci łatwiej w życiu, bo tak samo będziesz jedyna do opieki nad dzieckiem. xxx przecież teraz też jest jedyna, bo ten idiota nic nie umie, zostawia ją nawet na weselu z dzieciakiem, a jak łaskawie się nim zajmie to go gubi :o więc bez takiego grzyba będzie jej duuuużo lzej

Gość gość
Tu autorka szczerze to uswiadomilam sobie ze samej bedzie mi owiele lzej bo nie bede miala tego pajaca przy sobie i wiecej czasu dla dziecka bede miala. PaychicNiw odetchne bo skoncY sie udawanie ze jestesmy idealna para. Teraz kazdy komentuje jak mu mowie rozbierz mala albo wytrzyj buziw bo on jest za tepy zeby sie domyslic ze jakbdziecko ma gile do kolan to pora wytrzec nos. Z boku to qyglada na pouczanie go a tak nie jest. Jego rodzina nie widzi nic zlego q tym ze on sie bawi do rana bo przeciez to wesele jego kuzynki a od dIecka jest mama. Pozatym teraz te jestem sama z dzieckiem tak naprawdw tylko majac jego w donu musze stac przy garach dodatkoqe 2 god bo on musi zjesc jak swinia. Robiac obiad dla mnie i corki np nalesniki pol godz i jest ok. A on tylko schabowe i dwa dania. Nie chce byc qredna ale on mysli ze jest pepkiem swiata i ja gi nie zostaqie. Pamietam prEd ciaza wazylam 60kg 170cm po ciazy lezacej 80 wiem tez chuda nie bylan i niby wprost mi nic nie moqil ale docinki byly tylko jabsie zaparlam i w 6 mies po qazylam 58, a on teraz ma 185cm wazt 140kg i jemu jak cos poqien to mamusia juz na mnie krzywo patrzy ze mu docinam ale dla zdrowia 30 letni facet nie moze tyle wazyc. Ja nie qiwm po co z nim bylam naprawde chyba slub mi uswiadomil dopiwro ze to nie ma sensu.

Gość gość
Dodam jeszcze ze to zgubienie dziecka nie bylo jedynym przypadkiem choc tym razem napraqde ja zgubil ochrona dziecko widziala ze samo chodI i zadzwonili po policje. A np na weselu ja ciagle zajmuje sie mala on je apokojnie obiad ja jem zimny a dziecko mi miesza w talerzu. A jak muszw np do ubikacji jk ja dam jemu wracam po 5)10 min pytam gdzie mala a on ja szuka po sali bo dal komus a tennktos komus i dziecka nie ma. Ja wiem ze ti rodzina ale mala sie nie boi nikogo tyle sie slyszy o porwaniach a on nawet nie zerka gdIe ona jest on obarcza gosci zajmowaniem sie ja nawet wysikac sie nie moge. A ostatnio pojechalam do domu po ubranie na zmiane bo mnie mala pobrudzila nie bulo mnie 15 min mala spala q wozku. Prosilan go zeby z nia zostal na werandzie lokalu bo tam vylo cicho i kurde wracam raptem 15 min a on pije przy stoliku a wozka pilnuje dIecko kuYnki ktore ma 6 lat no k***a nie boje sie ze mi zje dziecko ale aam fakt 15 min zajecia sie dzieckiem i ju problem bo on ma inne zajecia.

Gość gość
Slub to zbyt powazna decyzja,ale zrobienie z nim dziecka juz nie.nastala jalas dziwna moda.dziecko potem slub jakby nie mozna bylo poczekac tych paru miesiecy.potem okazuje sie,ze sie facet nie nadaje I zostaje sama z dzieckiem.i nie wierze,ze ktos sie Nagle zmienil...

Gość Jakie to żenujące
Z Twojego opisu wynika że to jest nieodpowiedzialny facet.Nie radzę brac slubu z kimś takim.Jeszcze ułożysz sobie życie czego Ci serdecznie życzę.