Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wczesna ciąża

Polecane posty

Gość gość

zrobiłam dzisiaj test ciążowy, pozytywny - w sumie test był tylko formalnością bo od paru dni czułam się inaczej niż zwykle, staraliśmy się z mężem 8 miesięcy więc miałam porównanie wykonuję pracę szkodliwą - pracuję w sklepie na zmiany po 8-12 godzin, nie mam krzesła by usiąść, często muszę dźwigać ciężkie kartony, mam kontakt z ludźmi (zarazki) od paru dni bardzo boli mnie brzuch podczas dźwigania i schylania ale w pracy nie mogę tego uniknąć. wizytę u ginekologa mam za 12 dni zatem czy zasadne byłoby udanie się do lekarza rodzinnego i powiedzenie tego wszystkiego oraz poproszenie o zwolnienie lekarskie (80%) do czasu wizyty? nie chcę informować pracodawcy o ciąży przed usłyszeniem bicia serca dziecka z wiadomych przyczyn... poradźcie

Gość gość
idz prywatnie do gina i od razu dostaniesz L4 z dnia na dzień kobieto pracodawca nie może cię zwolnic wiec nie dźwigaj

Gość gość
czemu nie idziesz prywatnie ??? Zwolnienie masz od ręki

Gość gość
Jaki lekarz rodzinny? idź prywatnie,na co czekasz na poronienie?

Gość gość
Gratuluję !!! Już z kilometra widać że chcesz iść na l4 do końca ciąży. Teoretycznie wiadomo że powinnaś pracować . Gdy będziesz miała zaświadczenie o ciąży to pracodawca powinien wziąść pod uwagi twój stan. Znając życie on to zleje i to będzie Twój problem. Jeżeli chodzisz państwo a ciąża nie będzie zagrożona to o l4 możesz zapomnieć. Myśle ze ogólny da ci bez problemu abyś mogła ochlonać

Gość gość
Dziewczyno po zrobieniu testu ciążowego poinformuj pracodawce,ze nie możesz ciężko pracować ponieważ jesteś w ciąży,skoro starałaś się 8 miesięcy i zwlekasz to chyba ci nie zależy ? Prywatnie idź jutro takie wizyty są od ręki,a nie lekarz rodzinny

Gość gość
Bardziej chodzi mi o to,że nie chcę zbyt wcześnie informować pracodawcy o ciąży, dopiero gdy usłyszę bicie serca na usg. Dzisiaj mialam 29 dzień cyklu więc jest to jakiś 4-5 tydzień - niewidoczny jeszcze na USG. Do lekarza idę prywatnie, jest to lekarz do którego trafilam w 8 dniu cyklu celem ocenienia kiedy moze nastąpić owulacja. Nie chciałabym iść do byle jakiego

Gość gość
Ginekog prywatny daję L4 bez problemu,płacisz wymagasz

Gość gość
więc już idz do niego po L4,miłaś monitoring u niego a teraz test pozytywny więc droga wolna

Gość gość
"Pierwsza wizyta w ciąży powinna się odbyć około szóstego tygodnia ciąży, a więc około dwa tygodnie po zatrzymaniu miesiączki – wtedy już zazwyczaj w badaniu USG jest widoczne tętno płodu i można potwierdzić prawidłową ciążę."